Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Στα ελληνικά κυκλοφορεί σήμερα η Bild για να καλωσορίσει τον Τσίπρα! - Το σκίτσο που σαρώνει στο διαδίκτυο για τη συνάντηση Μέρκελ – Τσίπρα!


Στα ελληνικά κυκλοφορεί σήμερα η Bild για να καλωσορίσει τον Τσίπρα!
Μισό-μισό το πρωτοσέλιδο
22/03/201522:0623/03/201507:15

Πρωτόγνωρη «επίθεση φιλίας» από την γερμανική εφημερίδα - Αριθμεί 50 λόγους για τους οποίους οι Ελληνες είναι αγαπητοί στους Γερμανούς - Το «καρφί» με το χαρακτηρισμό «ακριβή»

Η πλέον ανθελληνική γερμανική εφημερίδα κυκλοφορεί σήμερα στα ελληνικά, ώστε να καλωσορίσει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που επισκέπτεται το Βερολίνο.«Καλώς ήρθατε στην Γερμανία κύριε Τσίπρα» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος, που μπορεί κάποιος να τον διαβάσει στα ελληνικά, κρατώντας την εφημερίδα ανάποδα, ενώ ο ίδιος ακριβώς τίτλος στα γερμανικά, απευθύνεται στο γερμανικό κοινό.

Η ίδια φωτογραφία και στα «δύο» πρωτοσέλιδα, απεικονίζει τον Αλέξη Τσίπρα γελαστό και... μάλλον εξίσου φιλικά διακείμενο.

Σε μια πρωτόγνωρη «επίθεση φιλίας» μάλιστα, η Bild φιλοξενεί αφιέρωμα με τους 50 λόγους που οι Έλληνες είναι αγαπητοί στους Γερμανούς!  

Χαρακτηριστικό της προσπάθειας των Γερμανών της εφημερίδας, που πολλές φορές έχουν κατηγορηθεί στην Ελλάδα πως μισούν τους Ελληνες και θέλουν το χειρότερο για τη χώρα μας, είναι πως ακόμα και το λογότυπο έχει γραφτεί με ελληνικούς χαρακτήρες - διαβάζουμε «βιλδ».
Λίγο μετά την πρώτη δημοσίευση του πρωτοσέλιδου πάντως, κυκλοφόρησε διαδικτυακά, από τον επίσημο λογαριασμό της εφημερίδας στο Twitter, μια πιο εξελιγμένη εκδοχή, όπου έχουν διορθωθεί μερικές ατέλειες, και έχει γίνει μια πολύ σημαντική προσθήκη.

«Ακριβή μου Ελλάδα: 50 λόγοι για τους οποίους οι Ελληνες μας είναι αγαπητοί», έγινε ο τίτλος του θέματος, με το επίθετο «ακριβή» να συγκεντρώνει πλέον το ενδιαφέρον λόγω της διττής του σημασίας, στα ελληνικά τουλάχιστον.

Αραγε η συντακτική ομάδα της Bild χρησιμοποιεί τη λέξη με την «αγαπησιάρικη» μεταφορική της έννοια ή με την κυριολεκτική, αφήνοντας και πάλι υπονομούμενα για το πόσο έχει κοστίσει στη Γερμανία η οικονομική διάσωση της Ελλάδας;

Σε κάθε περίπτωση, η προσθήκη έχει γίνει μόνο στο «ελληνικό» πρωτοσέλιδο και όχι στο κομμάτι που είναι γραμμένο στα γερμανικά.
http://www.protothema.gr/world/article/461723/sta-ellinika-kukloforei-ti-deutera-i-bild-gia-na-kalosorisei-ton-tsipra-/

Το σκίτσο που σαρώνει στο διαδίκτυο για τη συνάντηση Μέρκελ – Τσίπρα!

στο Μαρτίου 23, 2015

merkel tsipras 

Ένα σκίτσο που δείχνει την Άγκελα Μέρκελ να περιμένει τον Αλέξη Τσίπρα στο τραπέζι των συζητήσεων στο Βερολίνο σαρώνει σήμερα το διαδίκτυο.

Η Μέρκελ με τη γνωστή τοποθέτηση των χεριών της μπροστά από το κόκκινο σακάκι της, καλωσορίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος είναι ντυμένος ..τσολιάς!


Το χαρακτηριστικότερο κομμάτι του σκίτσου όμως είναι η καρέκλα που θα κάτσει ο Τσίπρας, στο κάθισμα της οποίας υπάρχουν καρφιά.

 http://olympia.gr/2015/03/23/%CF%84%CE%BF-

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg

1 σχόλια:

Σταυρός Χατζηστρατής είπε...

Στον βωμό των εκλογικών συμφερόντων Ο Σόιμπλε κοροϊδεύει τους Γερμανούς πολίτες.Έχει ρημάξει την Ευρώπη. Τελικά το Ευρω είναι Μάρκο. Ο εκτελεστής των Λαών της Ευρώπης.Εκβιάζει τούς Έλληνες πολίτες για να κερδίσει ψήφους παίζοντας τον ηγέτη Σουλτάνο.Οι Έλληνες δεν ξεχνούν.Θα έρθει η σειρά σας κοπρόσκυλα δεξιά Γερμανική Βουλής