Το δικό μου κανάλι

Το δικό μου κανάλι
You tube

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Θάσος: Τοπικά νέα: 2015 Κοπή πίτας από τη Θασιακή Ένωση Καβάλας.

κοπή-βασιλόπιτας-δήμαρχος


Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας για το 2015 στο ξενοδοχείο ”Ωκεανίς” από την Θασιακή Ένωση Καβάλας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν πλήθος κόσμου καθώς και μέλη της ένωσης. Μεταξύ άλλων,στην εκδήλωση παραευρέθησαν ο μητροπολίτης ΦΝΘ κ. κ. Προκόπιος,οι τέως και εκ νέου υποψήφιοι βουλευτές, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ.Θεόδωρος Μαρκόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας κ.Δήμητρα Τσανάκα, ο δήμαρχος Θάσου κ.Χατζηεμμανουήλ, καθώς επίσης και δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ.Τσιλογιώργης, ο οποίος τόνισε τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2014, καθώς και τα μελλοντικά σχέδια της ένωσης για το νέο έτος. Βασικό σημείο της ομιλίας του ήταν τα λιγοστά δρομολόγια Καβάλας-Θάσου, καθώς και οι ενέργειες που έκανε η Θασιακή Ένωση και θα συνεχίσει να κάνει για την αύξηση των δρομολογίων αυτών. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η Θασιακή Ένωση Καβάλας κατάφερε να συγκεντρώσει 20.000 και πλέον υπογραφές για την ομαλοποίηση των δρομολογίων.
Εν συνεχεία, ο μητροπολίτης, αφού μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του για το νέο έτος, έκοψε την βασιλόπιτα. Αμέσως μετά, ένας ένας οι επίσημοι έπαιρναν ο καθένας το δικό του κομμάτι και εύχονταν στην ένωση να συνεχίσει το πλούσιο έργο της. Μάλιστα, οι βουλευτές του νομού μας, υποσχέθηκαν πως θα  επανεξετάσουν το ζήτημα των δρομολογίων Καβάλας -Θάσου, καθώς και θα ελέγξουν τις ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Κλείνοντας, το χορευτικό τμήμα της Θασιακής Ένωσης Καβάλας χόρεψε διάφορους χορούς.
Πηγή: Kavala-Portal
Αρθρογράφος: Νίκος Χατζηγιοβανάκης

Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρχωνίου – Αγ. Γεωργίου.

Rating: 0 (from 0 votes)
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Καλούνται τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ραχωνίου – Αγ. Γεωργίου σε Τακτική Γενική Συνέλευση τη Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 7.00μ.μ. στην Traditional Taverna «Christos» (Κιοσσές Χρήστος), με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη.
1. Διάρκεια θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου (επικαιροποίηση της προηγούμενης απόφασης)
2. Ενημέρωση μελών σχετικά με οικονομικές και νομικές υποχρεώσεις του Συλλόγου
3. Απολογισμός Διοικητικού Συμβουλίου και οικονομική αναφορά της ελεγκτικής επιτροπής για το έτος 2014
4. Εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου
Σε περίπτωση μη απαρτίας της Γενικής Συνέλευσης, θα πραγματοποιηθεί δεύτερη Γενική Συνέλευση με τα ίδια θέματα τη Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 7.00μ.μ. στην Traditional Taverna «Christos» (Κιοσσές Χρήστος)
Δικαίωμα ψήφου έχουν
α) όσα μέλη τακτοποίησαν τη συνδρομή τους, καθώς και όσα μέλη τακτοποιήσουν τη συνδρομή τους, μέχρι ή και κατά την ημέρα της ψηφοφορίας
β) όσοι εγγράφηκαν ως νέα μέλη μετά την 1/1/2015
γ) όσοι εγγραφούν ως νέα μέλη, μέχρι ή και κατά την ημέρα της ψηφοφορίας
Για οποιαδήποτε πληροφορία να απευθύνεστε στα μέλη του Δ.Σ.
Θάσος, 8 Ιανουαρίου 2015
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σύλλογος Ποταμιάς “Πολύγνωτος Βαγής”: Κοπή Της Βασιλόπιτας


Τοποθεσία:  Στον χώρο του Αρσανά στη Σκάλα Ποταμιάς – Ημερομηνία: 10/1/2015 – 19:00

Το Δ.Σ του Επιμορφωτικού Συλλόγου Πολύγνωτου Βαγή και τα μέλη του, σας προσκαλούν στην ετήσια Εκδήλωση , όπου θα πραγματοποιηθεί η Κοπή Της Βασιλόπιτας στον χώρο του Αρσανά στη Σκάλα Ποταμιάς Το Σάββατο 10/01/2015 στις 7:00 μ.μ
Επίσης θα κληρωθεί ο Tυχερός που Κερδίζει το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη!!

Μια θασίτικη ταινία σε διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους.


Evi-koroni-2Το Θασόραμα σας προτείνει ανεπιφύλακτα την ταινία μικρού μήκους ανεξάρτητης παραγωγής, η οποία πρόκειται να προβληθεί στο διεθνές φεστιβάλ Argo Film Festival (Βόλο)  το Δεκέμβρη και τον Απρίλιο θα ταξιδέψει στο εξωτερικό για να παρουσιαστεί στο Carmarthen Bay Film Festival Community Group στην Ουαλία.
Η ταινία με την ονομασία “stop! (σούτ!)”,  της οποίας τα γυρίσματα έγιναν στην πόλη της Καβάλας, έχει μια Θασίτικη πινελιά.
Η σκηνοθέτις της είναι η Εύη Κορώνη, η οποία είναι δικό μας παιδί, έχει καταγωγή από την Καλλιράχη της Θάσου και ήμαστε πολύ περήφανοι που μία Θασίτισσα θα λάβει μέρος σε φεστιβάλ διεθνούς ακτινοβολίας, για να διεκδικήσει την πρώτη θέση. Η Εύη είναι επαγγελματίας ηθοποιός και αυτή είναι η πρώτη της κινηματογραφική προσπάθεια ως σεναριογράφος και σκηνοθέτις.
Η υπόθεση έχει ως εξής: «Ένας άντρας 40 χρονών επιστρέφει στο σπίτι του μετά από μια έντονη ημέρα στη δουλειά. Στο σπίτι βρίσκεται και ο 4χρονος γιος του ο οποίος παίζει με τα παιχνίδια του. Αν και ο άντρας έχει επιστρέψει στο σπίτι, το τηλέφωνο του δεν σταματάει να χτυπάει. Η πίεση, η κούραση και η αδυναμία του να αντιμετωπίσει τους ανωτέρους του στη δουλειά, τον ωθούν στο να «ξεσπάσει» στον πιο αδύναμο αλλά και αθώο, τον γιο του.»
Το κύριο θέμα της ταινίας είναι η «βία» που ασκούμε άθελα μας στους ανθρώπους της οικογένεια μας. Βία η οποία προέρχεται από εξωτερικούς παράγοντες και τελικά βρίσκει διέξοδο μέσα στην οικογένεια. Αφορά ένα άκρως επίκαιρο πρόβλημα που μαστίζει την κοινωνία μας και ξεπερνά βεβαίως τα ελληνικά σύνορα. Αυτή την κοινωνία που βρίσκεται εν μέσω κρίσης, όχι μόνο οικονομικής αλλά και κοινωνικής.
Όπως αναφέρθηκε πριν, πρόκειται για την πρώτη απόπειρα της ηθοποιού στον τομέα της σκηνοθεσίας και του σενάριου και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι θα αποσπάσει ένα τιμητικό βραβείο. Για του λόγου το αληθές, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα απόσπασμα της ταινίας.
Σενάριο / Σκηνοθεσία: Εύη Κορώνη 
Β. Σκηνοθέτη / Μοντάζ: Μάνος Μπατζόλης
Παίζουν: Ανδρέας Τσιαπτσιάδης, Έμυ Καμπουρίδου και οι μικροί Ανέστης Γκαρδής, Βαλσάμης Γκαρδής 
Διάρκεια: 5:26
Έτος παραγωγής: 2014
Εδώ είναι η ταινία με Αγγλικούς υπότιτλους
Μια θασίτικη ταινία σε διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. , 9.8 out of 10 based on 5 ratings

http://www.thasorama.gr/swlo/2015/01/%CE%B

Stop (Σουτ!) - Short Film 2014

<a href="/channel/UCZAq29GLdRcHOhulYz0W4Ag" class=" yt-uix-sessionlink     spf-link  g-hovercard" data-name="" data-ytid="UCZAq29GLdRcHOhulYz0W4Ag" data-sessionlink="ei=hcuzVIWxKIXIc7qKgZgM">Evi Koroni</a>

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg