Το δικό μου κανάλι

Το δικό μου κανάλι
You tube

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Έγκλημα: Χριστόδουλος Ξηρός: Τον βοηθούσε η Αγγελική για να δημιουργήσει την κόλαση! Νέο κρησφύγετο στο Λουτράκι με παρκαρισμένα αυτοκίνητα και βαν

Χριστόδουλος Ξηρός: Τον βοηθούσε η Αγγελική για να δημιουργήσει την κόλαση! Νέο κρησφύγετο στο Λουτράκι με παρκαρισμένα αυτοκίνητα και βανΗ περιοχή που κρυβόταν ο Ξηρός στην Ανάβυσσο - ΦΩΤΟ - newsIT

- Και νέο σπίτι που είχε νοικιάσει ο Χριστόδουλος Ξηρός εντόπισαν οι αρχές στο Λουτράκι
- "Φύλλο και φτερό" το κάνει ήδη η αντιτρομοκρατική, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν όπλα
- Αγγελική το πραγματικό όνομα της γυναίκας που τον υπέθαλπτε
- Αμμωνία και... τάπερ με καλώδια στο σπίτι στο Λουτράκι
- Η κωδική ονομασία "Γοργοπόταμος" για το χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού!
- "Σφίγγα" στον ανακριτή ο "Μανώλης" της 17 Νοέμβρη
- Πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού ο Ξηρός μετά την απολογία του - Συνεχής ενημέρωση από το newsIT

Πριν από λίγη ώρα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εντόπισε ένα σπίτι στο Λουτράκι, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός ως κρησφύγετο, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν εκεί έχουν βρεθεί όπλα.


"Δεν πρόκειται να μας σώσει κανείς σωτήρας αν δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας", είπε βγαίνοντας από τον ανακριτή ο Ξηρός

Αυτό το κρησφύγετο, φέρεται να σχετίζεται με τη νεαρή σύντροφο του Ξηρού, η οποία είναι πιθανό να τον έκρυβε στο συγκεκριμένο σημείο.

Αυτή την ώρα έχει ξεκινήσει η εξερεύνηση του χώρου βήμα - βήμα, από τους ειδικούς των εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι λεπτομέρειες για το νέο κρησφύγετο


Το σπίτι βρίσκεται σε απόμερο σημείο έξω από την πόλη του Λουτρακίου και το είχε νοικιάσει το περασμένο καλοκαίρι η σύντροφος του Ξηρού με την πλαστή ταυτότητα που είχε, ενώ εδώ σημειώνουμε πως το πραγματικό της όνομα είναι Αγγελική.

Στην αυλή βρέθηκαν σακιά με λίπασμα αμμωνίας, το οποίο μεταξύ άλλων χρησιμοποιείται και για την κατασκευή αμμωνιοδυναμίτιδας

Έξω από το σπίτι βρίσκονται παρκαρισμένα δύο - τρία αυτοκίνητα κι ένα βαν. Ίσως πρόκειται για το βαν που θα χρησιμοποιούνταν για την επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής έσπασαν την πόρτα και στον διάδρομο του σπιτιού βρήκαν κάποια τάπερ, από τα οποία εξείχαν καλώδια. Τότε κάλεσαν το ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) για να ερευνήσουν και να ασφαλίσουν τον χώρο και όταν κριθεί πως είναι ασφαλείς, τότε οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής θα ερευνήσουν το σπίτι σπιθαμή προς σπιθαμή.

Το βαν που βρέθηκε στο σπίτι, φέρεται να είναι κλεμμένο από τον Ιούνιο, από την ίδια περίοδο δηλαδή που ενοικιάστηκαν τα σπίτα σε Ανάβυσσο και Λουτράκι.

Ακόμη, έξω από το σπίτι υπάρχει παρκαρισμένο ένα τζιπ, για το οποίο γίνονται επίσης έρευνες.

Η... κατ' ονομασία απολογία στον ανακριτή


Προκλητικά ο Χριστόδουλος Ξηρός ουσιαστικά... απείχε από την διαδικασία της ανάκρισης, εξαπολύοντας και σκληρή επίθεση στον ίδιο τον ανακριτή.

Χαρακτηριστικά είπε: "Δεν συμμετέχω στην διαδικασία σας, δεν με ενδιαφέρει, δεν θα δεχθώ ερωτήσεις και σας παραπέμπω στην αρχική μου δήλωση. Θέλω συμπληρωματικά να προσθέσω επειδή επαναλαμβάνεται συνεχώς η φράση "με σκοπό να βλάψει την οικονομία της χώρας": Αυτοί που υπηρετείς σαν πιστό σκυλάκι τα κατάφεραν μια χαρά όχι απλά να βλάψουν αλλά να διαλύσουν την οικονομία της χώρας και συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο".

Βγαίνοντας από τον ανακριτή, ο Χριστόδουλος Ξηρός δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Δεν πρόκειται να μας σώσει κανένας σωτήρας, αν δεν πάρουμε την υπόθεσή μας στα χέρια μας". Τότε οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν να εξηγήσει την δήλωσή του αυτή κι εκείνος απάντησε: "Με έξοδο από το ευρώ και ανάπτυξη με ίδια μέσα. Όποιος δεν μας το λέει αυτό είναι ψεύτης".

Ονομασία... Γοργοπόταμος!


Παράλληλα, την κωδική ονομασία "Γοργοπόταμος" είχε δώσει ο Χριστόδουλος Ξηρός στην επιχείρηση - χτύπημα που θα έκανε στις φυλακές Κορυδαλλού. Μάλιστα είχε αποφασίσει να επισπεύσει το χτύπημα όταν συνειδητοποίησε ότι είχαν γίνει πολλές μεταγωγές των φυλακισμένων τρομοκρατών από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην γιάφκα της Αναβύσσου βρέθηκε και ένα λαπτοπ το οποίο ελπίζουν οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής να "μιλήσει" και να τους δώσει και περισσότερα στοιχεία για τα σχέδια των τρομοκρατών αλλά και για τους συνεργούς του Χριστόδουλου Ξηρού.

Το συγκεκριμένο λάπτοπ είναι "κλειδωμένο" με κωδικούς και γι' αυτό ακόμη δεν έχει "δώσει" στοιχεία.

Σημειώνεται ότι στα σχέδια που βρέθηκαν για την όλη επιχείρηση εντυπωσίασαν τους αξιωματικούς οι λεπτομέρειες με τις οποίες είχαν καταστρώσει την επιχείρηση οι τρομοκράτες.

Ο ρόλος των γυναικών και ο 30χρονος άνδρας που μπαινόβγαιναν στο σπίτι στην Ανάβυσσο


Δεν είναι η 28χρονη δασκάλα που όταν ο Χριστόδουλος Ξηρός απέδρασε, διέρρευσε ότι είχε σχέσεις μαζί του και τον βοήθησε να διαφύγει.

Η κατά περίπου 30 χρόνια νεώτερή του κοπέλα είναι νέα σχέση στη ζωή του τρομοκράτη, που αν και σε ασφυκτικό “πρέσινγκ” από την αστυνομία κατάφερε να έχει μια σχεδόν ... φυσιολογική ζωή, αν αναλογιστεί κανείς και το ότι κινούνταν σχεδόν άνετα στην περιοχή της Αναβύσσου.

Οι πληροφορίες του Newsit λένε ότι η φίλη του Χριστόδουλου Ξηρού είναι η κοπέλα που εικονίζεται στην πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία Ελένη Μελάνη, ωστόσο πρόκειται για φωτογραφία που έχει βγει χρόνια πριν ενώ είναι επίσης βέβαιο ότι η γυναίκα πλέον έχει αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά της.

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν τόσο τα πραγματικά της στοιχεία όσο και τον χώρο εργασίας της αλλά και το που είναι το σπίτι της στο Παλαιό Φάληρο όσο και το πατρικό της στην περιοχή της Κορινθίας, όπου ήδη έχουν γίνει οι σχετικές έρευνες από την αντιτρομοκρατική.

Η γυναίκα κυριολεκτικά εξαφανίστηκε από προσώπου γης μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι δεν είχε απλή σχέση με τον τρομοκράτη, αλλά γνώριζε και πιθανότατα συμμετείχε στις ενέργειές του.

Ο 30χρονος άνδρας


Εκτός από τη φίλη του Χριστόδουλου Ξηρού οι πληροφορίες του Newsit λένε ότι οι αστυνομικοί γνωρίζουν τα στοιχεία και ενός δεύτερου προσώπου.
Πρόκειται για έναν 30χρονο άνδρα.
Είναι ο άνθρωπος που νοίκιασε στις αρχές του περασμένου Ιουνίου το σπίτι στην Ανάβυσσο όπου βρήκε κρησφύγετο ο Χριστόδουλος Ξηρός ενώ η άγνωστη οργάνωση χρησιμοποίησε τον χώρο και ως γιάφκα.
Οι αστυνομικοί γνωρίζουν τα στοιχεία του άνδρα, ωστόσο και αυτός παραμένει άφαντος από τη στιγμή σύλληψης του Χριστόδουλου Ξηρού.
Ο άνδρας δεν έχει “φάκελο” στην ασφάλεια, πρόκειται για άτομο που κινείται στον αντεξουσιαστικό χώρο, χωρίς ωστόσο να έχει δώσει ποτέ αφορμές έστω για υποψίες σχέσεων του με την τρομοκρατία.Η γυναίκα – μυστήριο


Εκτός της φίλης του Χριστόδουλου Ξηρού και του 30χρονου υπάρχει και ένα τρίτο πρόσωπο το οποίο αναζητά η αστυνομία.
Πρόκειται για την κοντή γυναίκα με τα κοντά μαλλιά που εμφανιζόταν στο πλευρό του τρομοκράτη κατά καιρούς όπως κατέθεσαν μάρτυρες.
Πρόκειται για μια 40χρονη γυναίκα της οποίας ο ρόλος ωστόσο παραμένει άγνωστος.

Τα καλάσνικοφ


Ο κρυφός πόθος των αστυνομικών είναι να μιλήσουν τα καλάσνικοφ που εντοπίστηκαν στο σπίτι – γιάφκα της Αναβύσσου. Όλα δείχνουν ότι ο τρομοκράτης δεν πρόλαβε να απαλλαγεί επιβαρυντικά στοιχεία και έτσι οι αστυνομικοί περιμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηρίων για να δουν εάν τα καλάσνικοφ έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια τρομοκρατική ενέργεια.

Στο σπίτι της Αναβύσσου πάντως παραμένουν άνδρες της αντιτρομοκρατικής που ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν αποτυπώματα και ίχνη DNA που θα οδηγήσουν σε νέα πρόσωπα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ


http://www.newsit.gr/ellada/neo-krhsfygeto-kshrou-loutraki-ekryve-gynaika-0501 

 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg