Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Τύμβος Καστά:Περίτεχνα λαξευμένα μάρμαρα φέρονται να εντόπισαν οι αρχαιολόγοι

 Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014


Από τη Δευτέρα ο χώρος θα φωταγωγηθεί με ειδική γεννήτρια παροχής ρεύματος που θα διαθέσει ο δήμος, Αμφίπολης προκειμένου ο αρχαιολογικός χώρος να προστατευτεί.

Μπροστά σε περίτεχνα λαξευμένες πέτρες, ή μάρμαρα, φέρονται να βρίσκονται οι αρχαιολόγοι, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά και τη σημερινή αφαίρεση των αμμωδών επιχώσεων, στο εσωτερικό του μνημείου του τύμβου Καστά. 

Την ανακάλυψη πάντως αποφεύγει να επιβεβαιώσει η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, που συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά της, παραπέμποντας στην ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ώρες, περιγράφοντας αναλυτικά τα νέα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης.

Οι εργασίες στο εσωτερικό του μνημείου, για την αφαίρεση των επιχώσεων, ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί, ενώ οι αρχαιολογικές έρευνες πραγματοποιούνται πάντα υπό το βλέμμα της γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη. 

Την ίδια ώρα, αμείωτο είναι το ενδιαφέρον των τουριστών, που επισκέφθηκαν και σήμερα Σάββατο το λόφο Καστά για να δουν, έστω και από μακριά, τμήμα του περιβόλου του Τύμβου. Η αστυνομική δύναμη στην περιοχή έχει διπλασιαστεί, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Σερρών να αλλάζουν αλλεπάλληλα βάρδιες, ενώ όπως έγινε γνωστό στο ΑΜΠΕ, από τον Δήμαρχο Αμφίπολης Κώστα Μελίτο, «από τη Δευτέρα ο χώρος θα φωταγωγηθεί με ειδική γεννήτρια παροχής ρεύματος που θα διαθέσει ο δήμος, προκειμένου ο αρχαιολογικός χώρος να προστατευτεί από τα βλέμματα, όχι μόνο των περιέργων, και κατά τις βραδινές ώρες.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/culture

Ανάρτηση από:dimiourgia-epikinonia.blogspot.gr

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg