Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε ο Αλ. Τσίπρας για Πρόεδρο Δημοκρατίας

ton-prokopi-paulopoulo-proteine-o-al-tsipras-gia-proedro-dimokratias

Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε επισήμως από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε επισήμως από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Μιλώντας για την ανάγκη ενότητας και συναίνεσης σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο ο κ.Τσίπρας ανήγγειλε ότι η επιλογή του για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο πρωθυπουργός επέλεξε να συνεχίσει την παράδοση των τελευταίων πολλών ετών που θέλει να «συγκατοικούν» δίπλα δίπλα στην Ηρώδου Αττικού, κυβέρνηση και πρόεδρος από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.  
Αιτιολογώντας ο κ. Τσίπρας γιατί δεν προχώρησε στην επιλογή ενός αριστερού υποψηφίου όπως ζητούσαν αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η δύναμη της Αριστεράς ήταν πως δεν ήταν ποτέ αλαζονική και δεν διεκδικούσε τα αξιώματα για τον εαυτό της αλλά για την υπηρεσία της πατρίδας και του λαού. 
Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος το 1974 διετέλεσε Γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας Μιχάλη Στασινόπουλου και εκ των στενότερων συνεργατών του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή κατά την προεδρική του θητεία.

Π.Παυλόπουλος: Από τη σκιά δυο προέδρων στον προεδρικό θώκο

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υπηρέτησε από το 1974 στο πλευρό δυο προέδρων Δημοκρατίας πριν φτάσει το 2015 να περάσει ως πρόεδρος το κατώφλι της Ηρώδου Αττικού.

Στο πλευρό δυο προέδρων Δημοκρατίας «θήτευσε» ο Προκόπης Παυλόπουλος πριν φτάσει το 2015 να προταθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.
Διαβάστε εδώ 
Ο Καλαματιανός πολιτικός και πολιτογραφημένος «φρουρός» του Καραμανλισμού το 1974 διετέλεσε Γραμματέας του Πρώτου προέδρου της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας Μιχάλη Στασινόπουλου ενώ ήταν νομικός σύμβουλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή κατά την προεδρική του θητεία.
Ο 65χρονος σήμερα υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι στο Πανεπιστήμιο Paris II, και το 1977 έγινε διδάκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο στο ίδιο Πανεπιστήμιο.
Την περίοδο 1989-1990 διετέλεσε Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Οικουμενικής Κυβέρνησης Ζολώτα Τον Σεπτέμβριο του 1995 ανέλαβε πολιτικός σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ Μ. Εβερτ .
Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας το 1996 στην Α' εκλογική περιφέρεια Αθηνών και στις τελευταίες εκλογές που αναδείχθηκε στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παυλόπουλος δεν έθεσε υποψηφιότητα.
Το 1996 ανέλαβε Εκπρόσωπος Τύπου και Ενημέρωσης της Ν.Δ. Από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2007 ήταν Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Από το Σεπτέμβριο του 2007 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 ήταν Υπουργός Εσωτερικών, στο νέο υπουργείο που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Στις 19:30 το  απόγευμα της Τετάρτης  θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή εκτός νέου απροόπτου στην ανακοίνωση εκ μέρους της κυβέρνησης του προσώπου που προτείνει για το αξίωμα.
Στην πρώτη φανερή ονομαστική ψηφοφορία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών δηλαδή 180 θετικές ψήφοι.
Αν δεν επιτευχθεί η πλειοψηφία αυτή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μέσα σε πέντε ημέρες και εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών δηλαδή 151 ψήφους.

http://www.thetoc.gr/politiki/article/ton-prokopi-paulopoulo-proteine-o-al-tsipras-gia-proedro-dimokratias

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg