Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Στήριξη των ελληνικών θέσεων από αρκετούς Ευρωπαίους ηγέτες

Τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επιδιωκόμενη συμφωνία με τους δανειστές και τις μεταρρυθμίσεις που προγραμματίζει στο εσωτερικό της χώρας, παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας βρήκε στήριξη από αρκετούς ξένους ηγέτες, μεταξύ των οποίων οι κύριοι Ρέντσι και Φάιμαν, πρωθυπουργός της Ιταλίας και Καγκελάριος της Αυστρίας αντίστοιχα, και ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης. Δύο τεχνικές ομάδες εργασίας, μία ελληνική και μία που θα εκπροσωπεί τους δανειστές, θα διαπραγματευθούν άμεσα, πιθανότατα από αύριο, το περιεχόμενο μιας νέας συμφωνίας και παράλληλα θα προετοιμάσουν -αν υπάρξει συμφωνία- και το κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

 

Σχόλιο του blog


Πριν 20 ημέρες ήταν ο Πρωθυπουργός της χώρας!!!!
Πραγματικά θα μας τρελάνει  ο άνθρωπος..έτρεξε
πρώτος στις Βρυξέλες  για το ( λαϊκό κόμμα) και 
έκανε δηλώσεις ως να είναι ο Πρωθυπουργός!!!!
Άς τον ξυπνήσει κάποιος και να του πει ότι στην
Ελλάδα το κόμμα του άλλοι πήραν τον έλεγχο!!!!

 

epa04533692  EPA/OLIVIER HOSLET

Αντ. Σαμαράς: Θα διασφαλίσω την 

ευρωπαϊκή πορεία της χώραςΤελευταία ενημέρωση: 21:25
«Στόχος μου είναι να διασφαλίσω την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, από τις Βρυξέλλες, όπου εκπροσώπησε τη ΝΔ στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δήλωσαν ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τον λαό της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας δεν θα πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο σε αυτή τη διαδικασία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ.
«Καλούμε την νέα ελληνική κυβέρνηση να μην θέσει εν αμφιβόλω την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσα από μονομερείς δράσεις, επισημαίνει το ΕΛΚ, το οποίο τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις, τις οποίες ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΛΚ.

 http://www.amna.gr/article/72715/Ant.-Samaras:-Tha-diasfaliso-tin-europaiki-poreia-tis-choras-

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg