Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας για τη κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Πρίνου.


Η Θασιακή Ένωση Καβάλας για τη κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Πρίνου.


Tο Δ.Σ. της Θασιακής Ένωσης Καβάλας με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος 81 με το οποίο προβλέπεται η κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Πρίνου καταγγέλλει για άλλη μια φορά τη συνεχιζόμενη από την κυβέρνηση απογύμνωση της Θάσου από βασικές διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες:


Tο Δ.Σ. της Θασιακής Ένωσης Καβάλας με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος 81 με το οποίο προβλέπεται η κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Πρίνου επισημαίνει τα εξής:
Καταγγέλλει για άλλη μια φορά τη συνεχιζόμενη από την κυβέρνηση απογύμνωση της Θάσου από βασικές διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες. Μετά το κλείσιμο του Ι.Κ.Α. Λιμεναρίων, της Εφορίας του Λιμένα και την καθημερινή υποβάθμιση σε επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πρίνου, η κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Πρίνου έρχεται να προσθέσει ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα στο νησί μας. Με την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Πρίνου η νότια Θάσος μένει «ανοχύρωτη και απροστάτευτη» από τη θάλασσα σε κάθε είδους παράνομη και ανεξέλεγκτη ανθρώπινη δραστηριότητα.
Καλεί τις νεοεκλεγείσες ηγεσίες στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και το Δήμο Θάσου να ακυρώσουν κάθε προσπάθεια κατάργησης του Λιμενικού Σταθμού Πρίνου, αποδυναμώνοντας έτσι τα σχέδια κάποιων που επιδιώκουν και την κατάργηση της Πορθμειακής Γραμμής Καβάλας – Πρίνου.
Η Θάσος με τους χιλιάδες επισκέπτες που δέχεται κάθε χρόνο έχει ανάγκη αναβάθμισης και όχι αποψίλωσης των παρεχόμενων διοικητικών και υγειονομικών υπηρεσιών. Ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών νομιμοποίησης του λιμανιού του Πρίνου και των λιμενικών έργων για την κατασκευή μαρίνας στα Λιμενάρια, επιβάλλεται να αποκτήσει Λιμεναρχείο για την ασφαλέστερη πρόσβαση των σκαφών στο νησί.
Η Θασιακή Ένωση Καβάλας για το LNG
Το Δ.Σ. της Θασιακής Ένωσης Καβάλας σχετικά με το σχέδιο της ΔΕΠΑ για εγκατάσταση στον κόλπο της Καβάλας πλωτού σταθμού αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου (LNG) αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
Συντάσσεται με τη Συντονιστική Επιτροπή για τη μη εγκατάσταση μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόλπο της Καβάλας, ερήμην της τοπικής κοινωνίας και με διαδικασία εξπρές.
Καλεί τα μέλη και τους πολυπληθείς φίλους της Θ.Ε.Κ., όπως και στις περιπτώσεις ενάντια στην εγκατάσταση δεξαμενών καυσίμων στη Βάσοβα, ενάντια στο εργοστάσιο λιθάνθρακα και υπέρ της προάσπισης του Εθνικού Πάρκου ΑΜΘ, να ενώσουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους φορείς, συμμετέχοντας δυναμικά στο Παγκαβαλιώτικο Συλλαλητήριο στις 3 Ιουλίου στις 11.00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Πηγή: K-Tipos 

πηγή:http://www.thasorama.gr/swlo/category/latest-news/

Ανάρτηση από:dimiourgia-epikinonia.blogspot.gr

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg