Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Μια άξια πρωταθλήτρια !!!!!!!


Γιάσμικο Βέλιτς

Μετά από έναν υπέροχο μαραθώνιο μιας διοργάνωσης ενός μήνα και ένα μαραθώνιο 120 λεπτών στον τελικό, έχουμε πλέον καινούργια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.

Η Γερμανία παίρνει την σκυτάλη από την Ισπανία, αλλά συνεχίζει η κάτοχος του τίτλου να είναι η ομάδα που προσπάθησε περισσότερο από όλες να παίξει ποδόσφαιρο, να στηρίζεται στην ομαδικότητα με συμμετοχή όλων των ποδοσφαιριστών της τόσο στην αμυντική όσο και στην επιθετική της λειτουργία, που είχε τον έλεγχο σε όλα τα παιχνίδια με λιγότερη ή περισσότερη αποτελεσματικότητα και που εν πάση περιπτώσει ως ομάδα ήταν η πιο εξελιγμένη από όλες τις υπόλοιπες.
Με τους τρεις πιο προωθημένους ποδοσφαιριστές της να παίζουν πιο κοντά στους τρεις μέσους, αφαίρεσε τον χώρο δράσης στους Κρόος και Σβαϊνστάιγκερ με αποτέλεσμα να μην μπορεί η Γερμανία να εγκατασταθεί με κατοχή και κυκλοφορία μπάλας στο μισό γήπεδο της Αργεντινής.
Ταυτόχρονα ανέβασε λίγο την αμυντική της γραμμή πήρε μεγαλύτερη συμμετοχή των δυο μπακ της στη υπεράσπιση των πλευρών, εξαιτίας ενός παίκτη λιγότερου στην γραμμή των μέσων και έτσι το παιχνίδι μεταφέρθηκε πιο μακριά από την εστία της σε έναν πιο ασύνδετο ρυθμό και με λιγότερη ροή συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο.
Η Αργεντινή στάθηκε πολύ καλά τακτικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά χρειαζόταν μεγαλύτερη συμμετοχή και αποτελεσματικότητα των Αγουέρο, Μέσι και Ιγκουαΐν και στην συνέχεια του Παλάσιο, από την στιγμή που δεν αμυνόταν τόσο χαμηλά όσο στο πρώτο ημίχρονο.
Αυτή η βοήθεια δεν ήρθε ποτέ στον βαθμό που χρειαζόταν, όπου κυρίως ο Μέσι ήταν ανεξήγητα απαθής. Ταυτόχρονα χρειαζόταν μεγαλύτερη ένταση και κίνηση στην φάση της άμυνας, μιας που πλέον δεν έπαιζε στημένη μπροστά στην περιοχή της σε διπλή ζώνη άμυνας.
Στα 97 λεπτά ο Παλάσιο χάνει μια από τις φάσεις του αγώνα (μαζί με το δοκάρι του Χέβεντες και την ευκαιρία του Ιγκουαΐν μετά από το λάθος του Κρόος στο πρώτο ημίχρονο).
Στο 113΄ έλειψε στιγμιαία αυτή η ένταση και η κίνηση στην φάση της άμυνας της Αργεντινής, αντιμετωπίζοντας πλέον τρεις κινητικούς επιθετικούς της Γερμανίας μετά από είσοδο του Γκέτσε και νωρίτερα του Σίρλε.
Οι Γερμανοί άλλαξαν τις θέσεις τους, ο Γκαράι δεν έκλεισε γρήγορα στην αλληλοκάλυψη, ο Ντεμινκέλις χάνει τον Γκέτσε στην πλάτη του, βγαίνει εύκολα η σέντρα του Σίρλε και η παράσταση τελειώνει με υπέροχο γκολ του Γκέτσε.
Η Αργεντινή ήταν πολύ καλύτερη από ότι την περίμενα, έβαλε δύσκολα στην Γερμανία και δεν θα ήταν άδικο βλέποντας μόνο τον χθεσινό τελικό να στεφόταν και αυτή πρωταθλήτρια. Συνολικά, όμως σε όλο το τουρνουά η Γερμανία ήταν αυτή που το άξιζε περισσότερο από όλες τις άλλες ομάδες.
Στο τέλος θέλω να ευχαριστήσω το site για την δυνατότητα που μου έδωσε να επικοινωνώ μαζί σας, τα παιδιά που έκαναν την απόδοση του κειμένου για την άψογη συνεργασία και πάνω από όλα αυτούς που μου έκαναν την τιμή να διαβάσουν τα σχόλια μου.
Ελπίζω με την σειρά μου και εγώ να βοήθησα στην πολύ καλή κάλυψη του Mundial από τους δημοσιογράφους και εργαζόμενους του site, SentraGoal...


Ανάρτηση από:dimiourgia-epikinonia.blogspot.gr

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg