Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Το μυστήριο με το «δάπεδο σφράγισης» στον τρίτο θάλαμο

Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014


«Δεν αποκλείεται στον τρίτο θάλαμο να υπάρχει «δάπεδο σφράγισης», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου η Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με την υπόθεση εργασίας, στον πρώτο θάλαμο ανακαλύφθηκε το μωσαϊκό, στον δεύτερο θάλαμο το ψηφιδωτό της Περσεφόνης, ενώ στον τρίτο θάλαμο υπάρχει ένα απλό δάπεδο, το οποίο όμως, δεν αποκλείεται να είναι «δάπεδο σφράγισης, ανέφερε η κα. Μενδώνη.  

Στη συνέχεια η κα. Μενδώνη τόνισε ότι, μέχρι του σημείου που έχουν γίνει οι ανασκαφές στον τάφος της Αμφίπολης, τα στοιχεία δείχνουν ότι έχει δεχθεί ανθρώπινη παρέμβαση, όπως χαρακτηριστικά είπε, που αυτό σημαίνει ότι ο τάφος -έως αυτό το σημείο που έχει αποκαλυφθεί – έχει συληθεί.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι τα φτερά από τις σφίγγες δεν βρέθηκαν από θαύμα στο σημείο που εντοπίστηκαν, αλλά από ανθρώπινη παρέμβαση.

Επίσης, η πόρτα του τρίτου θαλάμου «έχει ανοίξει» πάνω από μία φορά.

Στη συνέντευξη Τύπου γνωστοποιήθηκε ότι το 2013, στον περίβολο του Τύμβου Καστά βρέθηκαν τεκτονικά σύμβολα, τα οποία ίσως υποδηλώνουν στοιχεία για τους αρχιτέκτονες του ταφικού μνημείου. 

Πηγή: enikos.gr


Ανάρτηση από:dimiourgia-epikinonia.blogspot.gr
 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg