Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική : Ένας νεκρός από τις πλημμύρες - Παρασύρθηκε από χείμαρρο

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από τις πλημμύρες - Παρασύρθηκε από χείμαρρο

09/12/201408:0809/12/201410:50  

Βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του - Προβλήματα από τη συνεχή βροχόπτωση σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας

Θύμα της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών έπεσε 63χρονος, όταν το Ι.Χ. που οδηγούσε παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σχολαρίου - Λαγκαδικίων Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Στο ίδιο όχημα επέβαινε , κατά την Αστυνομία, η 64χρονη κουνιάδα του, η οποία μεταφέρθηκε με συμπτώματα υποθερμίας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Στο συγκεκριμένο δρόμο είχε διακοπεί αρκετές ώρες νωρίτερα η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω υπερχείλισης χειμάρρου. Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο σημείο υπήρχε κατάλληλη σήμανση προειδοποίησης των οδηγών.Την ίδια ώρα, προβλήματα έχει προκαλέσει η συνεχής βροχόπτωση σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου η ταχύτητα των οχημάτων διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες. Εξάλλου, κλειστοί λόγω υπερχείλισης χειμάρρων παραμένουν τις τελευταίες ώρες επαρχιακοί και δημοτικοί δρόμοι σ΄ολόκληρο το νομό.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, εκτός από την παραπάνω επαρχιακή οδό που συνδέει το Σχολάρι με τα Λαγκαδίκια, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά - Ηρακλείου, όπως επίσης στη δημοτική οδό Λαγκαδά - Ασσήρου. Επίσης, εξαιτίας υπερχείλισης του ρέματος που βρίσκεται στην 8η οδό έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη δημοτική οδό από Ταγαράδες προς Θέρμη και λόγω της υπερχείλισης του ρέματος που βρίσκεται στη Θέρμη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη συμβολή των οδών Αεροπορίας και Μ. Αλεξάνδρου.

Εξάλλου, λόγω της υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού , δεν διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτβων στους ακόλουθους δημοτικούς δρόμους: Πεντάλοφος-Βουστάσια, Πεντάλοφος-Φιλαδέλφεια και Σίνδος-Βιολογικός Καθαρισμός. Ακόμη, στο Μελισσουργό έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μελισσουργού - Στανού - Αρναίας Χαλκιδικής.

Διακοπές κυκλοφορίας υπάρχουν και σε σημεία επαρχιακών δρόμων των νομών Κιλκίς και Χαλκιδικής, όπου τα οχήματα κινούνται από παρακαμπτήριους δρόμους. Τα σημεία αυτά είναι τα εξής: Στο Κιλκίς, στο 6ο χλμ. επαρχιακής οδού Κιλκίς - Μελανθίου, στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου, στην ισόπεδη διάβαση του Γαλλικού ποταμού επί της Επαρχιακής οδού Αργυρούπολης - Σεβαστού και στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Μανδρών - Γαλλικού.

Στη Χαλκιδική, η κυκλοφορία διεκόπη στα παρακάτω σημεία: στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Μεταμόρφωσης - Μεταγγιτσίου, στην επαρχιακή οδό Βαρβάρας - Ολυμπιάδας, πριν την κεντρική είσοδο του οικισμού Ολυμπιάδας, στην 1η είσοδο του δημοτικού διαμερίσματος Βραστάμων, στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Ορμύλιας - Βατοπεδίου, στο 2ο χλμ. της επαρχιακής οδού Ορμύλιας - Βραστάμων, στο 4ο χλμ. της επαρχιακής οδού Γοματίου - Ιερισσού, στο 3ο χλμ. της επαρχιακής οδού Ν. Ηράκλειας -Ν. Καλλικράτειας, στο 4ο χλμ. επαρχιακής οδού Ν. Καλλικράτειας - Σωζόπολης και στο 2ο χλμ. της επαρχιακής οδού Αγίου Παύλου - Ν. Γωνιάς.

http://www.protothema.gr/greece/article/433019/thessaloniki-enas-nekros-apo-tis-plimmures-parasurthike-apo-heimarro/

 

Δύο νεκροί και πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία στη Β. Ελλάδα

Δύο νεκροί και πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία στη Β. Ελλάδα
Θύματα της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών έπεσαν δύο ηλικιωμένοι οδηγοί, όταν τα Ι.Χ. που οδηγούσαν παρασύρθηκαν από ορμητικό χείμαρρο.

Σε ένα από τα οχήματα, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σχολαρίου – Λαγκαδικίων Θεσσαλονίκης, επέβαινε, κατά την Αστυνομία και 64χρονη γυναίκα , η οποία μεταφέρθηκε με συμπτώματα υποθερμίας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Στο συγκεκριμένο δρόμο είχε διακοπεί αρκετές ώρες νωρίτερα η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω υπερχείλισης χειμάρρου. Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο σημείο υπήρχε κατάλληλη σήμανση προειδοποίησης των οδηγών.
Προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης από τη βροχόπτωση.
Προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης από τη βροχόπτωση.
Την ίδια ώρα, προβλήματα έχει προκαλέσει η συνεχής βροχόπτωση σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης και στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου η ταχύτητα των οχημάτων διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες. Εξάλλου, κλειστοί λόγω υπερχείλισης χειμάρρων παραμένουν τις τελευταίες ώρες επαρχιακοί και δημοτικοί δρόμοι σ΄ολόκληρο το νομό.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, εκτός από την παραπάνω επαρχιακή οδό που συνδέει το Σχολάρι με τα Λαγκαδίκια, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά – Ηρακλείου, όπως επίσης στη δημοτική οδό Λαγκαδά – Ασσήρου. Επίσης, εξαιτίας υπερχείλισης του ρέματος που βρίσκεται στην 8η οδό έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη δημοτική οδό από Ταγαράδες προς Θέρμη και λόγω της υπερχείλισης του ρέματος που βρίσκεται στη Θέρμη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη συμβολή των οδών Αεροπορίας και Μ. Αλεξάνδρου.
Εξάλλου, λόγω της υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού, δεν διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους ακόλουθους δημοτικούς δρόμους: Πεντάλοφος-Βουστάσια, Πεντάλοφος-Φιλαδέλφεια και Σίνδος-Βιολογικός Καθαρισμός. Ακόμη, στο Μελισσουργό έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μελισσουργού – Στανού – Αρναίας Χαλκιδικής.
Διακοπές κυκλοφορίας υπάρχουν και σε σημεία επαρχιακών δρόμων των νομών Κιλκίς και Χαλκιδικής, όπου τα οχήματα κινούνται από παρακαμπτήριους δρόμους. Τα σημεία αυτά είναι τα εξής: Στο Κιλκίς, στο 6ο χλμ. επαρχιακής οδού Κιλκίς – Μελανθίου, στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου, στην ισόπεδη διάβαση του Γαλλικού ποταμού επί της Επαρχιακής οδού Αργυρούπολης – Σεβαστού και στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Μανδρών – Γαλλικού.
Στη Χαλκιδική, η κυκλοφορία διεκόπη στα παρακάτω σημεία: στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου, στην επαρχιακή οδό Βαρβάρας – Ολυμπιάδας, πριν την κεντρική είσοδο του οικισμού Ολυμπιάδας, στην 1η είσοδο του δημοτικού διαμερίσματος Βραστάμων, στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Ορμύλιας – Βατοπεδίου, στο 2ο χλμ. της επαρχιακής οδού Ορμύλιας – Βραστάμων, στο 4ο χλμ. της επαρχιακής οδού Γοματίου – Ιερισσού, στο 3ο χλμ. της επαρχιακής οδού Ν. Ηράκλειας -Ν. Καλλικράτειας, στο 4ο χλμ. επαρχιακής οδού Ν. Καλλικράτειας – Σωζόπολης και στο 2ο χλμ. της επαρχιακής οδού Αγίου Παύλου – Ν. Γωνιάς.

http://www.nerit.gr/eidiseis/ellada/enas-nekros-ke-polla-provlimata-apo-tin-kakokeria-sti-v-ellada/

Καταστροφικές πλημμύρες στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής

Η συνεχής βροχόπτωση των τελευταίων ημερών προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες και στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Χείμαρροι φούσκωσαν με αποτέλεσμα να παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους.
Συνεργεία του δήμου απεγκλώβισαν ηλικιωμένους που κινδύνευσαν, ενώ σπίτια καταστράφηκαν και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν. Ως αυτή την ώρα οι κάτοικοι δίνουν μάχη για να σώσουν ότι μπορούν.

http://www.alterthess.gr/content/katastrofikes-plimmyres-stin-olympiada-halkidikis


Κλειστά σχολεία στη Χαλκιδική λόγω πλημμυρών!

Δημοσιεύθηκε στις στην Κατηγορία: Κοινωνία
Μέγεθος κειμένου: α+ α-
 
  
 
Για τρίτη συνεχή μέρα βρέχει στη Χαλκιδική με αποτέλεσμα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο αλλά και σε πάρα πολλά χωριά του νομού εξαιτίας της υπερχείλισης ποταμιών, χειμάρρων και ρεμάτων να είναι κάτι παραπάνω από ορατά. Σε αρκετά σημεία του επαρχιακού δικτύου της  Χαλκιδικής έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, ενώ στην Αρναία δεν λειτούργησαν μερικά σχολεία. Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί στα εξής σημεία:
1) στο 1ο χλμ Επαρχιακής Οδού Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου,
2) στην Επαρχιακή Οδό Βαρβάρας – Ολυμπιάδας, πριν την κεντρική είσοδο του οικισμού Ολυμπιάδας,
3) στην 1η είσοδο του Δ.Δ. Βραστάμων,
4) στο 1ο χλμ Επαρχιακής Οδού Ορμύλιας – Βατοπεδίου,
5) στο 2ο χλμ Επαρχιακής Οδού Ορμύλιας – Βραστάμων,
6) στο 4ο χλμ Επαρχιακής Οδού Γοματίου – Ιερισσού,
7) στο 3ο χλμ Επαρχιακής Οδού Ν. Ηράκλειας –Ν. Καλλικράτειας,
8) στο 4ο χλμ. Επαρχ. Οδού Ν. Καλλικράτειας – Σωζόπολης και
9) στο 2ο χλμ. Επαρχ. Οδού Αγίου Παύλου – Ν. Γωνιάς.
Στα συγκεκριμένα σημεία η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς, ενώ στο λοιπό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά. Η συνεχής βροχόπτωση προκάλεσε καταστροφές και εντός του οικισμού. Σπίτια πλημμύρισαν, δρόμοι κόπηκαν στη μέση, τμήματα γεφυρών υποχώρησαν και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά olitesaristoteli.blogspot.gr

http://www.karfitsa.gr/2014/12/09/kleista-sxoleia-sti-xalkidiki-logo-pl/

Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Πλημμύρες και κομμένοι δρόμοι στη Χαλκιδική- ΦΩΤΟ-

Πολλά συνεχίζουν να είναι τα προβλήματα στη Χαλκιδική λόγω της έντονης βροχόπτωσης του τελευταίου 48ωρου. Το πρωί  πλημμύρισε το αντλιοστάσιο που τροφοδοτεί με νερό τα νοικοκυριά της Ορμύλιας. 
Η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει και οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, ειδικά στις καλλιέργειες που βρίσκονται εκατέρωθεν της κοίτης.
Οι φωτογραφίες του Mino Art παρακάτω είναι χαρακτηριστικές...


Στο Βατοπέδι ο Χαβρίας υπερχείλισε και πλημμύρισαν δεκάδες καλλιέργειες.Με δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία στο δρόμο Πλανών - Γοματίου λόγω υπερχείλισης του ρέματος.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και εκτάσεις κατέγραψε ο φακός και στο Μεταγγίτσι. Ο Άγιος Χριστόφορος μετατράπηκε σε λίμνη!


Εικόνες από τη βόρεια Χαλκιδική

Το κεντρικό ρέμα στο Παλαιοχώρι, που αποτελεί κομμάτι του Χαβρία, κατεβάζει απ΄ το μεσημέρι με βοή το νερό...

 Στη Μεγάλη Παναγία η ίδια εικόνα από το ρέμα που βρίσκεται στις παρυφές του χωριού.
Ο δρόμος προς το προσκήνημα της Μεγάλης Παναγίας σχεδόν αδιαπέραστος...
H κυκλοφορία έχει διακοπεί στα εξής σημεία:

 1) στο 1ο χλμ Επαρχιακής Οδού Μεταμόρφωσης – Μεταγγιτσίου,

 2) στην Επαρχιακή Οδό Βαρβάρας – Ολυμπιάδας, πριν την κεντρική είσοδο του οικισμού Ολυμπιάδας,

 3) στην 1η είσοδο του Δ.Δ. Βραστάμων,

 4) στο 1ο χλμ Επαρχιακής Οδού Ορμύλιας – Βατοπεδίου,

 5) στο 2ο χλμ Επαρχιακής Οδού Ορμύλιας – Βραστάμων,

 6) στο 4ο χλμ Επαρχιακής Οδού Γοματίου – Ιερισσού,

 7) στο 3ο χλμ Επαρχιακής Οδού Ν. Ηράκλειας –Ν. Καλλικράτειας,

 8) στο 4ο χλμ. Επαρχ. Οδού Ν. Καλλικράτειας – Σωζόπολης και

 9) στο 2ο χλμ. Επαρχ. Οδού Αγίου Παύλου – Ν. Γωνιάς.

Στα ανωτέρω σημεία η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς, ενώ στο λοιπό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
halkidikinews.gr

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg