Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Το «μπουρδέλο» της… ανάπτυξης τους !!!!!!

bordello
Δανης Παπαβασιλειου Δανης Παπαβασιλειου • 15 Αυγουστου 2014, 08:44 • Οικονομια Προβολες 1103
Στην «αξιοποίηση» της πορνείας και του  εμπορίου ναρκωτικών και όπλων στρέφεται η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αντιμετωπίσει τα χρόνια οικονομικά της προβλήματα που οξύνονται από την καπιταλιστική κρίση!
Σε μια προσπάθεια να εξωραΐσει την κατάσταση καταφεύγει στην τεχνητή διόγκωση του ΑΕΠ συνυπολογίζοντας σ΄ αυτό, έσοδα  από την άσκηση της πορνείας, το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, αλλά και από δαπάνες για την έρευνα και την ανάπτυξη.
Επί της ουσίας πρόκειται για λογιστική αλχημεία, η οποία νομιμοποιείται με την Οδηγία για το Νέο Ευρωπαϊκό Σύστημα Εθνικών και Περιφερειακών Λογαριασμών της Ε.Ε (ESVG). Με αυτό τον τρόπο το ΑΕΠ  της κάθε χώρας μέλους  θα εμφανίζεται αυξημένο, σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, και έτσι θα μειώνεται το δημόσιο χρέος, ως ποσοστό του ΑΕΠ…
Με δύο λόγια πρόκειται για μια «νόμιμη» απάτη με στόχο, την τεχνητή και όχι πραγματική, μείωση του δημόσιου χρέους, το οποίο αποτελεί το μεγάλο πονοκέφαλο για όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε.  Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας των Βρυξελλών, το δημόσιο χρέος στις χώρες μέλη της Ευρωζώνης ξεπερνά το 94% του ΑΕΠ.
Υπολογίζεται ότι από την εφαρμογή της Οδηγίας, την ένταξη δηλαδή της πορνείας και του εμπορίου όπλων και ναρκωτικών στο ΑΕΠ, θα προκύψει μια μείωση του δημόσιου χρέους κατά 2,3%. H Οδηγία πρέπει να εφαρμοστεί απ΄ όλα τα κράτη μέλη το Σεπτέμβριο.
Σε τέτοιου είδους στοιχεία στηρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση τις εκτιμήσεις της για «ανάπτυξη» της οικονομίας. Εκτιμήσεις για εσωτερική κατανάλωση, προκειμένου να πεισθούν οι εργαζόμενοι ότι από αυτή την ανάπτυξη θα προκύψει και κάποιο όφελος για αυτούς.
Για λόγους ιστορικούς και μόνο αναφέρουμε ότι παρόμοια προσπάθεια, για την τεχνητή αύξηση του ΑΕΠ, με την «αξιοποίηση» της πορνείας,  του εμπορίου όπλων και ναρκωτικών, αλλά και της παραοικονομίας,  έγινε στην Ελλάδα το 2006. Η τότε κυβέρνηση της ΝΔ με αυτή τη μεθόδευση παρουσίασε το ΑΕΠ της χώρας κατά 25% μεγαλύτερο!
Η Ευρωπαϊκή Ένωση  παρενέβη τότε και μετά βδελυγμίας απέρριψε τη λογιστική αλχημεία της ελληνικής κυβέρνησης. Σήμερα έρχεται η ίδια να νομιμοποιήσει   ότι πριν από 8 χρόνια θεωρούσε παράνομο και ανήθικο. Ας το έχουμε υπόψη για κατανοήσουμε πως δημιουργείται το «δίκαιο» και ο νόμος που το κατοχυρώνει.

Ένα Σχόλιο - "Το «μπουρδέλο» της… ανάπτυξης τους"


Σχόλιο του bog:Την συγκεκριμένη δημοσίευση πριν λίγες ημέρες την είδαμε σε αρκετά ..ιντερνετικά μ.μ.ε.και δεν
δώσαμε πολύ σημασία στην ουσία του άρθρου αλλά μόνο
στον τίτλο του.
Τώρα το διαβάσαμε με την ....δέουσα προσοχή!!!!
Για να καταλάβουμε και εμείς οι αφελείς 
φορολογούμενοι , οι ψηφοφόροι  Έλληνες τι σημαίνει...ΑΕΠ και η .....διόγκωσή του!!!! 
Ούφφφφ....με απασχολεί πολύ αυτή η διόγκωση!!!!
Μήπως θέλω γιατρό;
ή είμαι πονηρά σκεπτόμενος;
Εσείς καλοί μου φίλοι τι θα λέγατε;
Όπως έχω καταλάβει πρώτα στην κάλπη πηγαίνετε και...
μετά λέτε....και δεν μπορώ να σας καταλάβω!!!!
Μήπως όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για την διόγκωση!!!!
Να γλυτώσουμε από τα μνημόνια...
Και να αναφωνήσουμε όλοι..ζήτω η ανάπτυξη,ζήτω η διόγκωση!!!!

Ανάρτηση από:dimiourgia-epikinonia.blogspot.gr

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg