Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Θάσος: Το νέο φέρι μπωτ της ΑΝΕΘ στη Θάσο.

Θάσος ΙΙΙ 

 

Κατέπλευσε χθες το πρωί στο Λιμένα Θάσου το νέο πλοίο της ΑΝΕΘ. Αγοράστηκε από εταιρία που το χρησιμοποιούσε στη γραμμή Πέραμα- Σαλαμίνα.

Το πρώην Πάραλος ΙΙ μετονομάζεται σε Θάσος ΙΙΙ κι είναι το τέταρτο πλοίο της ΑΝΕΘ. Πολύ σύντομα θα αρχίσει δρομολόγια, στη γραμμή της Κεραμωτής. Ταυτόχρονα χθες το πρωί επέστρεψε στη Θάσο το πλοίο Θάσος ΙΙ που έλειψε για 10 περίπου μέρες προκειμένου σε αυτό να γίνει συντήρηση. Είναι φανερό ότι η ΑΝΕΘ ετοιμάζεται για το προσεχές Καλοκαίρι προκειμένου με περισσότερα πλοία να διεκδικήσει περισσότερα δρομολόγια, μεγαλύτερο κομμάτι της επιβατικής κίνησης από και προς τη Θάσο. Το Θάσος ΙΙΙ έχει τα χαρακτηριστικά του Πλατυτέρα. Δεν είναι μόνο αμφίδρομο, είναι μεγάλων διαστάσεων κι ως εκ τούτου έχει την ικανότητα να μεταφέρει περισσότερα αυτοκίνητα. Η εταιρία προσπαθεί να πουλήσει το Θάσος 6, στη θέση του να αγοράσει ένα άλλο πλοίο. Η πώληση του Θάσος 6 εκκρεμεί εδώ και καιρό καθώς ενώ υπάρχουν ενδιαφερόμενοι δεν υπάρχει συμφωνία με την εταιρία. Το Θάσος 6 θα συνεχίσει να εκτελεί δρομολόγια στην γραμμή του Πρίνου.
Στο Βόλο η εταιρία Μητσόπουλου προετοιμάζει το δικό της νέο φέρι μποτ, αναμένεται στη Θάσο την Άνοιξη. Άγνωστο είναι πως θα αντιδράσει σε όλα αυτά η εταιρία Όσιος Δαβίδ. Ενώ οι άλλες εταιρίες αυξάνουν τα πλοία τους (για να πάρουν περισσότερα δρομολόγια) η ιδιοκτήτρια του «Φιλιάγκος» δεν έχει ακόμη δείξει τις προθέσεις της. Πιθανότερο είναι να μην μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Σημειώνουμε ότι όλα αυτά γίνονται ναι μεν στο τέλος της Χειμερινής περιόδου, σε μια στιγμή ωστόσο που οι πληροφορίες αναφέρουν μείωση της τουριστικής κίνησης για όλη την Ελλάδα το προσεχές Καλοκαίρι.
Το φέρι μποτ Θάσος ΙΙΙ (πρώην Πάραλος ΙΙ) έχει μήκος 100 μέτρα. Κατασκευάστηκε το 2008.
Πηγή: Πρωϊνή
http://www.thasorama.gr/swlo/2015/02/%CF

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg