Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Σπιτικές κρέπες με μαρμελάδα φράουλα και άχνη ζάχαρη


Φτιάξτε τις δικές σας κρέπες, με λιγότερα λιπαρά και αγνά υλικά.

Υλικά
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε τα αυγά (χτυπημένα), με το γάλα, το αλάτι και το αλεύρι και φτιάχνουμε ένα χυλό. Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι στο οποίο ρίχνουμε 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το χυλό στο τηγάνι και το κουνάμε ώστε να καλυφθεί ο πυθμένας του. Το αφήνουμε 2 περίπου λεπτά να ροδίσει και με μια σπάτουλα το γυρίζουμε και από την άλλη, μέχρι να πάρει χρώμα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το χυλός. Γεμίζουμε τις κρέπες με τη μαρμελάδα και τις τυλίγουμε σε ρολό. Τις τοποθετούμε σε πυρέξ και τις ζεσταίνουμε για 3-4 λεπτά στο φούρνο. Πασπαλίζουμε με την άχνη και σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
 
 
 
Ανάρτηση από:dimiourgia-epikinonia.blogspot.gr

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg