Το δικό μου κανάλι

Το δικό μου κανάλι
You tube

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Πολιτική: Ποιο είναι το κόμμα ΕΔΕΜ που μπήκε «σφήνα» στη δημοκρατική παράταξη


 edem 

Ποιο είναι το κόμμα ΕΔΕΜ που μπήκε «σφήνα» στη δημοκρατική παράταξη

Ένας νέος πολιτικός φορέας, θα συμμετάσχει στις εθνικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 για την ανάδειξη του κοινοβουλίου. Πρόκειται για την ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ και σε συντομογραφία ΕΔΕΜ, η οποία έχει σήμα τον πετεινό.
Η ΕΔΕΜ με τα σημερινά δεδομένα εμφανίζεται ως ο μοναδικός «εξωσυστημικός» πολιτικός φορέας, που θα ζητήσει από τους Έλληνες την ψήφο τους, με υποψηφίους νέους ανθρώπους καταξιωμένους στους επαγγελματικούς τους τομείς.
Είδηση δεν αποτελεί το γεγονός ότι ένα κόμμα εκτός «συστήματος», μακριά από το υπάρχον πολιτικό περιβάλλον, συμμετάσχει στις εκλογές αλλά ότι η ΕΔΕΜ σε ελάχιστο χρόνο συγκρότησε τα ψηφοδέλτια της, έχει παρουσία σε 52 από τις 57 εκλογικές περιφέρειες απευθυνόμενη στο 97% του πληθυσμού και τέλος, κανένας από τους υποψηφίους της, δεν προέρχεται από κάποιο πολιτικό κόμμα.
Η έκφραση «Πολιτική από τους πολίτες» περιγράφει την «προέλευση» των στελεχών της.
Το γεγονός ότι οι υποψήφιοι της ΕΔΕΜ προέρχονται απευθείας από τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας, ότι είναι κυρίως νέοι άνθρωποι και αυτοδημιούργητοι, την έχει κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή στους ψηφοφόρους και κυρίως στην νεολαία.
Πολιτικοί κύκλοι που γνωρίζουν πραγματικά τις σημερινές ανάγκες του Έλληνα ψηφοφόρου, θεωρούν ότι η ΕΔΕΜ θα αποτελέσει την μεγαλύτερη έκπληξη στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου.
Επικεφαλής και ιδρυτής της ΕΔΕΜ είναι ο δικηγόρος Απόστολος Πόντας, που αν και νέος είναι ιδιαίτερα γνωστός και δραστήριος στον δικηγορικό και επιχειρηματικό κόσμο, καθώς έχει συμμετάσχει σε μεγάλες δίκες, όπως η δίκη για το δυστύχημα της αεροπορικής εταιρίας Ήλιος, είναι ο δικηγόρος προξενικών αρχών και έχει ιδιαίτερη δραστηριότητα στον Ναυτιλιακό χώρο, έχοντας ιδρύσει μάλιστα, τον πρώτο πανευρωπαϊκά, οργανισμό για την ασφάλεια και την προστασία των θαλάσσιων μεταφορών με το όνομα S.S.R, ο οποίος έχει κύριο μέλημα την αντιμετώπιση της θαλάσσιας πειρατείας.
Τον κ. Πόντα έχουν πλαισιώσει αρκετοί άλλοι νέοι επιτυχημένοι πολίτες, που διαπρέπουν σε διάφορους τομείς εντός και εκτός Ελλάδας, με στόχο την παρουσίαση μιας διαφορετικής πρότασης στην Ελληνική πολιτική πραγματικότητα και την διάδοση του μηνύματος πως «ο πολίτης πρέπει να γίνει το επίκεντρο και ο καταλύτης των εξελίξεων».

http://www.tribune.gr/politics/news/article/106905/pio-ine-komma-edem-pou-bike-sfina-sti-dimokratiki-parataxi.html

Ιδρύθηκε η ΕΔΕΜ, νέο κόμμα στη δημοκρατική παράταξη

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 13/12/2014 στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, το Ιδρυτικό Συνέδριο της Ένωσης Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης (ΕΔΕΜ).
Σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε κλίμα πανηγυρικό παρουσιάστηκε το οργανόγραμμα του πολιτικού φορέα καθώς επίσης οι τομεάρχες και η ιδρυτική του διακήρυξη.
Η διάσκεψη έκλεισε με ομιλία του επικεφαλής της ΕΔΕΜ Απόστολου Πόντα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νεοϊδρυθέντος κόμματος, «το Ιδρυτικό Συνέδριο της Ένωσης Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης αποτελεί το επιστέγασμα μιας προσπάθειας δυο και πλέον ετών και αφετηρία για τη δημιουργία ενός κόμματος που στοχεύει στην εκ βάθρων διοικητική και κατ’επέκταση κοινωνική αναδιάρθρωση του κράτους.
Η ΕΔΕΜ με αίσθημα ευθύνης έρχεται να καλύψει ένα τεράστιο κενό που υπάρχει στον κεντρώο χώρο, με μόνα όπλα τις αποκρυσταλλωμένες θέσεις και την πίστη στην αλλαγή».

Η ΕΔΕΜ αποτελεί την μοναδική αδέσμευτη φωνή στην πολιτική σκηνή της Χώρας.
Είναι ο φορέας αυτός, που ιδρύθηκε από πολίτες κομματικά αδέσμευτους και ελεύθερους από ιδεολογικά δόγματα, από εμμονές σε πρακτικές και θεωρίες ξεπερασμένες, παρωχημένες και πλέον άκυρες και επικίνδυνες. Ως ΕΔΕΜ δηλώνουμε ξεκάθαρα και αδιαμφισβήτητα, πως ερχόμαστε στην πολιτική ως ελεύθεροι και θέλουμε να ελευθερώσουμε, ως αντίπαλοι του σκοταδισμού και θέλουμε να διαφωτίσουμε, ως ανθρωπιστές πουθέλουμε να ενώσουμε και ως Έλληνες που θέλουμε να αφυπνίσουμε, να μεταδώσουμε το μήνυμα της αισιοδοξίας και την πίστη για την υπέρβαση της κρίσης που βιώνουμε, ως Λαός.
Πολλοί αναρωτιόνται ποιοι κρύβονται από πίσω μας, ποιοι μας στηρίζουν και ποιοι είναι αυτοί που μας ενισχύουν, ώστε να έχουμε τα πρωτοφανή αυτά αποτελέσματα επιτυχίας, για έναν πολιτικό φορέα που ακόμα δεν έχει πραγματοποιήσει ιδρυτικό συνέδριο και που η ηγετική του ομάδα και ο επικεφαλής του δεν προέρχονται από την προϋπάρχουσα πολιτική σκηνή Φαντάζει λογικό για όλους αυτούς, να κρύβονται κάποιοι από τους συνηθισμένους "Αποφασιστές" πίσω από εμάς, τους φαίνεται αυτονόητο η πολιτική δύναμη να είναι μόνο δοτή και όχι αυτούσια, η πολιτική παρουσία να εξαρτάται μόνο από την Διαπλοκή και όχι από τις επιλογές της κοινωνίας και από την υπόδειξη της ανάγκης των πολλών.
Όλοι αυτοί λοιπόν πλανώνται πλάνην οικτρά, γιατί πίσω μας όντως υπάρχει κάποιος, κάποιος παντοδύναμος, ισχυρότατος, ανίκητος και ανεξάντλητος σε δύναμη και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ελληνικό Λαό! Από τον κάθε Έλληνα πολίτη που έχει βιώσει τα τελευταία χρόνια την εγκατάλειψη, την απόρριψη και υποτίμηση της προσωπικότητάς του και της ιδιότητας του ως φορέα δικαιωμάτων. Για αυτόν τον πολίτη εμείς αναλάβαμε την πρωτοβουλία, κάναμε το βήμα εμπρός και κατήλθαμε στην πολιτική, με σκοπό να προτείνουμε λύσεις ουσίας, πραγματοποιήσιμες και ικανές να μεταβάλλουν προς το καλύτερο το μέλλον της Ελλάδος, το μέλλον όλων μας! Θα αφήσουμε στην υποτακτική τους προδιάθεση, όλους αυτούς που βλέπουν φαντάσματα πίσω από εμάς και θα τραβήξουμε το δρόμο μας, μαζί με όλους όσους πιστεύουν, πως μπορούμε να διαφεντέψουμε τον τόπο, την μοίρα μας, και να αλλάξουμε προς το καλύτερο, όλα όσα βρίσκονται μπροστά απο εμάς.
Η ΕΔΕΜ μέσω της μεταρρυθμιστικής της πρότασης αποτελεί την μόνη ολοκληρωμένη και μελετημένη λύσης για την Χώρα. Αυτή την μοναδικότητα αναγνωρίζουν όλοι όσοι με ενθουσιασμό εντάσσονται στην προσπάθειά μας καθημερινά, το ίδιο αναγνωρίζουν και οι Έλληνες σε όλο τον κόσμο που μιλούν για την ΕΔΕΜ καθώς οι γεωπολιτικοί μας εταίροι που ήδη αναφέρονται σε εμάς και μας αντιμετωπίζουν ως την πλέον σοβαρή εναλλακτική λύση για την χώρα.
Η ΕΔΕΜ ρίχνει την κουρτίνα και απαντώντας σε όλους όσους διερωτώνται για το ποιοι βρίσκονται πίσω από εμάς, φανερώνει ως απάντηση, τον κυρίαρχο Λαό! Έναν Λαό νικητή, ανυπότακτο, ικανό, έναν Λαό που ως ΕΔΕΜ, θέλουμε να τον κάνουμε διαχειριστή του προϊόντος της Δημοκρατίας, να τον βγάλουμε από το περιθώριο και να του αποδώσουμε, αυτό που δικαιωματικά του ανήκει, την Χώρα του!

 

 

 https://www.facebook.com/EDEMGR/photos/a.1492068127710782.1073741826.1488491694735092/1526675507583377/?type=1&theat

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg