Το δικό μου κανάλι

Το δικό μου κανάλι
You tube

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Σαμαράς:Ολέθριο να πάνε χαμένες οι θυσίες.-ΣΥΡΙΖΑ:Διαψεύδονται όσοι έσπειραν φόβο και πανικό


 
Σχόλιο του blog:
Απ’ όλα έχει ο πολιτικός ..μπαξές!!
Διαλέγεις και αποφασίζεις αναποφάσιστε
Ψηφοφόρε την Κυριακή.
Φυσικά έχεις άλλες 23 επιλογές που μπορεί να
είναι ποιο απλά για σένα αλλά ποιο πολύπλοκα
γι’ αυτούς που θα βρεθούν να συνεργασθούν
για το καλό της χώρας μας…

Διάγγελμα Σαμαρά για ΕΚΤ:  Η τελική επιλογή ανήκει στον ελληνικό λαό

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τον ελληνικό λαό, λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία να συμμετάσχει η Ελλάδα στο πρόγραμμα της ΕΚΤ
Σε διάγγελμα μετά τις ανακοινώσεις Ντράγκι, προχώρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα.
"Θα πάρει η Ελλάδα μερίδιο από αυτό το γιγαντιαίο πρόγραμμα;", αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.
"Η σημερινή απόφαση της ΕΚΤ, το λέει καθαρά χωρίς κλείσιμο της αξιολόγησης, θα είμαστε αποκλεισμένοι", πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το πρόγραμμα δέχεται, ούτε στην αξιολόγηση θα προχωρήσει αλλά ούτε καν κατάλαβαν τι σημαίνει η ανακοίνωση.
"Θα ήταν ολέθριο να πάνε χαμένες οι θυσίες. Η τελική επιλογή ανήκει στον ελληνικό λαό", κατέληξε ο πρωθυπουργός.
Αναλυτικά όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς:
«Η ιστορική απόφαση της Ευρώπης, που ανακοίνωσε ο κ. Draghi και που προσφέρει ρευστότητα πάνω από ένα τρις ευρώ, θα δώσει μεγάλες ανάσες σε όλους τους λαούς της Ευρώπης» είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε διάγγελμά του την Πέμπτη το απόγευμα. «Είναι κάτι για το οποίο η Κυβέρνησή μου και εγώ προσωπικά, έχουμε εργαστεί εδώ και καιρό», συνέχισε.
«Θα πάρει, όμως, η Ελλάδα μερίδιο από αυτό το γιγαντιαίο πακέτο ενίσχυσης της ρευστότητας και της ανάπτυξης της οικονομίας μας; Ή θα χάσουμε τη μοναδική αυτή ευκαιρία;
Η σημερινή απόφαση της ΕΚΤ το λέει καθαρά.
Χωρίς κλείσιμο της αξιολόγησης από τους δανειστές μας για το υφιστάμενο πρόγραμμα που πρέπει να τελειώσει σε ένα μήνα, τέλη Φεβρουαρίου, θα είμαστε αποκλεισμένοι.
Άρα ενώ η δική μας η πολιτική εγγυάται την πλήρη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή τη νέα εποχή για όλη την Ευρώπη, η κεντρική θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με βεβαιότητα, μας κρατάει έξω από αυτή τη κοσμογονία.
Διότι ούτε το πρόγραμμα δέχεται, ούτε στην αξιολόγηση θα προχωρήσει, ούτε και τους κανόνες αναγνωρίζει.
Αλλά και ούτε καν κατάλαβαν, όπως φαίνεται από τη σημερινή τους ανακοίνωση, το τι ακριβώς συνέβη.
Είναι ώρα Εθνικής ευθύνης.
Κάναμε τεράστιες θυσίες, για να φτάσουμε έως εδώ.
Θα ήταν ολέθριο να πάνε χαμένες οι ευκαιρίες που έρχονται.
Η τελική επιλογή ανήκει ασφαλώς στην κρίση του Ελληνικού λαού».
Μαρία Σπυράκη: "Στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη ψάχνουν με ποιους θα συνομιλήσουν
Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, απαντώντας στο ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή απόφαση της ΕΚΤ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Στο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο να διαβάσουν το συνοδευτικό έγγραφο της απόφασης της ΕΚΤ, στο οποίο διευκρινίζεται το εξής: “Όσο διαρκεί η αξιολόγηση, στο πλαίσιο των προγραμμάτων χρηματοδοτικής βοήθειας για ένα κράτος μέλος της Ευρωζώνης, η δυνατότητα συμμετοχής στην ποσοτική χαλάρωση θα είναι σε αναστολή και θα μπορεί να συνεχιστεί μόνο σε περίπτωση θετικής έκβασης της αξιολόγησης.”
Ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύεται να ολοκληρώσει την αξιολόγηση πριν από το τέλος Φεβρουαρίου, ώστε η χώρα να μη χάσει την ιστορική ευκαιρία.
Στο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη ψάχνουν με ποιούς θα συνομιλήσουν και πότε, ενώ δηλώνουν ότι θα επεκτείνουν τις διαπραγματεύσεις επ’ αόριστον. Είναι έτοιμοι να θέσουν το μέλλον της χώρας σε κίνδυνο, την ώρα που στην Ευρώπη συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές».

ΣΥΡΙΖΑ για ΕΚΤ: Διαψεύδονται όσοι έσπειραν φόβο και πανικό


Πώς χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις ανακοινώσεις Ντράγκι για την αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ
"Σημαντική απόφαση την οποία και θα αξιοποιήσει η επόμενη ελληνική κυβέρνηση προς όφελος της χώρας", χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις ανακοινώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
"Με τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, διαψεύδονται όσοι έσπειραν τον φόβο και τον πανικό", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι ο κ. Ντράγκι με τη σημερινή ανακοίνωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων απάντησε στις ακραίες περιοριστικές πολιτικές, τασσόμενος υπέρ της ποσοτικής χαλάρωσης, διαφοροποιούμενος από τις ακραίες νεοφιλελεύθερες φωνές στις οποίες δυστυχώς συγκαταλέγεται και ο κ. Σαμαράς.
Όλοι γνωρίζουν πώς κινήθηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι ο κ. Σαμαράς αντί να ταχθεί υπέρ της "ποσοτικής χαλάρωσης", στάθηκε απέναντι, συμπαραταγμένος με την κ. Μέρκελ.
Είναι χαρακτηριστικό, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, πως τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο κ. Σαμαράς κορύφωσε την κινδυνολογική προπαγάνδα, προσδοκώντας ότι έτσι θα μετριάσει το μέγεθος της επερχόμενης εκλογικής του συντριβής. Ο ελληνικός λαός με ωριμότητα και ψυχραιμία θα προχωρήσει μπροστά. Η ελπίδα έρχεται, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, η Ευρώπη προχωρά, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/ekloges2015/syriza-gia

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg