Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ αποκαλύψεις για την 11χρονη που έγινε…μητέρα στην Κρήτη 16/12/14
Σοκάρει το απίστευτο γεγονός ενός κοριτσιού μόλις 11,5 χρονών που έγινε χθες το απόγευμα μητέρα.

Το 11,5 χρονών κορίτσι δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος και πέρασε την πόρτα του ΠΑΓΝΗ με πόνους στην κοιλιά ενώ λίγες ώρες αργότερα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 3.200 γραμμαρίων.

Το περιστατικό εγείρει κοινωνικούς προβληματισμούς και μάλιστα έντονους, καθώς δεν αποκλείεται πίσω από το γεγονός αυτό να «κρύβεται» μια άλλη τραγωδία με πρωταγωνίστρια την 11χρονη λεχώνα.

Η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης μαζί με το νοσοκομείο ενημέρωσε τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες θα αναλάβουν την περίπτωση της μικρούλας ενώ ο άγνωστος… πατέρας αναμένεται να διωχθεί με κακουργηματικές διώξεις.

«Με το που πληροφορήθηκα το θέμα ενημέρωση αμέσως τον εισαγγελέα Εφετών αλλά και Ανηλίκων. Σύμφωνα με το άρθρο του ποινικού κώδικα η αποπλάνηση ανηλίκων είναι αυταπάγγελτος και φέρει βαριές ποινές. Το συγκεκριμένο κορίτσι όταν έμεινε έγκυος ήταν κάτω των 11 ετών και αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία», επεσήμανε ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Αντώνης Γρηγοράκης ενώ ως νομικός περιέγραψε το πλαίσιο που ισχύει σε αυτές τις υποθέσεις.
 


 

Το χρονικό

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost ένα κοριτσάκι μόλις 11,5 χρόνων, συνοδευόμενο από μια νεαρή γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα του έφτασαν στα εξωτερικά ιατρεία του νοσηλευτικού ιδρύματος, επειδή το παιδί είχε έντονους πόνους στην κοιλιά.

Με έκπληξη οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η ανήλικη ήταν … επίτοκος, κυοφορώντας τελειόμηνο νεογνό. Αμέσως το κοριτσάκι εισήχθη στο χειρουργείο όπου και γέννησε με καισαρική τομή, όπως προβλέπεται σε περιπτώσεις που η μητέρα είναι κάτω των 15 ετών.

Η μικρούλα των 11,5 χρόνων έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, βάρους 3,200 κιλών, ενώ η κλινική εικόνα τόσο της ίδιας όσο και του νεογνού είναι εξαιρετικά καλές.

«Χθες το μεσημέρι ήρθε στο νοσοκομείο ένα κοριτσάκι 11,5 χρονών ρομά, ρουμανικής καταγωγής που διαμένει σε χωριό έξω από το Ηράκλειο. Το κοριτσάκι ήρθε με πόνους στην κοιλιά και διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν σε τελειωμένη κύηση, δηλαδή στον 9ο μήνα εγκυμοσύνης και σε ερχόμενο τοκετό», επισημαίνει σχετικά στο cretapost ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Νίκος Χαριτάκης.

Το 11,5 χρονών κοριτσάκι δεν μπορούσε να υποβληθεί σε φυσικό τοκετό, λόγω ηλικίας, κι έτσι προγραμματίστηκε η καισαρική.

«Επειδή αποτελεί αντένδειξη η ηλικία του κοριτσιού που κυοφορούσε ήταν αδύνατο να εξελιχθεί σε φυσικό τοκετό. Έτσι έγινε η καισαρική με το 11,5 χρονών παιδί να φέρνει στον κόσμο ένα κοριτσάκι βάρους 3.200 γραμμαρίων», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Χαριτάκης τονίζοντας παράλληλα ότι και τα δύο κορίτσια χαίρουν άκρας υγείας με το μικρότερο να βρίσκεται στην Μονάδα των Νεογνών.

Σημειώνεται ότι το κοριτσάκι είναι Ρομά και η οικογένεια της κατάγεται από τη Ρουμανία. Σύμφωνα με πληροφορίες η μόνιμη κατοικία της βρίσκεται σε χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου. 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg