Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

Με μεγάλη πλειοψηφία η εκλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου

me-megali-pleiopsifia-i-eklogi-tis-zwis-kwnstantopoulou


|
Στα κοινοβουλευτικά βιβλία του… γκίνες θα μπεί σήμερα με χρυσά γράμματα ο αριθμός των ψήφων που θα αποσπάσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη θέση της προέδρου της Βουλής αφού στη σχετική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στις 11 το πρωί αναμένεται να σπάσει (αν δεν υπάρξουν διαρροές) κάθε ρεκόρ.
Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τους ΑΝΕΛ έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα στηρίξουν –αφήνοντας πίσω τους πάθη και αντιδικίες- η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και το Ποτάμι.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στις 162 ψήφους των δύο κυβερνητικών εταίρων θα προστεθούν 76 ψήφοι από την ΝΔ, 13 του ΠΑΣΟΚ και 17 του Ποταμιού, σύνολο 268 ψήφοι. Σημειώνεται ότι ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης είχε λάβει το 2012,  223 ψήφους. Το απόγευμα θα γίνει και η εκλογή των αντιπροέδρων του Κοινοβουλίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα δικαιούται τρεις θέσεις. Έχει προτείνει τους Αλέξη Μητρόπουλο, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και  Γιάννη Μπαλάφα.
Η ΝΔ τον Νικήτα Κακλαμάνη, το Ποτάμι τον Σπύρο Λυκούδη και το ΚΚΕ τον Γιώργο Λαμπρούλη.
Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούνται αντιπρόεδρο. Αντίθετα η Χρυσή Αυγή αν και δικαιούται μέλος στο προεδρείο της Βουλής δεν θα καταφέρει να εκλέξει αφού δεν θα βρει τις 75 ψήφους που απαιτούνται για την κατάληψη της θέσης. Το ίδιο είχε γίνει άλλωστε και το 2012 και τελικά η θέση έμεινε κενή.

http://www.thetoc.gr/politiki/article/me-megali-pleiopsifia-i-eklogi-tis-zwis-kwnstantopoulou 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg