Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Μουντιάλ:13η Ημέρα
Η μέρα της κρίσης έφτασε. Επτά ομάδες θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο έχοντας η κάθε μία τον δικό της ξεχωριστό στόχο και η Αγγλία απλά θα δώσει το τελευταίο της παιχνίδι στο Μουντιάλ, πριν επιστρέψει στην πατρίδα.
Στον 3ο όμιλο, τα πράγματα είναι αρκετά ρευστά. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Ακτή Ελεφαντοστού και η Ιαπωνία την Κολομβία, η οποία είναι και η μοναδική ομάδα, η οποία έχει πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση και κατά ένα μεγάλο ποσοστό την πρώτη θέση.
Η Κολομβία ακόμη και αν ηττηθεί από την Ιαπωνία, θα χάσει την πρώτη θέση μόνο σε περίπτωση που η Ακτή Ελεφαντοστού νικήσει την Ελλάδα με πολλά γκολ έτσι ώστε να καλυφθεί η διαφορά τερμάτων που αυτή τη στιγμή είναι στο +4 για την ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν.
Η Ιαπωνία από την πλευρά της, θέλει νίκη απέναντι στην Κολομβία με οποιοδήποτε σκορ και ταυτόχρονα μη νίκη της Ακτής Ελεφαντοστού. Σε περίπτωση νίκης της αλλά και νίκης της Ελλάδας, θα παίξουν ρόλο τα γκολ αφού αυτή τη στιγμή είναι στο -1 ενώ η Ελλάδα στο -3
Η Ελλάδα από την πλευρά της χρειάζεται νίκη με οποιοδήποτε σκορ απέναντι στους Ιβοριανούς και ταυτόχρονα μη νίκη της Ιαπωνίας απέναντι στην Κολομβία.
Τέλος, η Ακτή Ελεφαντοστού προκρίνεται και με ισοπαλία αρκεί η Ιαπωνία να μη νικήσει με δύο γκολ διαφορά την Κολομβία.
Στον 4ο όμιλο τα πράγματα είναι πιο απλά. Η Αγγλία έχει αποκλειστεί και η Κόστα Ρίκα έχει προκριθεί, έχοντας εξασφαλίσει μάλιστα και κατά ένα μεγάλο ποσοστό την πρώτη θέση.
Οι Κοσταρικανοί με ισοπαλία ή νίκη παίρνουν την πρώτη θέση του ομίλου. Αν ηττηθούν με ένα γκολ διαφορά, τότε δεν θέλουν νίκη της Ιταλίας με τρία γκολ διαφορά ή νίκη της Ουρουγουάης με τέσσερα. Αν ηττηθούν με δύο γκολ διαφορά δεν θέλουν νίκη της Ιταλίας με δύο γκολ και της Ουρουγουάης με τρία κ.ο.κ.
Η Ιταλία τώρα προκρίνεται και με ισοπαλία ως δεύτερη ενώ η Ουρουγουάη θέλει μόνο νίκη αφού έχει χειρότερη διαφορά τερμάτων από την «Σκουάντρα Ατζούρα».
Αναλυτικά τα κριτήρια στις ισοβαθμίες
1.Βαθμοί μεταξύ των ενδιαφερομένων ομάδων.
2.Διαφορά τερμάτων μεταξύ των ενδιαφερομένων ομάδων.
3.Αριθμός συνολικών τερμάτων που σημειώθηκαν μεταξύ των ενδιαφερομένων ομάδων.
4.Με κλήρωση από την οργανωτική επιτροπή της FIFA.


Πηγή : Μουντιάλ:13η Ημέρα | www.coppa.gr http://www.coppa.gr/news/9650/moyntial13i-imera#ixzz35Z7KrtiP
 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg