Το δικό μου κανάλι

Το δικό μου κανάλι
You tube

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Σιωπηλή διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι (ΒΙΝΤΕΟ)


Σιωπηλή διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι (ΒΙΝΤΕΟ)

Τελευταία ενημέρωση: 11.01.2015 | 14:17

 

Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Λευκού Πύργου ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία του Δήμου, προκειμένου να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και την συμπαράστασή τους στον λαό της Γαλλίας.

Κρατώντας μολύβια στο χέρι και πλακάτ που έγραφαν JE SUIS CHARLIE εξέφρασαν συμπαράσταση στους δημοσιογράφους και σκιτσογράφους του περιοδικού, που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ, καθώς και στα υπόλοιπα θύματα.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν σιωπηλή διαμαρτυρία στον Λευκό Πύργο και κατά μήκος της παραλιακής οδού, κατέληξαν στην πλατεία Αριστοτέλους.


"Δεν αποδεχόμαστε τη βία, δεν αποδεχόμαστε την τρομοκρατία, δεν αποδεχόμαστε αυτόν τον φασισμό", ήταν το μήνυμα που έστειλε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος υπογράμμισε: "Αυτή η βαρβαρότητα αυτή η εκδήλωση βίας στο Παρίσι και με τη συνέχεια που είχε είναι εντελώς απαράδεκτη και δεν έχει καμία θέση σε μια ευρωπαϊκή κοινωνία. Το ουσιαστικό στην ιστορία είναι ότι πρέπει να ξεχωρίσουμε το Ισλάμ, τη θρησκεία τη μουσουλμανική, από μια χούφτα ανεγκέφαλους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι είναι τυφλωμένοι από φανατισμό. Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία βίας, είναι θρησκεία ειρήνης και αγάπης, αυτό να έχουμε στο νου μας σε οτιδήποτε σκεφτόμαστε και να μην πέσουμε στην παγίδα των αντεκδικήσεων. Η εκδίκηση για τους θανάτους δεν είναι μέσα στο πλαίσιο της αγάπης και της ανοχής που έχει η Ευρώπη".
Πηγή: ΑΠΕ, thestival.gr

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=368347&catid=6

Thestival.gr σιωπηλή πορεια 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg