Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικα Δεντράκια Cupcakes - Christmas Tree Cupcakes

Christmas Tree Cupcakes
Oι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν. Σιγά σιγά, στη συνείδηση μας αρχίζει να στολίζεται το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και ν'αναβιώνουν τα έθιμα - δώρα, γεμιστή γαλοπούλα, κουραμπιέδες και γλυκά , κάλαντα και  χιονισμένο τοπίο. Ετσι και το blog μας άρχισε τις προετοιμασίες του... Αρχίζουμε μ'ενα γλυκό ολοστόλιστο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο cupcake που θα έχετε βοηθούς χαρωπούς τα παιδιά της οικογένειας και των φίλων σας. Οπωσδήποτε να έχετε μουσική Χριστουγεννιάτικη... για κλίμα εορταστικό και μην τρομάξετε οταν τα χείλη των παιδιών θα πρασινίσουν από τη γλύκα και τη χαρά του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.
 Frosted tree cupcake.
Χρόνος προετοιμασίας 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος 45 λεπτά

Για 12 δεντράκια, θα χρειαστείτε:
 

Υλικά για 12 cupcakes

για τη ζύμη των κέϊκ
  • 140 γρ. Ζάχαρη
  • 1 κ.σ. Baking powder
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 40 γρ. Βούτυρο
  • 50 γρ. Μαύρη σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 1 αυγό
  • 125 ml γάλα
  • Το χυμό από 1 πορτοκάλι
 Για την κρέμα που θα βάλουμε επάνω από το cupcakes
  • 200γρ. Βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. Τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
  • 1 κλαράκι βανίλιας
  • 400 γρ. Ζάχαρη άχνη
Cupcakes and ice cream cones.

  • 12  χωνάκια παγωτού
  • Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστική
  • Μικρά smarties σοκολατάκια χρωματιστά ή τρούφα χρωματιστή
  • ΄Ενα κορνέ ζαχαροπλαστικής 
Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ ανακατεύστε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το baking powder.  Προσθέσθε το μαλακό βούτυρο και το χυμό πορτοκάλι και χτυπατε με το μίξερ να ενωθούν τα υλικά.
  •  Λυώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ενώστε με το αυγό και το γάλα. Ενώστε τα δύο μπόλ σε ένα απαλά και γεμίστε με αυτό ως τη μέση,  τα χαρτάκια για cup cakes. Εχετε προθερμάνει το φούρνο στους 175 βαθμούς και ψήνετε τα κέικ, για μισή ώρα. Βγάζετε τα κέικ και τα αφήνετε να κρυώσουν. 
  •  

    Mix frosting with powdered sugar.

  • Χτυπάτε το βούτυρο μαλακό με τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα τυρί + βανίλια. Χωρίζετε την κρέμα σε δύο μέρη και στο ένα προσθέστε το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. 
 Tint the frosting green.
  • Πάρτε το κορνέ και γεμίστε με κρέμα άσπρη. Παίρνετε ένα ένα τα κέικ και δημιουργείτε επάνω μια στρώση κρέμα όπως στην εικόνα.
  •  Frost the cupcake and invert an ice cream cone on top.
  • Παίρνετε ένα χωνάκι παγωτού και το τοποθετείτε ανάποδα επάνω στην κρέμα για να κολήσει.
 Put the green frosting in a pastry bag outfitted with a star tip.
  • Γεμίζετε το κορνέ με την πράσινη κρέμα και στολίζετε τα χωνάκια οπως την εικόνα. 
  • Στολίζετε και με τρούφα χρωματιστή ή smarties. 

 
 
Christmas Tree Cupcakes

Directions

·  Preheat oven to 350 degrees. Line cupcake pans with paper liners.
·  Prepare cupcake batter and bake cupcakes according to package directions. Let cupcakes cool.
·  In a medium bowl mix the powdered sugar and frosting. Frost cooled cupcakes with white frosting and top each with a sugar cone.
·  Color the rest of the frosting with green food coloring. To make the color more earthy, add a little brown or black food coloring.
·  Using a star tip on a decorating bag (or resealable bag), pipe stars on the sugar cone to create a tree. Pattern does not have to be exact. The more random it is, the more it will look natural.
·  Add sprinkles or other decorations to your tree. Enjoy!
 

Cupcakes and ice cream cones.

They start with some baked cupcakes and some sugarcones, which are going to be the base of your tree.

Mix frosting with powdered sugar.

I love Betty Crocker's frosting because it's super creamy, but 
when you're piping frosting you want a little stiffer consistency 
so I added some powdered sugar to thicken it up.
 
Frost the cupcake and invert an ice cream cone on top. 
 
Frost your cupcakes generously with white frosting. This 
is going to be your fluffy white snow on the ground.

Press a sugar cone on top. I was surprised how much the cupcake
 actually traveled up the sugar cone almost giving the illusion that 
the cupcake was actually baked in the cone.

And yes, that's a toy plane in the background. Keeping it real, 
people...keeping it real.

Tint the frosting green. 
 
Next, add some green food coloring to your frosting for your tree.
 I like to add just a little bit of brown or black food coloring 
to it to give it more of an earthy green tone.

Put the green frosting in a pastry bag outfitted with a star tip. 
 
Fill a pastry bag or resealable plastic bag fitted with a small star
 tip with your green frosting and start piping away.

The beauty of this is that you don't want your pattern or stars to
 be perfect. When's the last time you saw a perfectly 
groomed tree? Random is good here.

Frosted tree cupcake. 
 
While the frosting is still wet, throw some sprinkles
 on for decoration.

Star topped Christmas Tree Cupcake. 
 
My son pointed out that I didn't have a star and carefully
 topped my tree with a large yellow sprinkle.

 
 
Kids making Christmas Tree Cupcakes. 
 
I let my kids each decorate their own tree for an after school, after homework activity. 
My older son was able to pipe the frosting, but the younger ones just used a plastic 
knife and their fingers, I'm pretty sure.

They were soooo proud of their creations! Notice the green mouth. I think someone 
was taste testing along the way.


Ανάρτηση από:dimiourgia-epikinonia.blogspot.gr

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg