Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

Ο Τσίπρας «Προμηθέας» που σπάει τα δεσμά του και της Ελλάδας

Εξώφυλλο στο αμερικανικό περιοδικό The Week ο Αλέξης Τσίπρας, με τίτλο «Η επανάσταση της Ελλάδας», και ο ίδιος σε σκίτσο ως άλλος Προμηθέας να σπάει τα δεσμά του ευρώ.
Ο πρωθυπουργός φορά χιτώνα με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Προμηθέας στην αρχαία μας παράδοση ήταν ένας θεός σωτήρας – επαναστάτης, που τιμωρήθηκε από τον Δία επειδή έδωσε στους ανθρώπους τη φωτιά.
Ο Προμηθέας είναι ένας αρχαίος συμβολισμός του επαναστάτη που υποκινείται από ανθρωπισμό και δικαιοσύνη δίχως να ζητά τίποτα για τον εαυτό του. Τολμά να σηκώσει κεφάλι ακόμα και απέναντι στον ίδιο τον ύψιστο Θεό για χάρη των ανθρώπων.
http://www.tribune.gr/media/news/article

Ο Τσίπρας κοροϊδεύει την Μέρκελ στο βρετανικό The Week

Ο Τσίπρας κοροϊδεύει την Μέρκελ στο βρετανικό The Week

Η ελληνική επάνασταση: Λέει όχι στην λιτότητα". Με αυτό τον τίτλο κυκλοφορεί η βρετανική έκδοση του περιοδικού The Week. Το εξώφυλλο είναι σαν ένα αγγείο που φέρει παράσταση του Αλέξη Τσίπρα και της Άνγκελα Μέρκελ. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός εμφανίζεται ως αρχαίος Έλληνας, κρατώντας την ελληνική σημαία, να κοροϊδεύει την Γερμανίδα Καγκελάριο, η οποία...αναστατωμένη κρατάει το κεφάλι της.   
http://www.madata.gr/epikairotita/world/399161.html

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg