Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Βενιζέλος: Βαριά ήττα για μένα και για το ΠΑΣΟΚ

 

 

Ο εκλογικός νόμος που δεν άλλαξε με ευθύνη της ΝΔ και η “πρωτοφανής” και “μίζερη” κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει κόμμα, είναι μεταξύ των παραγόντων που οδήγησαν στα χαμηλά ποσοστά που έλαβε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στην κοινή συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι οι εκλογές ήταν βαριά ήττα για το ΠΑΣΟΚ, την παράταξη και την στρατηγική της, αλλά και τον ίδιο προσωπικά.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι δεν εκτιμήθηκε η προσπάθεια ή θεωρήθηκε ότι ανήκει στο παρελθόν και πως ο λαός εκφράστηκε κατά τρόπο σαφή υπέρ μιας άλλης στρατηγικής αλλά και με τρόπο αντιφατικό γιατί εκφράστηκε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ., υποστηρίζοντας ότι σχηματίστηκε μια κυβέρνηση αξιακής και πολιτικής τερατογέννεσης με κοινό παρανομαστή το αντιμνημονιακό μένος, «αλλά η πρώτη διεκδίκησή της είναι η παράταση του μνημονίου».

Ευχήθηκε να πάει η χώρα προς το καλύτερο, αλλά πρόσθεσε πως αν πάει προς το χειρότερο, η ευθύνη δεν θα μπορεί να χρεωθεί στο ΠΑΣΟΚ γιατί εκείνο είχε προειδοποιήσει.

Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης για μετά το Πάσχα, τον Μάιο, όπως είπε, χωρίς να προσδιορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η νέα κυβέρνηση δεν έχει σαφή στρατηγική και στέλνει αντιφατικά μηνύματα

Μιλώντας για τη νέα κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «δεν περιμένουμε ούτε προσδοκούμε το αδιέξοδο και την καταστροφή της χώρας για να ζητήσουμε ρέστα», ότι εύχεται το καλύτερο για τη χώρα αλλά δεν θα αφήσει να γίνει κάτι χειρότερο.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι στενεύουν τα περιθώρια κάθε μέρα και δεν υπάρχει χρόνος για αυτοσχεδιασμούς και επικοινωνιακούς ναρκισσισμούς, ότι ήδη ήρθαν υποβαθμίσεις από οίκους αξιολόγησης, ότι τα δημόσια έσοδα υστερούν όπως και στα ασφαλιστικά ταμεία, ότι ανακαλούνται ή αμφισβητούνται όλες οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, οι «λεβέντικες προεκλογικές μεγαλοστομίες επαναλαμβάνονται με κεκτημένη ταχύτητα αντιπολίτευσης και όχι υπεύθυνης κυβέρνησης».

Σχολιάζοντας τις έως τώρα κινήσεις της νέας κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως είναι προφανές ότι δεν έχει, ακόμα τουλάχιστον, σαφή στρατηγική και στέλνει αντιφατικά μηνύματα. «Το χειρότερο είναι ότι επικρατεί η αίσθηση στη χώρα ότι ξαναγυρίσαμε στο 2009» είπε και διερωτήθηκε προς τα πού θα είναι το πρόγραμμα- γέφυρα, για το οποίο μίλησε η κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ
http://ekkentriko.blogspot.gr/2015/01/blog-post_516.html#more

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg