Το δικό μου κανάλι

Το δικό μου κανάλι
You tube

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Περισσότεροι από 230.000 άνθρωποι πλημμύρισαν τη Γαλλία - «Είμαι κι εγώ Σαρλί» βροντοφώναξαν

Σάββατο, 10 Ιανουάριος 2015 20:07

Σχεδόν 230.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε πολλές πόλεις της Γαλλίας αποτίοντας φόρο τιμής στα 17 θύματα των επιθέσεων που βύθισαν τη Γαλλία στο πένθος τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η μαζικότερη συγκέντρωση καταγράφθηκε στην Τουλούζη (νοτιοδυτικά) όπου περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία, την οποία διέκοπταν μόνο τα χειροκροτήματα ενώ οι συμμετέχοντες κρατούσαν αφίσες και πανό που έγραφαν κυρίως την φράση «Είμαι κι εγώ Σαρλί», το σύνθημα που αναφέρεται στην επίθεση εναντίον της εφημερίδας Σαρλί Εμπντό όπου 12 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
«Τάσσομαι κατά του ρατσισμού», «τάσσομαι υπέρ του διαχωρισμού της θρησκείας από το κράτος» έγραφαν επίσης τα πανό των διαδηλωτών που πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης η οποία πριν από 3 χρόνια είχε συγκλονιστεί από τις 7 δολοφονίες που είχε διαπράξει σε μία εβδομάδα ο ισλαμιστής Μοχάμεντ Μεράχ.
Στη Ναντ (δυτικά) 30.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία, πίσω από ένα πανό με το σύνθημα «Να ζούμε μαζί, ελεύθεροι, ίσοι και αλληλέγγυοι».
Στο Πο (νοτιοδυτικά) τουλάχιστον 30.000 διαδηλωτές- σχεδόν 40.000 σύμφωνα με τη δημοτική αρχή που οργάνωσε τη συγκέντρωση- πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία.
«Πρόκειται για ένα αξιοθαύμαστο λαϊκό κίνημα (…). Είναι όμορφο και σημαντικό, απείρως πολύτιμο» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κεντρώος δήμαρχος Φρανσουά Μπαϊρού.
Επικεφαλής της πορείας ήταν μαθητές λυκείου που κρατούσαν ένα πανό με το σύνθημα «είμαστε όλοι Σαρλί».
Στο Μπεσανσόν (δυτικά) οι συμμετέχοντες έφθασαν τους 20.000, στην Ορλεάνη (κεντρικά) ο αριθμός τους ξεπέρασε τους 20.000 ανθρώπους.
Στη Νίκαια, νοτιοανατολικά, τουλάχιστον 23.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις σε μια μαζική διαδήλωση δεδομένου του ότι η πόλη αριθμεί 350.000 κατοίκους.
imerisia.gr

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg