Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Πατρινό καρναβάλι Η βροχή δεν σταμάτησε το γλέντι στην Πάτρα

 
Στις 21.00 η τελετή λήξης του καρναβαλιού

Με αναφορές στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση αλλά και το σύστημα υγείας της χώρας, τα ευφάνταστα άρματα παρήλασαν στους δρόμους της Πάτρας, ενώ το γλέντι αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 9.00 το βράδυ με τον καθιερωμένο σοκολατοπόλεμο   

Tον καλύτερό τους εαυτό έδωσαν οι 35.000 νέες και νέοι στη Πάτρα, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, που ξεκίνησε στις 2.00 το μεσημέρι.
Την παρέλαση άνοιξε η μπάντα του δήμου, την οποία ακολούθησε ο βασιλιάς καρνάβαλος και το άρμα της βασίλισσας του πατρινού καρναβαλιού.
Στην συνέχεια παρήλασαν τα δύο σατιρικά άρματα, όπου το ένα είχε ως θέμα τις πρόσφατες εκλογές, ενώ το δεύτερο έφερε στο σατιρικό του στόχαστρο, το σύστημα υγείας. Στην συνέχεια παρήλασαν τα υπόλοιπα άρματα του καρναβαλιού και ακολούθησαν τα 141 πληρώματα του κρυμμένου θησαυρού με τους 35.000 καρναβαλιστές οι οποίοι μαγνήτισαν τα βλέμματα των θεατών με τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές, καθώς και με τις κατασκευές τους, σκορπώντας ταυτόχρονα χρώματα, ιδέες, γέλιο και ανατρεπτική διάθεση.

Την παρέλαση έκλεισαν τα άρματα του καθιερωμένου σοκολατοπόλεμου, ενώ στις 9.00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο μόλο της Αγίου Νικολάου η τελετή λήξης του πατρινού καρναβαλιού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο μουσικές εκδηλώσεις, και ένα καλλιτεχνικό δρώμενο. Αμέσως μετά ο βασιλιάς καρνάβαλος θα παραδοθεί στην πυρά, ενώ ένας χείμαρρος πυροτεχνημάτων αναμένεται να δώσει λάμψη και γιορτινή αίγλη στην καρναβαλική νύχτα, φωτίζοντας τον πατραϊκό ουρανό.
Η βροχή δεν σταμάτησε το γλέντι στην Πάτρα
Στο μεταξύ ήδη βρίσκεται στην Πάτρα μεγάλος αριθμός επισκεπτών, οι οποίοι διασκέδαζαν μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής στους δρόμους της Πάτρας, ή στα πάρτι που γίνονταν σε όλη σχεδόν την πόλη.

Πάντως, παρά τις μετεωρολογικές προβλέψεις για εκδήλωση βροχών από τις μεσημεριανές ώρες, οι καρναβαλιστές δεν πτοούνται και δηλώνουν αποφασισμένοι να παρελάσουν και να σκορπίσουν το κέφι και την χαρά.
http://www.protothema.gr/greece/article/453700/patrino-karnavali-korufonodai-simera-oi-ekdiloseis/

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg