Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Αθλητικά: «Να συνεχίσουμε με την ίδια ομοψυχία» - Γνώμη του blog μας: Πολύ αστείο για να είναι και αληθινό!!

Σχόλιο του blog: ..Πολύ ομοψυχία βγαίνοντας από το Δ.Σ !!!
Είναι απίστευτοι αφού πλακώθηκαν στο γήπεδο, στο συμβούλιο της σούπερ λίγκα τώρα άρχισαν για μία ακόμα φορά να μας ξανά δουλεύουν!!!
Ας ελπίσουμε ως αγνοί φίλαθλοι να μη παγιδευτεί ο Υπουργός στο ότι τα βρήκαν για μία ακόμα φορά!!!!!
Αφού αυτοί οι δύο αιώνιοι είναι το πρόβλημα!!!!
Όποια και να είναι τα συμφέροντα ο Υπουργός να μη κάνει πίσω και να βάλει βαθιά ως το κόκαλο το νυστέρι της  κάθαρσης  που μαστίζει χρόνια το άθλιο πρωτάθλημα που παρακολουθούμε για χρόνια.
 
 
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ

«Να συνεχίσουμε με την ίδια ομοψυχία»
Στο κλίμα ομοψυχίας που επικράτησε στο Δ.Σ. της Super League αλλά και στα μέτρα που θα παρθούν για τη βία αναφέρθηκε ο πρόεδρός της Γιώργος Μποροβήλος. Ο πρόεδρος της Super League τόνισε πως όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν ομόφωνα, αναφέροντας επιγραμματικά τα μέτρα που θα προτείνει η Λίγκα στον υφυπουργό Αθλητισμού στη συνάντηση της Τετάρτης (4/3).
«Όπως ξέρετε υπήρξαν τα γνωστά προβλήματα που οδήγησαν στη διακοπή του πρωταθλήματος την τελευταία αγωνιστική. Σήμερα υπήρξε πραγματικά μια πάρα πολύ καλή συνεδρίαση, με πολύ καλό πνεύμα στο συμβούλιο. Αυτό που θέλω να σας μεταφέρω είναι πως υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις κι αυτό που θα ακούσετε αντιπροσωπεύουν ομόφωνα όλες τις ομάδες», είπε αρχικά ο Γιώργος Μποροβήλος.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΔΣ της διοργανώτριας αρχής είπε: «Σε ό,τι αφορά τα κυρίαρχα ζητήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των καμερών στα γήπεδα, υπάρχει η βούληση να εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατό. Δεν το λέμε για να αποφύγουμε κάτι ή να κερδίσουμε χρόνο, αλλά γιατί υπάρχει χρονικός ορίζοντας και συνεργασία με το υπουργείο. Είμαστε σε ανοικτή γραμμή καθημερινά, πρέπει να παρθεί το μέτρο και κανένα γήπεδο της Σούπερ Λίγκα να μην είναι χωρίς αυτά τη νέα χρονιά».
Για το πειθαρχικό δίκαιο, τόνισε: «Ομόφωνα αποφασίσουμε να εναρμονίσουμε τον πειθαρχικό μας κώδικα με αυτόν της UEFA. Είναι μια συνταγή που έχει πετύχει και προσαρμοσμένη στα στάνταρ της ελληνικής πραγματικότητας θεωρούμε πως θα φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Επίσης, θα ζητήσουμε να δοθεί αυστηρή εντολή στους διαιτητές. Όταν υπάρχουν φωτοβολίες ευθείας βολής, αντικείμενα που απειλούν τη σωματική ακεραιότητα όσων είναι εντός γηπέδου ή υπάρχει εισβολή στο γήπεδο, να γίνεται άμεση διακοπή και στη συνέχεια να υπάρχουν πάρα πολύ σημαντικές κυρώσεις».
Παράλληλα ο Γιώργος Μποροβήλος τόνισε: «Αποφασίσαμε επίσης, να υπάρξει καθολική απαγόρευση μετακινήσεων οπαδών για όλους τους εκτός έδρας αγώνες, που θα δώσουν φέτος οι ομάδες.
Σε ό,τι αφορά τις λέσχες, θα γίνει μια αναγνώριση με νομοθετική ρύθμιση, σαν σωματεία που θα είναι τοπικού χαρακτήρα.
Θα αναγνωρίζονται βέβαια από τις ΠΑΕ, για να έχουν μια ευθύνη ενώ θα παίρνουν εισιτήρια αυστηρώς ονομαστικά. Θα πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι και πού στο γήπεδο, για να γνωρίζουμε και το τι κάνει».
Επίσης θα ζητήσουμε, μέσω νόμου, περισσότερες εξουσίες για τα σεκιούριτι, όπως και μεγαλύτερο έλεγχο κατά την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα. Από εκεί εισέρχονται αντικείμενα που φέρνουν τεράστια προβλήματα στη διεξαγωγή ενός αγώνα.
Επίσης, θα πρέπει να γίνει επαναφορά του ιδιώνυμου, για να υπάρχει τιμωρία φυσικών προσώπων. Εμείς κινηθήκαμε στη λογική ότι πρέπει να γίνουν πιο αυστηροί οι κανόνες για τη βία, και να μη μένουν ατιμώρητα τα φυσικά πρόσωπα, διότι υπάρχει το φαινόμενο του μιμισμού. Όταν υπάρξουν συνέπειες για φυσικά πρόσωπα, θα σταματήσουν να κάνουν αυτά τα πράγματα στα γήπεδα».
Για το τι θα συζητηθεί με τον υφυρπουργό Αθλητισμού, ο Μποροβήλος επεσήμανε: «Δεν θα ζητήσουμε καμία έκπτωση στις ποινές, θέλουμε να βελτιώσουμε τον νόμο για να μη δημιουργούνται προβλήματα στις ομάδες.
Θα ζητήσουμε από τον υπουργό να αρχίσει το πρωτάθλημα. Έχουμε ταύτιση απόψεων και κοινό στόχο, θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και θα πρέπει να δούμε τα πολλά θετικά που τα έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο. Αυτό που πρέπει να κρατήσετε είναι η ομοψυχία που υπήρχε σήμερα στο συμβούλιο για να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο, ένα ποδόσφαιρο τέτοιο κανείς δεν το θέλει».
Για το αν η Λίγκα έκανε όσα ζήτησε ο υφυπουργός, ανέφερε: «Υπάρχει η δέσμευση για τις κάμερες και το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Ζητάμε πρώτοι να διακόπτονται παιχνίδια, η μη μετακίνηση οπαδών για να εκτονωθεί η κατάσταση, ο τρόπος που θα λειτουργούν οι λέσχες.
Με ένα πάτημα κουμπιού δεν διορθώνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, θέλει πολλή δουλειά και να πάμε βήμα-βήμα.
Το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η κατεύθυνση, αυτή η συλλογιστική και το γεγονός ότι όλοι κατάλαβαν πως πρέπει να κάνουμε για το ποδόσφαιρο, είναι το θετικό. Ήταν παρόντες όλοι που θέλουν να δουν τις ομάδες τους στην Ευρώπη, να δουν πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, και αυτό είναι το ζητούμενο. Να το φτιάξουμε από εδώ».
Για τη διαιτησία, ανέφερε: «Θα έχω επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ να δοθούν οδηγίες στην ΚΕΔ έτσι ώστε να είναι αμείλικτοι και να γίνει αυτό που σας προανέφερα».
Τέλος, για την κόντρα που υπήρξε μεταξύ Μαρινάκη-Αλαφούζου στο προηγούμενο ΔΣ, είπε: «Αυτό που μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας είναι πως οι εκπρόσωποι όλων των ομάδων, έδειξαν χαρακτήρα. Το συμβούλιο ήταν πολύ καλό, υπήρξε ομοψυχία και βούληση από όλους τους παριστάμενους να βελτιώσουμε τα σοβαρά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και σιγά-σιγά να τα λύσουμε».

ΣΕ ΗΡΕΜΟ ΚΛΙΜΑ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ SUPERLEAGUE

«Συμφώνησαν με την πρόταση του Ολυμπιακού»

«Συμφώνησαν με την πρόταση του Ολυμπιακού»
Σε απολύτως ήρεμο κλίμα – εν αντιθέσει με την προηγούμενη εβδομάδα όταν είχαμε επεισόδια και διακοπή- πραγματοποιήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση της Superleague, την Δευτέρα (3/2). Η σύσκεψη διήρκεσε για περίπου 1,5 ώρα και πραγματοποιήθηκε υπό την ευδιάκριτη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Αυτή τη φορά η συζήτηση έγινε σε κόσμιο επίπεδο με όλες τις πλευρές να επικτρώνονται, όχι στις προσωπικές τους διαφορές, αλλα στα «καυτά» ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εξερχόμενος από την αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση, αφού έκανε λόγο για μια εποικοδομητική συζήτηση, τόνισε ότι υπήρξε ομόφωνη συμφωνία στις προτάσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός για δραστικά μέτρα.

Μαρινάκης: «Δραστικά μέτρα και άμεσα»
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εξερχόμενος από την αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση, αφού έκανε λόγο για μια εποικοδομητική συζήτηση, τόνισε ότι υπήρξε ομόφωνη συμφωνία στις προτάσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός για δραστικά μέτρα.
«Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση. Ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση για δραστικά μέτρα, να ισχύσουν άμεσα ως το τέλος της σεζόν. Υπήρξε ομόφωνη συμφωνία. Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ότι δυνατόν για να τελειώσει η διοργάνωση με τον καλύτερο τρόπο και να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας για τη βία. Είμαστε σε καλό δρόμο. Συμφωνήσαμε ομόφωνα να προχωρήσουμε. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, για τα άλλα θα έχει το λόγο η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία. Το ζητούμενο είναι ότι προτείνουμε λύσεις κατά της βίας. Με πρόταση του Ολυμπιακού έχει συζήτηση και συμφωνήσαμε όλοι. Είχαμε μία ομόφωνη απόφαση και ο κ. Μποροβήλος θα σας τα πει.», είπε αρχικά ο κ. Μαρινάκης.
«Συμφώνησαν με την πρόταση του Ολυμπιακού»
Οσο για το κλίμα που επικράτησε μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Δεν υπήρχε κακό κλίμα. Υπήρξε μία λεκτική αντιπαράθεση. Αυτά έχουν ξανασυμβεί. Προχωράμε μπροστά. Το ζητούμενο είναι να προχωρήσουμε μπροστά και να τελειώσει το πρωτάθλημα».
Αλαφούζος: «Εκτός συμβουλίου οι διαφορές μας»
Λίγα λεπτά αργότερα, αποχώρησε και ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος είπε οτι οι όποιες διαφορές υπάρχουν μεταξύ των μελών της Λίγκας, θα λυθούν δικαστικά και γενικότερα εκτός του συμβουλίου: «Είχαμε μία καλή συζήτηση στο Συμβούλιο. Συμφωνήσαμε να λύσουμε τις διαφορές μας δικαστικά και εκτός του Συμβουλίου. Θέλουμε να λύσουμε τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν το ποδόσφαιρο. Συμφωνήσαμε σε συγκεκριμένα μέτρα κατά της βίας. Θα ανακοινωθούν. Αυστηροποίηση των ποινών για τις ομάδες και διάφορα σχετικά», σημείωσε ο κ. Αλαφούζος.


http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10485&subid=2&pubid=129998328 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg