Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Πολιτική: Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, την Τρίτη 23 και τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου είναι οι καταληκτικές ημερομηνίες που θα κρίνουν αν η Ελλάδα θα εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 
 


Σαμαράς Κουβέλης και Βενιζέλος Ψαλιδοχέρηδες

 

 

 

 

 

 

Σχόλιο του blog: 

Τώρα δεν προλαβαίνουν να…. κόβουν και να ράβουν για τον Πρόεδρο!!!

Άντε να τον χαιρόμαστε τον νέο Πρόεδρο!!!!


 
 


Η χαλάρωση του "πολεμιστή" ΠαπούλιαΗ διαδικασία της προεδρικής εκλογής, θα ξεκινήσει την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου όπου οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων θα πρέπει, αν επιθυμούν, να υποδείξουν, με επιστολή που θα αποστείλουν στον Πρόεδρο της Βουλής, τον υποψήφιο που προτείνουν στην Ολομέλεια για το ύπατο Πολιτειακό αξίωμα.
Στην ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί, για να αναδειχθεί ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να ψηφιστεί από 200 τουλάχιστον βουλευτές.
Σε περίπτωση μη συγκέντρωσης του αριθμού αυτού, η ονομαστική ψηφοφορία θα επαναληφθεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου.
Και σε αυτή την ψηφοφορία, είναι και πάλι οι 200 θετικές ψήφοι ο απαιτούμενος αριθμός για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας.
Εάν και σε αυτή την δεύτερη ψηφοφορία, δεν συγκεντρωθούν στο πρόσωπο ενός υποψηφίου οι 200 ψήφοι τότε την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η τρίτη και τελευταία ονομαστική ψηφοφορία.
Σε αυτήν, οι θετικές ψήφοι για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας αρκούν να είναι 180.
Σε περίπτωση αποτυχίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πρέπει εντός 10 ημερών το αργότερο να παραιτηθεί το υπουργικό Συμβούλιο και να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης εκλογών.
Όπως μετέδωσε το βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ μέχρι τις 11 Δεκέμβρη θα πρέπει να γίνει γνωστό το όνομα που αντικαταστήσει τον Κάρολο Παπούλια.
Ωστόσο υπάρχει η εκτίμηση ότι Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του την Τρίτη (9/12/2014) θα γνωστοποιήσει το πρόσωπο που θα είναι υποψήφιο για τη θέση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας.
Μεταξύ των πρώτων ονομάτων που ακούγονται για τη θέση είναι ο Παναγιώτης Πικραμένος πρώην υπουργός και υπηρεσιακός πρωθυπουργός το Μάιο του 2012 , ο Σταύρος Δήμας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, ο Βασίλης Σκουρής πρόεδρος του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg