Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Κεφτέδες τηγανιτοί Meatballs




Κεφτέδες τηγανιτοί
Υλικά:
Για τη ζύμη του κεφτέ
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα στον τρίφτη
1ποτήρια του νερού φρυγανιά τριμμένη (περίπου 1 σακουλάκι)
1 κούπα τριμένο άσπρο ψωμί)
1 αυγό ή εναλλακτικά 2 κουταλιές μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 πιπεριά φλωρίνης  περασμένη στο multi(κόκκινη γλυκιά πιπεριά)
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι ρίγανη
μαϊντανό ψιλοκομένο  1 κούπα
2 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
Άνιθο ψιλοκομένο  1 κούπα
λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο


 Αλεύρι για να τους αλευρώσω
 Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Βάζουμε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνω καλά. Αφήνω τον κιμά να μείνει στο ψυγείο για ½ ώρα περίπου.  Βρέχω τα χέρια μου με νερό και πλάθω τους κεφτέδες (στρόγγυλους) βάζω μέσα σε μια λεκάνη που έχω βάλει το αλεύρι. Κουνάω τη λεκάνη για να αλευρωθούν καλά , έχω βάλει το τηγάνι με το λάδι σε δυνατή φωτιά... Σκουπίζω τα χέρια μου και παίρνω  έναν έναν τους κεφτέδες ,τους κουνάω για να φύγει το πολύ αλεύρι και όταν κάψει καλά το λάδι, τους βάζω στο τηγάνι. Κατεβάζω λίγο τη φωτιά και τους γυρίζω μέσα στο τηγάνι κάθε 3 λεπτά για να μην καούν και να ψηθούν καλύτερα. Μόλις ροδοκοκκινίσουν, τους  βγάζω και τους βάζω πάνω σε απορροφητικό χαρτί.



Meatballs
Ιngredients:
1 pound ground beef
2 medium onions, finely chopped or grated in the grater
2 glasses of water breadcrumbs (about 1 bag)
1 egg or 2 tablespoons mayonnaise alternative
1 tablespoon mustard
2 tablespoons olive oil
1 teaspoon salt
½ teaspoon pepper
1 teaspoon oregano
1 cup chopped parsley
2 tablespoons ouzo or raki
Dill chopped 1 cup
a little chopped garlic


Place in a bowl all ingredients together and knead well. Let the meat stay in the refrigerator for about ½ hour. Douse my hands with water and conjure meatballs (round) put them in a bowl with the flour. I put the pan with the oil over high heat ... I wipe my hands and I get a one meatball, wiggle them to leave the flour very well and when burn oil, put them in pan. Downloading a little fire and turned into the pan every three minutes to prevent burning and cook better. Once browned, remove them and put them on absorbent paper.



Ανάρτηση από:dimiourgia-epikinonia.blogspot.gr

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg