Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Μία στις 13 περιφέρειες παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μία στις 13 περιφέρειες παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ


Προβάδισμα στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών εμφανίζουν οι υποψήφιοι της ΝΔ στις περισσότερες περιφέρειες, πλην αυτής της Αττικής, που εξελίσσεται στο απόλυτο ντέρμπι, σύμφωνα με τη ροή των πρώτων αποτελεσμάτων.
Από τον εκλογικό χάρτη, όπως αυτός διαμορφώθηκε κατά τον πρώτο γύρο, αλλά και με τα μέχρι τώρα πρώτα αποτελέσματα, η ΝΔ διεκδικεί με αξιώσεις οκτώ με εννέα περιφέρειες.
Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι περιοχές, όπου η κόντρα διεξάγεται μεταξύ υποψηφίων της συγκυβέρνησης.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο κ. Πέτρος Τατούλης που στηρίζεται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να παίρνει κεφάλι έναντι του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, Οδυσσέα Βουδούρη, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο κ. Κώστας Αγοραστός (ΝΔ) προηγείται του κεντροαριστερού αντιπάλου, Νίκου Τσιλιμίγκα, ο οποίος όμως εμφανίζεται εξαιρετικά «ανθεκτικός». Επίσης, την κούρσα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οδηγεί ο κ. Κώστας Μπακογιάννης.
Σε ντέρμπι εξελίσσεται η μάχη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μεταξύ του νυν περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και του Ανδρέα Κατσανιώτη.
Προβάδισμα εμφανίζει ο ανεξάρτητος Απόστολος Τζιτζικώστας έναντι του «γαλάζιου» Γιάννη Ιωαννίδη στην Κεντρική Μακεδονία.
Αμφίρροπες εξελίσσονται οι μάχες στη Δυτική Μακεδονία μεταξύ του «γαλάζιου» Γιώργου Δακή και του ανεξάρτητου Θεόδωρου Καρυπίδη, καθώς και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης μεταξύ του Γιώργου Παυλίδη (ΝΔ) και του «πασοκογενή» Αριστείδη Γιαννακίδη.
Στην Κρήτη φαίνεται να προηγείται ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Αρναουτάκης, έναντι του «γαλάζιου» αντιπάλου του Σεραφείμ Τσόκα.
Αμφίρροπες και οι αναμετρήσεις που δίνουν υποψήφιοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, όπως και η κόντρα μεταξύ Θεόδωρου Γαλιατσάτου (ΣΥΡΙΖΑ) και Σπυρίδων Σπύρου για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

http://www.kavalapress.gr/provadisma-tis-nd-stis-periferies/

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg