Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

Η φωτογραφία που περίμεναν όλοι: Τσίπρας και Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής


Η φωτογραφία που περίμεναν όλοι: Τσίπρας και Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής - Τι είπαν, όλο το παρακήνιο
 
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Τι είπαν, όλο το παρακήνιοΣυνάντηση-εξπρές λίγων δευτερολέπτων και ένα σύντομο διάλογο είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες.
Τις συστάσεις μεταξύ των δύο ηγετών έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Όπως μετέδωσε το MEGA, η Άγκελα Μέρκελ και Αλέξης Τσίπρας είχαν τον εξής διάλογο:
Αγκ. Μέρκελ: «Συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Ελπίζω να έχουμε μια καλή συνεργασία αν και είναι λίγο δύσκολο», είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος, για να απαντήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός:
Αλέξης Τσίπρας: «Το ελπίζω». Στα πλάνα ποου δόθηκαν από την συνάντηση αυτή φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε δύο φορές στην Μέρκελ, στα αγγλικά, «Ι hope so...»
Η φωτογραφία που περίμεναν όλοι: Τσίπρας και Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής - Τι είπαν, όλο το παρακήνιο
Αξίε να σημειωθεί ότι τη γνωριμία των δύο ηγετών έκανε ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, που ήταν και ο πρώτος τον οποίο χαιρέτησε μπαίνοντας στην αίθουσα ο Αλέξης Τσίπρας.
Μετά τη θερμή χειραψία με την κ. Μέρκελ, η οποία αμέσως στράφηκε αλλού, ο Ελληνας πρωθυπουργός συνέχισε να συνομιλεί με τον Γάλλο πρόεδρο ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τη θέση του, δίπλα στον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, ο οποίος τον αγκάλιασε και τον φίλησε, ενώ φρόντισε να του εξηγήσει και ορισμένες από τις διαδικασίες που ακολουθούνται στις συνόδους κορυφής.
Νωρίτερα, η Αγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στη Σύνοδο, δήλωσε ότι στόχος της ΕΕ είναι να αναζητά συμβιβαστική λύση στα προβλήματα, τονίζοντας όμως ότι είναι καίριας σημασίας να τηρούνται οι κανόνες, ενώ σημείωσε ότι ανυπομονεί για τη σημερινή πρώτη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.
Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με το πρωθυπουργό του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, και τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον.

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων που έκανε με τον κ. Μισέλ, ο κ. Τσίπρας κάλεσε την Ευρώπη να σεβαστεί τη δημοκρατία και τους κανόνες λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεσμεύεται για μεταρρυθμίσεις».

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113455665 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg