Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014

Κατάντια κομμάτων και δημοκρατίας.Παρασκήνιο ανωμαλίας - Να μπει τέλος στη σαπίλα

Άνθρωπος δύο πρωθυπουργών και τριών πολιτικών αρχηγών, πολιτικός σύμβουλος δύο τραπεζιτών και της Deutsche bank, έμπιστο πρόσωπο κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών υπήρξε διαδοχικά ο Γ. Αποστολόπουλος, τον οποίο ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. Π. Χαϊκάλης κατονομάζει ότι αποπειράθηκε να τον χρηματίσει προκειμένου να κατασκευαστεί, με κάθε τρόπο, προεδρική πλειοψηφία. Το σύμπλεγμα των πρωταγωνιστών που καταγράφεται στο βίντεο - ντοκουμέντο αναδεικνύει τις σκοτεινές διαδρομές του μνημονιακού κατεστημένου, απ' όπου...
αναδίδεται αποφορά πολιτικής σήψης.
Προκαλεί ερωτήματα η αδράνεια των αστυνομικών αρχών και της Δικαιοσύνης να ελέγξουν εγκαίρως το υλικό της παρανομίας, από την οποία μπορεί να προέκυπτε χάλκευση της προεδρικής εκλογής. Γιατί οι αρχές άφησαν να περάσει η πρώτη ψηφοφορία και χρειάστηκε η δημόσια καταγγελία του βουλευτή για να ενεργοποιηθούν; Οι ευθύνες είναι πολιτικές και αφορούν τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος, αν και προφανώς ενήμερος, δεν είχε αντιδράσει. Ακόμη και χθες αντέδρασε όχι ως πρωθυπουργός, αλλά ως ιδιώτης. Κατέθεσε μήνυση κατά του βουλευτή, ενώ όφειλε να μιλήσει πολιτικά και να εξηγήσει την περίεργη αδράνεια των αρχών, καθώς και τη δική του σιωπή. Πρόκειται για χαρακτηριστική απόπειρα κουκουλώματος ενός πολιτικού σκανδάλου με ποινικές όψεις.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Μαξίμου αποδεικνύεται άντρο πολιτικών συναλλαγών και διαφθοράς. Το δόγμα Σαμαρά δεν αναγνωρίζει το ήθος της δημοκρατίας. Στηρίζεται σε μεθοδεύσεις και πρόσωπα τύπου Μπαλτάκου. Όλοι τους με άσπρα κολάρα, επικαλούμενοι το αδίκημα της "παράνομης βιντεοσκόπησης", προκειμένου να συγκαλύψουν τη διαφθορά.
Η νέα καταγγελία πολιτικής διαφθοράς συμβαίνει σε μια περίοδο κατά την οποία τα δυναμικά ερείσματα της εξουσίας βυσσοδομούν εν όψει της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Κατασκευάζουν πλαστές υποψηφιότητες, παρ' ότι οι προτεινόμενοι κατηγορηματικά και επίμονα έχουν απορρίψει την πρόταση. Διακινούν σενάρια για νέα κόμματα και νέα κυβέρνηση, με μοναδικό σκοπό να αποτραπεί η προσφυγή στις κάλπες και να δοθεί χρόνος για την αυταρχική και διεφθαρμένη ανασυγκρότηση του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος. Επιμένουν στις επιχειρήσεις διάλυσης μικρότερων κομμάτων και πολιτικής απαξίωσης πολιτικών αρχηγών.
Πρόκειται για παρασκήνιο πολιτικής αποσταθεροποίησης και ανωμαλίας. Τι ειρωνεία! Πρωταγωνιστές είναι αυτοί που κόπτονται για την πολιτική σταθερότητα, έτοιμοι όμως τώρα να πρωταγωνιστήσουν αδίστακτα στην πολιτική ανωμαλία για να ανακόψουν τη δημοκρατική πορεία της χώρας. Μόνο η λαϊκή παρέμβαση, με άμεση προσφυγή στις εκλογές, μπορεί να σπάσει το απόστημα της διαπλοκής και της πολιτικής διαφθοράς. Μόνο μια νέα Βουλή με δημοκρατικούς - προοδευτικούς και αριστερούς συσχετισμούς, που θα αναδείξει μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, μπορεί να βάλει τέλος στη σαπίλα και να θέσει τις βάσεις για τη δημοκρατική αναγέννηση της χώρας.
Από avgi
Να μπει τέλος στη σαπίλα
Την εκτίμηση ότι "κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας" ήρθαν να επιβεβαιώσουν με δραματικό τρόπο οι καταγγελίες Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του και η όλη περιρρέουσα ατμόσφαιρα γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που αναδίδει δυσοσμία και τρέφει το παρακράτος. Όπως αποκαλύφθηκε, Δικαιοσύνη και Ασφάλεια άφησαν στο σκοτάδι επί δεκαπενθήμερο μια υπόθεση από την οποία θα μπορούσαν να κριθούν η προεδρική εκλογή, η τύχη της κυβέρνησης και κατ' επέκτασιν της χώρας, με πρόσχημα την υποψία ότι οι βιντεοταινίες ήταν "παρανόμως κτηθέν υλικό".

Συμπτωματικώς στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο Αντ. Σαμαράς μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη - Καμμένου. Αντί να λειτουργήσει ως πρωθυπουργός, κινήθηκε ως ιδιώτης δηλώνοντας ότι θα υποβάλει μήνυση εναντίον του Π. Χαϊκάλη που τον εμπλέκει στην υπόθεση, όχι όμως και εναντίον του μεσάζοντα Γ. Αποστολόπουλου, που τον επικαλείται! Την ίδια ώρα εντείνονται οι διεργασίες στο παρασκήνιο για την εξεύρεση "προθύμων" να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τις πιέσεις να στρέφονται πλέον στην πλευρά της ΔΗΜ.ΑΡ.

Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο και η χώρα να βγει δημοκρατικά από τον βούρκο ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

* Μόνη δημοκρατική διέξοδος από το τέλμα, οι εκλογές

* Εξωθεσμικές παρεμβάσεις και όργιο παρασκηνίου για άλλη κυβέρνηση από τη σημερινή Βουλή για να διασωθούν τα Μνημόνια

Από avgi
 
 

Για ποια συναίνεση συζητούν οι πλουμιστοί ψιττακοί της Τηλεδημοκρατίας μας?

Στο πρώτο από τα μέτρα που έχει αποδεχθεί η Κυβέρνηση των Ολετήρων, στο πρώτο και καλύτερο από αυτά που περιλαμβάνονται στο μήνυμα του "Υπουργού" Οικονομικών προς την Τρόϊκα, προβλέπεται το εξής: «Η Αθήνα δεσμεύεται χωρίς κανέναν όρο για πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% του ΑΕΠ το 2016. Στο πλαίσιο αυτό θα μειωθεί το ανώτατο όριο των δαπανών.»
Δέσμευση άνευ όρων, με την ανάπτυξη να βρίσκεται μόνο στο άρρωστο κεφάλι του αχαρακτήριστου...
 
 
Σύμφωνα με την πολιτική επιστήμη: «πολιτικό κόμμα είναι μία ομάδα ανθρώπων που στόχο έχουν την κατάληψη της εξουσίας». Κάνοντας πιο πραγματιστικό αυτόν τον ορισμό θα λέγαμε ότι: «πολιτικό κόμμα είναι ένα ιδιωτικό κλάμπ που νέμεται τη λαϊκή κυριαρχία με το τέχνασμα της αντιπροσώπευσης».

Ε, λοιπόν στην Ελλάδα, αυτό το ιδιωτικό κλάμπ είναι πάνω από Σύνταγμα και νόμους, πλήρως ατιμώρητο, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζεται σαν ανώτατος κρατικός θεσμός, τον οποίο...
συντηρεί ο λαός με τους φόρους του.
Αυτό το κλειστό κομματικό σύστημα, με το κληρονομικό πολιτικό προσωπικό του, έχει φτιάξει το Σύνταγμα των Ελλήνων, το υποτιθέμενο δικό μας Σύνταγμα  και αυτό μόνο έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα να το αναθεωρεί όποτε θέλει και φυσικά μπορεί να παραβιάζει το ίδιο το δικό του Σύνταγμα κατά το δοκούν, παραμένοντας πλήρως ατιμώρητο.
Δείτε τι συμβαίνει αυτές τις μέρες με την εκλογή του ΠτΔ, το οποίο και αποκαλύπτει την ποιότητα του κομματικού συστήματος. Αντί ο ΠτΔ να εκλέγεται άμεσα και απευθείας από το λαό, χωρίς μεσάζοντες και τραγελαφικές καταστάσεις, εντούτοις ακόμα και αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του πολιτικού προσωπικού. Μην δίνετε λοιπόν καμία σημασία, δεν μας αφορούν.
 
 

Η απάντηση του Χαϊκάλη στη μήνυση Σαμαρά (βίντεο)

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης, σχολίασε σήμερα τη μήνυση που θα καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς, κατά παντός υπευθύνου στην υπόθεση που αφορά τις καταγγελίες περί απόπειρας δωροδοκίας του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ.

Ο κ. Χαϊκάλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κάλεσε τον πρωθυπουργό να ψάξουν μαζί το ποιος κρύβεται πίσω από αυτό, ενώ ανέφερε ότι...

 

 Άλλη ζωή, άλλη εποχή, ξανά…

efsyn:  Η ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 1981
Παραμονές των εκλογών του 1981 σύσσωμος ο Τύπος της Δεξιάς «ενημέρωνε» την κοινή γνώμη πως η, επερχόμενη, νίκη του ΠΑΣΟΚ είχε κινητοποιήσει τις δυνάμεις του Συμφώνου της Βαρσοβίας και η Σόφια είχε δώσει εντολή στους στρατηγούς της να κατεβάσουν μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο. Προφανώς τίποτα από αυτά δεν συνέβαινε και στον Κόσμο της Εργασίας αλλά και στα κατώτερα μεσαία στρώματα, που στις 18 Οκτωβρίου περίμεναν έναν κάποιο σοσιαλισμό, ήταν ξεκάθαρο ότι η προπαγάνδα της Δεξιάς ήταν μία ξαναζεσταμένη σούπα, μάλιστα από το 1974:...
«Καραμανλής ή τανκς» μόνο που σε αυτή την περίπτωση, του 1981, τα τανκς ήταν φτιαγμένα στην ΕΣΣΔ.
Παραμονές, τώρα, των εκλογών του 2015 σύσσωμος ο Τύπος της Ενωμένης Δεξιάς, στην οποία έχει προσχωρήσει το ΠΑΣΟΚ, «ενημερώνει» την κοινή γνώμη πως η, επερχόμενη, νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έχει κινητοποιήσει την παγκόσμια οικονομική ελίτ που στην περίπτωση όπου ανέβουν οι «κόκκινοι» στην κυβέρνηση θα καταστρέψει την ελληνική οικονομία, όχι με τα τανκς, αλλά με τη διακοπή της ρευστότητας προς το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Και σε αυτή την ιστορία έχει… Ρώσους: Δείτε, λέει η προπαγάνδα της Ενωμένης Δεξιάς, πώς οι αγορές τσάκισαν τον Πούτιν και θα καταλάβετε τι θα κάνουν στον Αλέξη και την Ελλαδίτσα. Θα μου πεις, άλλη ζωή, άλλη εποχή, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα;
Νομίζω πως το θέμα είναι αλλού. Ο Κόσμος της Εργασίας, τα κατώτερα μεσαία στρώματα, οι πολλοί καλοί άνθρωποι, είναι έτοιμοι και έτοιμες γι’ αυτό που έρχεται; Είναι έτοιμες και έτοιμοι  για τις παράξενες μέρες που είναι μπροστά μας; Γιατί εκεί θα κριθούν τα πάντα, ούτε στις «ιδιαίτερες δυνατότητες» της νυσταλέας κομματικής γραφειοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στις «απίστευτες αντοχές» του ανταγωνιστικού χώρου και των ειδικών στις Αντιστάσεις, άσε δε που οι τελευταίοι έχουν κοκομπλοκάρει με αυτά που συμβαίνουν τελευταία.  Νομίζω πως αυτή η βύθιση που ζήσαμε στη φτώχεια και την απελπισία μας σκληραγώγησε, μένει να αποδειχτεί αν θα μπορέσουμε, σε αυτή τη ζωή, σε αυτή την εποχή, να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τη φθορά.
 

Σαμαράς: Παροξυσμός πανικού…

Όταν ένας Πρωθυπουργός καταφεύγει στα ποινικά δικαστήρια, αυτό και μόνο αποτελεί παράκρουση πολιτικού εξευτελισμού και παροξυσμό πανικού: Αλάθευτα σημάδια της παταγώδους πτώσης του…
Η μήνυση που κατέθεσε ο Σαμαράς (ο Πρωθυπουργός) εναντίον του βουλευτή Χαϊκάλη είναι ταυτόχρονα και αστεία: Μηνύεται ο Χαϊκάλης επειδή ο μεσάζων είπε ότι ενεργεί για λογαριασμό του Σαμαρά!!!

Αυτό το ιλαροτραγικό το αφήνουμε στους σατιρικούς συγγραφείς και σκιτσογράφους…

Καθώς επίσης και τα άλλα αστεία:... 
 
 
 

#buy_a_vote_gr: Ο Guardian για τις κατηγορίες δωροδοκίας που «πλήττουν την εκλογή ΠτΔ»

«Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας βυθίζεται σε βαριές κατηγορίες καθώς ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση για απόπειρα δωροδοκίας» σημειώνει η Helena Smith στην ανταπόκρισή της από την Αθήνα.

 Στο δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, γίνεται αναλυτική αναφορά στις καταγγελίες του Π. Χαϊκάλη που βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγο πριν τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή...
 
 

#buy_a_vote_gr: Ο Π. Χαϊκάλης στο Μega εξιστορεί τα γεγονότα της απόπειρας χρηματισμού του (βίντεο)

Στο δελτίο του MEGA ο Παύλος Χαϊκάλης μίλησε για την καταγγελία του περί απόπειρας χρηματισμού.
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ έκανε μια παρουσίαση των γεγονότων και τόνισε: «Για ποιον ενεργούσε ξέρω. Μου έχει πει και πολιτικό πρόσωπο πολύ υψηλό και κάποιο όνομα τραπεζίτη, που...
 
 
 

Αρένα: Βουδούρης-Παραστατίδης αφήνουν υπόνοιες περί χρηματισμού 4 ανεξάρτητων βουλευτών

Σε αρένα μετατρέπεται το πολιτικό σκηνικό καθώς μετά τις σκιές για την απόπειρα χρηματισμού Χαϊκάλη, δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, οι Θόδωρος Πασαστατίδης και Οδυσσέας Βουδούρης, αφήνουν βαρύτατους υπαινιγμούς εναντίον όσων ανεξάρτητων ψήφισαν από την πρώτη ψηφοφορία υπέρ του Σταύρου Δήμα.

Οι κ.κ. Παραστατίδης-Βουδούρης, παρότι αναφέρουν ότι δεν συνεπάγεται ότι...
η ψήφιση υπέρ του Προέδρου συναρτάται υποχρεωτικά με χρηματισμό, αφήνουν να εννοηθεί ότι χρηματίστηκαν οι Σπύρος Λυκούδης, Χρήστος Αηδόνης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Νταβρής ενώ τους καλούν να απόσχουν από την επόμενη ψηφοφορία μέχρι να ξεκαθαριστεί η σκιά. Αναφέρουν δε ότι υπάρχουν σκιές πλέον για όσους άλλαξαν στάση από τον προϋπολογισμό μέχρι την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Η απόπειρα χρηματισμού, έστω και ενός βουλευτή, έστω και μόνο η σοβαρή πιθανότητα αυτής της απόπειρας, δημιουργεί μια βαριά σκιά, δυστυχώς για όλους τους βουλευτές, που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας. Αδιαμφισβήτητος τρόπος, να αρθεί αυτή η σκιά για τους εν λόγω βουλευτές, είναι η αποχή τους από τις επόμενες ψηφοφορίες» αναφέρουν οι δύο βουλευτές.
«Η αποκάλυψη της απόπειρας χρηματισμού του κ. Χαϊκάλη, η οποία ήταν σε γνώση της δικαιοσύνης εδώ και 15 μέρες, ρίχνει βαριά σκιά στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Η σκιά αυτή προφανώς έχει και μια άδικη πλευρά, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι η υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης από μη κυβερνητικούς βουλευτές συναρτάται υποχρεωτικά με χρηματισμό. Ωστόσο, η απόπειρα χρηματισμού, έστω και ενός βουλευτή, έστω και μόνο η σοβαρή πιθανότητα αυτής της απόπειρας, δημιουργεί μια βαριά σκιά, δυστυχώς για όλους τους βουλευτές, που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας.
Αδιαμφισβήτητος τρόπος, να αρθεί αυτή η σκιά για τους εν λόγω βουλευτές, είναι η αποχή τους από τις επόμενες ψηφοφορίες.
Εξάλλου, σε κάθε περίπτωση, η εκλογή προέδρου από την παρούσα Βουλή, εκτός από εξαιρετικά απίθανη που ήταν μέχρι σήμερα, καθίσταται πλέον και προβληματική αν ευοδωθεί, εφόσον θα επισκιάζεται από υπόνοιες χρηματισμού. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι απαλλαγμένος από τέτοιες σκιές, χωρίς εκκρεμότητες στη Δικαιοσύνη για το άμεσο επόμενο διάστημα».
Οι κ.κ. Βουδούρης και Παραστατίδης καταλήγουν: «Επαναφέρουμε την πρότασή μας, να συμφωνηθεί μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων το πρόσωπο του επόμενου προέδρου, που θα εκλέξει η επόμενη Βουλή. Μια τέτοια συνεννόηση, που δεν επιβάλλεται βέβαια από τις θεσμικές διαδικασίες, θα έδινε εν τούτοις ένα θετικό μήνυμα ομαλότητας και εθνικής ωριμότητας, τόσο προς το εξωτερικό, όσο και προς την Ελληνική κοινωνία, που επιθυμεί αλλαγή πορείας με όρους ασφάλειας».
Λυκούδης: Είναι άθλια κατηγορία από πολιτικά σκουλήκια
Το iefimerida επικοινώνησε με τον Σπύρο Λυκούδη θέτοντας υπόψιν του τις αιτιάσεις των Βουδούρη-Παραστατίδη: «Είναι μια άθλια κατηγορία από πολιτικά σκουλήκια. Είναι το αποκορύφωμα της γελοιότητας. Δεν αφορά κανέναν από τους συναδέλφους μου. Πολύ περισσότερο για μένα προσωπικά, που εδώ και μήνες – από τον περασμένο Μάιο, δηλώνω ότι είμαι υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ανεξάρτητα από την στάση μου έναντι της κυβέρνησης. Γι' αυτό και δεν έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης, ούτε ψήφισα τον προϋπολογισμό. Πρόκειται περί αθλιότητας».

Χρήστος Αηδόνης: Αθλιοι επαίτες για να μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ
Το iefimerida απευθύνθηκε και στον έτερο ανεξάρτητο βουλευτή Χρήστο Αηδόνη, ο οποίος ήταν εξίσου σκληρός στις δηλώσεις του, προειδοποιώντας ότι θα καταφύγει δικαστικά εναντίον των κ.κ. Βουδούρη-Παραστατίδη. «Από τις αρχές Οκτωβρίου ότι η χώρα έχει ανάγκη πολιτικής σταθερότητας. Σε πολύ πρότερο χρόνο δήλωσα με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές και οι άθλιοι επαίτες, για να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψαν τον δράκο. Η Δικαιοσύνη έχει το λόγο».

Άγγελος Μόσχοβας από iefimerida
 
 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg