Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Να σε κάψω Λιάνα, να σ’ αλείψω λάδι! Λεκτική υπερβολή το "θα με κάνεις Κασιδιάρη" λέει ο Γιώργος Στύλιος - Συναγερμός στο Μαξίμου

Να σε κάψω Λιάνα, να σ’ αλείψω λάδι! Λεκτική υπερβολή το `θα με κάνεις Κασιδιάρη` λέει ο Γιώργος Στύλιος - Συναγερμός στο Μαξίμου 

- Σάλος από τη λεκτική επίθεση του υφυπουργού Παιδείας στη Λιάνα Κανέλλη μέσα στη Βουλή
- Κατόπιν εορτής ζήτησε συγγνώμη από τη βουλευτή του ΚΚΕ ο Γιώργος Στύλιος
- «Ήταν λάθος η αναφορά στον Κασιδιάρη» είπε
- Συγγνώμη και από τον πρόεδρο της Βουλής
- Κανέλλη: Το θέμα θα φτάσει στον πρωθυπουργό
- Αποδοκίμασε τον υφυπουργό του ο Ανδρέας Λοβέρδος: Εγώ στη θέση του, δεν θα το έλεγα

Συναγερμό και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στις τάξεις του κυβερνητικού επιτελείου η λεκτική επίθεση του υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Στύλιου κατά της Λιάνας Κανέλλη. Το θέμα δεν είναι πως ένα μέλος της κυβέρνησης επιτέθηκε φραστικά σε βουλευτή κόμματος της αντιπολίτευσης αλλά η φράση «θέλετε Κασιδιάρη» που χρησιμοποίησε ο υφυπουργός Παιδείας, ξύνοντας ανοιχτές πληγές!

Όλα έγιναν κατά τη συζήτηση ερώτησης που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΚΚΕ για τον υποσιτισμό των παιδιών. Σχολιάζοντας την απάντηση που της έδωσε ο υφυπουργός Παιδείας, η Λιάνα Κανέλλη είπε πως της θυμίζει «τη Μαρία Αντουανέτα και την ιστορία με το παντεσπάνι».

Ο υφυπουργός είχε μιλήσει για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το υπουργείο Παιδείας, ανάμεσα στις οποίες και το πρόγραμμα «βάλε το φρούτο στη ζωή σου» ενώ πρόταση του ΚΚΕ είναι ένα γεύμα την ημέρα σε όλα τα παιδιά και σε όλα τα σχολεία.
«Μου ακουστήκατε σαν τη Μαρία Αντουανέτα. Σαν τον μύθο. Τα παιδιά πεινάνε. Δώστε τους ένα φρούτο την ημέρα. Δώστε τους παντεσπάνι. Εκτός και αν δεν ξέρετε τι θα πει πείνα. Λιποθυμία από την πείνα. Δώστε στο παιδί ένα μανταρίνι, ένα πορτοκάλι, να μην έχει φάει ένα 24ωρο και θα σωθεί», είπε η Λιάνα Κανέλλη και εκεί ξεκίνησαν όλα!

«Η κ. Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη! Αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης!», είπε ο υφυπουργός Παιδείας και στην αίθουσα της Ολομέλειας επικράτησε χάος!

Ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης στάθηκε στο πλευρό της Λιάνας Κανέλλη και ζήτησε συγγνώμη, αλλά η βουλευτής του ΚΚΕ δεν τη δέχτηκε, λέγοντας πως το θέμα θα φτάσει στον πρωθυπουργό.

Αν και αρχικά ο υφυπουργός Παιδείας δεν ζήτησε συγγνώμη για τη χυδαία επίθεσή του, τελικά λίγη ώρα μετά και αφού τον αποδοκίμασε δημόσια και ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, έκανε δήλωση ζητώντας συγγνώμη από τη Λιάνα Κανέλλη, κάνοντας λόγο για λεκτική υπερβολή!

Ο υφυπουργός Παιδείας μίλησε για λεκτική υπερβολή εκ μέρους του, χαρακτήρισε λάθος την αναφορά στον Ηλίας Κασιδιάρη και δήλωσε πως ζητά συγγνώμη από τη Λιάνα Κανέλλη.

ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ


Γ. Στύλιος: Δεν με εκφράζουν τα μεγάλα λόγια, δεν με εκφράζουν οι υπερβολές. Έχω τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο σε χωριό, στην Άρτα, σε ορεινό χωριό με τους συμμαθητές μου και δεν δέχομαι κυρία Κανέλλη να μου κάνετε μάθημα εσείς. Δεν έχετε μεγαλώσει εκεί που μεγάλωσα εγώ. Δεν είχατε τους ίδιους συμμαθητές. Λοιπόν και δεν ήμουν ευνοημένος. Σας αρέσει, σας εκφράζει η ένταση κυρία Κανέλλη. Κυρία Κανέλλη η ένταση όπου εσείς…
Λ. Κανέλλη: Αρνούμαι να ακούσω την απάντησή σας. Σας κόβω στις εξετάσεις. Που ήρθατε με το προσωπικό σας παράδειγμα να μιλήσετε για τα παιδιά που πεινάνε στην Ελλάδα…
Γ. Στύλιος: Κύριε πρόεδρε και κυρία Κανέλλη, τις εξετάσεις τις δίνουμε στον ελληνικό λαό. Τις εξετάσεις… (σ.σ. φωνές από το έδρανο της κ. Κανέλλη). Η κ. Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη! Αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης! Να το γνωρίζετε αυτό…
Λ. Κανέλλη: Παρακαλώ…
Γ. Στύλιος: Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη. Δεν θα γίνω Κασιδιάρης όμως. Γιατί έχω περάσει τις εξετάσεις αριστεύοντας και διότι δίνω εξετάσεις στον Αρτινό λαό και στον ελληνικό λαό κάθε ημέρα. Και δεν με ενδιαφέρει η δική σας η βαθμολογία η προσωπική. Με ενδιαφέρει η βαθμολογία του κόμματος και του φορέα τον οποίο εκπροσωπείτε αλλά η προσωπική σας δεν με απασχολεί. Εγώ μίλησα για προγράμματα…
Γ. Κανέλλη: Εγώ έκανα τον Κασιδιάρη, Κασιδιάρη ή ήταν από μόνος του; Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δε ντρέπεσαι…Σα δεν ντρέπεσαι!
Γ. Στύλιος: Δεν σας ακολουθώ στην ένταση, στην υπερβολή, στην ένταση και στα μεγάλα λόγια.
Λ. Κανέλλη: …. (Διαμαρτυρίες)
Ι. Δριβελέγκας (προεδρεύων): Να ντρέπομαι εγώ; Εσείς που διακόπτετε και δεν περιμένετε την απάντηση. Ορίστε μας. Κι εσείς κύριε υπουργέ τι εκφράσεις είναι αυτές; Ήθελε να αποχωρήσει, ας αποχωρήσει.
Γ. Στύλιος: Μπορούσατε να κλείσετε το μικρόφωνο κύριε πρόεδρε (σ.σ. για Κανέλλη).

Αμέσως μετά η κ. Κανέλλη κατευθύνθηκε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον οποίο ενημέρωσε για το επεισόδιο και ζήτησε την παρέμβασή του. Εκείνος της ζήτησε συγγνώμη, αλλά η βουλευτής του ΚΚΕ είπε πως το θέμα θα φτάσει στον πρωθυπουργό.

Αποδοκίμασε ο Λοβέρδος


Μετά τον πρόεδρο της Βουλής, τη συμπεριφορά του υφυπουργού Παιδείας αποδοκίμασε και ο... πολιτικός του προϊστάμενος, Ανδρέας Λοβέρδος, που πήρε αποστάσεις από τον Γιώργο Στύλιο.

Στο περιστατικό που σημειώθηκε ανάμεσα στον υφυπουργό Παιδείας Γ. Στύλιο και τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της βουλής αναφέρθηκε ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Δεν ξέρω τι συνέβη προηγουμένως γιατί ο κ. Στύλιος είναι υφυπουργός εδώ, στο υπουργείο Παιδείας και είναι υποχρέωσή μου να είμαι κοντά του. Εγώ στη θέση του δεν θα το έλεγα», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στον Real FM.

«Θα τον παρακαλούσα επειδή πολλές φορές μας ξεφεύγουν κουβέντες να το επανορθώσει. Θα του ζητούσα να το επανορθώσει. Νομίζω θα το κάνει», πρόσθεσε.http://www.newsit.gr/ellada/syggnomi-apo-kaneli-zitise-stylios-kasidiaris-0611Ανάρτηση από:dimiourgia-epikinonia.blogspot.gr

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg