Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Λίνα Μενδώνη: Δεν έχουν βρεθεί μόνο ψηφίδες αλλά και ολόκληρα τμήματα του ψηφιδωτού που λείπουν

 

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Την αισιοδοξία της ότι το εντυπωσιακό ψηφιδωτό του τάφου της Αμφίπολης με την αρπαγή της Περσεφόνης, το οποίο είναι... λαβωμένο στο κέντρο του, θα μπορέσει να αποκατασταθεί πλήρως εξέφρασε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
«Οι αρχαιολόγοι και οι συντηρητές στην Αμφίπολη θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το εντυπωσιακό ψηφιδωτό που αποκαλύφθηκε στον δεύτερο θάλαμο του τύμβου Καστά», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μενδώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ αποκάλυψε ότι από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν βρεθεί αρκετά τμήματα που έχουν αποκοπεί από το ψηφιδωτό (ορισμένα εκ των οποίων έχουν μήκος έως και 20 εκατοστά), αλλά και μεμονωμένες ψηφίδες.


Ωστόσο, πρόσθεσε πως το έργο αποκατάστασης θα απαιτήσει αρκετό χρόνο, χωρίς να δώσει σαφές χρονικό πλαίσιο.

Παράλληλα, η κ. Μενδώνη ανέφερε ότι η αρπαγή της Περσεφόνης που αναπαριστάται στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης δεν είναι σπάνια, καθώς έχει βρεθεί σε πολλές αγγειογραφίες. Ωστόσο, «τώρα την έχουμε και σε ψηφιδωτή μορφή», τόνισε.
 
 
 

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Πηγές του υπουργείου Πολιτισμού για Αμφίπολη: Σίγουρα πρόκειται για Βασιλικό Τάφο


Με αυτή τη φράση παράγοντες του υπουργείου Πολιτισμού εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους μετά την αποκάλυψη του επιβλητικού ψηφιδωτού στον Τάφο της Αμφίπολης που απεικονίζει την Αρπαγή της Περσεφόνης
Και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr, η αποκάλυψη του ψηφιδωτού επιβεβαίωσε απολύτως το γεγονός ότι πρόκειται για Βασιλικό Τάφο, γκρεμίζοντας οποιαδήποτε αμφιβολία μπορεί να υπήρχε.
 
 
 
Ανάρτηση από:dimiourgia-epikinonia.blogspot.gr

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg