Το δικό μου κανάλι

Το δικό μου κανάλι
You tube

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Έγκλημα: Ο ρόλος "κλειδί" δύο γυναικών στην δράση του "Μανώλη" της 17 Νοέμβρη που ήθελε αίμα στο χτύπημά του

Πότε θα χτυπούσε ο Ξηρός τις φυλακές Κορυδαλλού; Ο ρόλος `κλειδί` δύο γυναικών στην δράση του `Μανώλη` της 17 Νοέμβρη που ήθελε αίμα στο χτύπημά του

 Πότε θα χτυπούσε ο Ξηρός τις φυλακές Κορυδαλλού;

Άρωμα γυναίκας στην υπόθαλψη του Χριστόδουλου Ξηρού όσο καιρό ήταν "εξαφανισμένος"
- Τις "γνωρίζουν" οι αρχές κι έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τις εντοπίσουν
- Στο "παρά πέντε" απετράπη το αιματηρό χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού, αφού σχεδίαζε να το κάνει σήμερα, Κυριακή 4 Ιανουαρίου
- Αποφασισμένος να πυροβολήσει τους εξωτερικούς φρουρούς αν αντιστέκονταν
- Το σχέδιο διαφυγής στην Αλβανία μαζί με τους "Πυρήνες" που ήθελε να απελευθερώσει!
- Αναλυτικό ρεπορτάζ του newsIT με φωτογραφίες και βίντεο

Δυο γυναίκες μυστήριο, που φέρεται να υπέθαλπταν τον καταζητούμενο δραπέτη, Χριστόδουλο Ξηρό, αναζητά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, πραγματοποιώντας έρευνες σε Λουτράκι, Αίγιο και Θεσσαλονίκη.
Μάλιστα, η μία από αυτές είναι ήδη γνωστή στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία καθώς μέσα στο σπίτι - γιάφκα του Ξηρού βρέθηκε η πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποιήθηκε για την ενοικίαση της μονοκατοικίας.

Η ταυτότητα φέρει στοιχεία υπαρκτού ατόμου, γυναίκας εν προκειμένω, πλην όμως δεν έχει δηλωθεί απώλεια ή κλοπή δελτίου ταυτότητας από τον πραγματικό της κάτοχο.

Ωστόσο, φαίνεται πως οι άνθρωποι που υπέθαλπταν τον Χριστόδουλο Ξηρό, είχαν καταφέρει, έν αγνοία του πραγματικού κατόχου της ταυτότητας, να υφαρπάξουν τα στοιχεία της και να κατασκευάσουν εξ υπαρχής ένα πλαστό Δελτίο.

Τα στοιχεία είναι τα εξής: Ελένη Μελάνη του Ιωάννη και της Σταυρούλας.

Την ξέρουν...


Στην Αντιτρομοκρατική έχουν σαφείς πληροφορίες αλλά και ενδείξεις για αυτή τη μυστηριώδη γυναίκα, ενώ μάλιστα έχουν στην διάθεση τους όχι μόνο τα χαρακτηριστικά της, αλλά και τα στοιχεία ταυτότητάς της, αφού φέρεται κατά το παρελθόν να είχε στενή σχέση με τον καταζητούμενο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, την μονοκατοικία της Αναβύσσου, την οποία ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε μετατρέψει σε γιάφκα για βαρύ οπλισμό, φέρεται να την είχε νοικιάσει τον περασμένο Ιούνιο η ίδια γυναίκα, που είναι μετρίου αναστήματος, περίπου 40 ετών, συνοδευόμενη από ένα νεαρό άνδρα.

Πρόκειται για την γυναίκα που τις τελευταίες ημέρες τα ίχνη της έχουν εξαφανιστεί, καθώς φέρεται να είναι ο άνθρωπος που φρόντιζε τα πάντα, ώστε ο Ξηρός να διαμένει με ασφάλεια στην μονοκατοικία της Αναβύσσου.

Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής την αναζήτησαν στο σπίτι της σε περιοχή κοντά στον Πειραιά, αλλά τα ίχνη της είχαν χαθεί.

Οι μαρτυρίες για τις βόλτες του Ξηρού

Φωτό - Eurokinissi
Φωτό - Eurokinissi
Παράλληλα, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έπειτα από την σύλληψη του “Μανώλη” της “17.Ν”, έφθασαν μαρτυρίες που ανέφεραν ότι συχνά πυκνά ο τρομοκράτης με το βαμμένο ξανθό μαλλί, έκανε βόλτες στην περιοχή συνοδευόμενος από μια γυναίκα ξανθιά, μετρίου αναστήματος, η οποία συνήθως είχε μαζί της ένα ανήλικο παιδάκι, ίσως κοριτσάκι. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής έχουν επεκταθεί και σε περιοχές της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα σε Αίγιο, Λουτράκι και Κιάτο, καθώς εκτιμάται ότι μια από τις δυο γυναίκες έκρυβε τον Ξηρό σε εξοχική κατοικία στις παραπάνω περιοχές.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανθρώπους που κινούνται στο περιβάλλον του Ξηρού, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζουν τι εννοούν με αυτό, καθώς οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και εενδέχεται να προκύψουν συμπεράσματα εν γένει για το λεγόμενο εγχώριο “Αντάρτικο Πόλης”.

Στο μεταξύ, στο “στόχαστρο” της Αντιτρομοκρατικής έχουν μπει και τρία άτομα, μάλλον νεαρής ηλικίας, τα οποία φέρεται να επισκέπτονταν συχνά την μονοκατοικία - οπλοστάσιο της Αναβύσσου, πάντα πεζοί, έχοντας στους ώμους του σακίδια, ενώ τις περισσότερες φορές φορούσαν καπέλα τύπου τζόκεϊ ή σκούφους, σε μια προσπάθεια να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους.

Αποφασισμένος να χτυπήσει τους φύλακες αν αντιστέκονταν

Φωτό - Eurokinissi
Φωτό - Eurokinissi
Την ίδια ώρα, ένα από τα πλέον αιματηρά χτυπήματα στην ιστορία του λεγόμενου Ελληνικού “αντάρτικου πόλης”, θα πραγματοποιούσε χθες, Κυριακή, ο Χριστόδουλος Ξηρός στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μαζί με ασύλληπτα μέλη της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς”, θα παγίδευε ένα κλεμμένο βαν με περίπου 100 κιλά εκρηκτικής ύλης και θα τίναζαν στην κυριολεξία στον αέρα την πρώτη πτέρυγα των φυλακών, με σκοπό βέβαια να απελευθερώσουν τα φυλακισμένα μέλη της ένοπλης οργάνωσης.


Μάλιστα, σε ένα δεύτερο βαν θα βρίσκονταν ο Ξηρός μαζί με τους “συντρόφους” του, οπλισμένοι σαν ”αστακοί και στην κυριολεξία θα πραγματοποιούσαν καταδρομική επιχείρηση στο εσωτερικό της φυλακής, μην διστάζοντας να πυροβολήσουν "στο ψαχνό" τους φύλακες που θα πρόβαλαν αντίσταση.

Άλλωστε, στις σημειώσεις που είχε κρατήσει ο Ξηρός είναι σαφέστατος, καθώς γράφει στο ημερολόγιο του: “...πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει εάν η εξωτερική φρουρά αντιδράσει”.

Τα πάρε - δώσε με τους "Πυρήνες"

Φωτό - Eurokinissi
Φωτό - Eurokinissi
Επιπρόσθετα, φαίνεται πως υπήρχε συχνή επικοινωνία του Ξηρού με τα φυλακισμένα μέλη της “Συνωμοσίας”, καθώς βρέθηκε σημείωμα που μάλλον θα κατέληγε στις φυλακές και έγραφε: “..πιστεύω τα κλεφτρόνια να μην μας πουλήσουν”, δηλαδή οι ποινικοί που θα αναλάμβαναν την κλοπή των βαν να κάνουν την δουλειά όπως ακριβώς είχαν συνεννοηθεί με τον καταζητούμενο τρομοκράτη. Η επιδρομή στις φυλακές θα γίνονταν όπως προαναφέραμε με δυο βαν, το ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά ενώ στο άλλο θα επέβαινε ομάδα περίπου 6 ατόμων τα οποία θα εισέβαλαν στην ανατιναγμένη φυλακή και θα έπαιρναν τους “συντρόφους” τους.

Μάλιστα, κατά την διαδρομή διαφυγής που είχαν επιλέξει, θα άλλαζαν αυτοκίνητα τα οποία θα είχαν φροντίσει τις προηγούμενες ημέρες να σταθμεύσουν σε καίρια σημεία.

Η χρήση των πολεμοφόδιων

Φωτό - ΕΛ.ΑΣ.
Φωτό - ΕΛ.ΑΣ.
Φωτό - ΕΛ.ΑΣ.
Φωτό - ΕΛ.ΑΣ.
Το βαρέλι με την αμωνιοδυναμίτιδα και τα σακιά με την εκρηκτική ύλη τύπου “ANFO”, που βρέθηκαν στο κρησφύγετο του πρώην πιστολέρο της “17.Ν”, αλλά και οι χάρτες με τον πολεοδομικό ιστό της Αθήνας, συν τις σημειώσεις για την κατασκευή σύνθετης βόμβας με παγίδευση αυτοκινήτου, συνηγορούν στην προετοιμασία του μεγάλου χτυπήματος και μάλιστα εν όψει των εκλογών. Επίσης, φαίνεται πως οι πληροφορίες που είχαν το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατική για φυγή του Ξηρού στην Αλβανία, προκειμένου από εκεί με ασφάλεια να συντονίζει το ενιαίο ένοπλο μέτωπο που επιθυμούσε να δημιουργήσει, παίρνουν σάρκα και οστά.

Αυτό προκύπτει από το ότι στην γιάφκα της Αναβύσσου βρέθηκαν χάρτες της Ηπείρου με σημειωμένα τα περάσματα στην Αλβανία.

Βέβαια, θα έφευγε στην Αλβανία μαζί με τα μέλη της “Συνωμοσίας” που είχε απελευθερώσει από τις φυλακές...

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=366921&catid=4

 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg