Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

Αμφίπολη: Η ιστορική ανακάλυψη σε ντοκιμαντέρ!

 Αμφίπολη: Η ιστορική ανακάλυψη σε ντοκιμαντέρ! - Νέο εντυπωσιακό 3D βίντεο σάς ταξιδεύει στο εσωτερικό του τάφου

Νέο εντυπωσιακό 3D βίντεο σάς ταξιδεύει

 στο εσωτερικό του τάφου


Ancient Greece 3D - Tomb of Amphipolis "The Revelation" - HD


Τελευταία ενημέρωση: 14.11.2014 | 16:56

- Μοναδικές εικόνες και αδημοσίευτο υλικό από τις ανασκαφές στον τύμβο της Αμφίπολης θα παρουσιαστούν σε ντοκιμαντέρ του υπουργείου Πολιτισμού
- Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η διάρκειά του και ο χρόνος δημοσιοποίησής του
- Η Κατερίνα Περιστέρη, επικεφαλής της ομάδας των αρχαιολόγων που κάνουν τις ανασκαφές, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 29 Νοεμβρίου στην Αθήνα
- Νέο τρισδιάστατο βίντεο με όλους τους χώρους του τάφου

Ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ με αδημοσίευτο υλικό και εντυπωσιακές εικόνες από τις ανασκαφές στον τύμβο της Αμφίπολης, ετοιμάζει το υπουργείο Πολιτισμού.

Το εγχείρημα αναμένεται να περιλαμβάνει την καταγραφή του χρονικού, από τις πρώτες ανασκαφές στο εξωτερικό του ταφικού συγκροτήματος, τις αντιδράσεις των αρχαιολόγων μπροστά στα ευρήματα που ανακάλυπταν κάθε φορά, καθώς και δηλώσεις τους.


Ωστόσο, μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η διάρκειά του αλλά και το πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα.


Το υπουργείο Πολιτιμού είχε δώσει μία... πρώτη γεύση με το βίντεο διάρκειας δύο λεπτών και δέκα δευτερολέπτων που είχε αμοντάριστα πλάνα από την αποκάλυψη του ψηφιδωτού που βρέθηκε στο δάπεδο του ταφικού μνημείου.   

Στο μεταξύ, στις 29 Νοεμβρίου η Κατερίνα Περιστέρη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού.

Στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθεί σύσσωμος ο Σύνδεσμος Ελλήνων Αρχαιολόγων και την επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας αναμένεται να "βομβαρδίσουν" με ερωτήσεις για τις ανασκαφές και όλα τα ευρήματα.Νέο τρισδιάστατο βίντεο

Ένα νέο βίντεο τρισδιάστατης απεικόνισης του τύμβου στην Αμφίπολη δόθηκε στη δημοσιότητα, μετά την εύρεση του χώρου ταφής του νεκρού και βέβαια με τον εντοπισμό του σκελετού.

Μέσω εφαρμογής 3D, δίνεται στον χρήστη η δυνατότητα να "πλοηγηθεί" εικονικά στο εσωτερικό του χώρου, από το λιοντάρι μέχρι τον χώρο που βρέθηκε ο νεκρός, περνώντας από το υπέροχο ψηφιδωτό, τις Σφίγγες και τις Καρυάτιδες.

 http://www.newsit.gr/ellada/amfipoli-dokimanter-video-3d-tafos-1411

Ανάρτηση από:dimiourgia-epikinonia.blogspot.gr

newsIT.gr Μέσα στον τάφο της Αμφίπολης

 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg