Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Τελέστηκε το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Τελέστηκε το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή


Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά και πλήθους στελεχών της ΝΔ τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του ιδρυτή της Ν.Δ., Κωνσταντίνου Καραμανλή, στο «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», στη Φιλοθέη.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Καραμανλής αντάλλαξαν θερμή χειραψία κατά την είσοδό τους. Ντόρα Μπακογιάννη, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, Βαγγέλης Μειμαράκης, Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Ανδριανός, Τέρενς Κουίκ, Ε. Μπασιάκος, Κ. Αρβανιτόπουλος, Βασίλης Κικίλιας και πολλοί άλλοι έδωσαν το "παρών".

Στο μνημόσυνο παρέστη και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 
 

Η Κεντροδεξιά τιμά, ενωμένη, τον «γενάρχη» της

Παυλόπουλος, Καραμανλής και Σαμαράς στο μνημόσυνο Κωνσταντίνου Καραμανλή

Παυλόπουλος, Καραμανλής και Σαμαράς στο μνημόσυνο Κωνσταντίνου Καραμανλή

Ο κ. Καραμανλής είχε θερμή χειραψία με τον κ. Σαμαρά, ενώ μετά την τελετή είχε σύντομη συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο

Ως ευκαιρία για να εκπεμφθεί μήνυμα ενότητας του κεντροδεξιού χώρου αντιμετωπίζεται από την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ετήσιο μνημόσυνο του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή που οργανώθηκε σήμερα στο ομώνυμο ίδρυμα στη Φιλοθέη.Το «παρών» στην εκδήλωση μνήμης για τον γενάρχη της σύγχρονης Κεντροδεξιάς, που απεβίωσε πριν από 17 χρόνια, έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αλλά και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Καραμανλής είχε θερμή χειραψία με τον κ. Σαμαρά, ενώ μετά την τελετή είχε σύντομη συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο.

Ενδεικτικό του μηνύματος που επιχειρείται να σταλεί είναι  ότι οι ιθύνοντες του Ιδρύματος μετέθεσαν χρονικά το μνημόσυνο, που αρχικώς ήταν προγραμματισμένο για την Τετάρτη προκειμένου να διευκολυνθεί ο νυν πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος είχε ανειλημμένες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Ειδικότερα, αμέσως μετά το μνημόσυνο, ο κ. Σαμαράς θα ταξιδέψει στο Στρασβούργο, όπου το βράδυ θα μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επίσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει την Τετάρτη διμερείς επαφές με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς τον Πρόεδρο της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Γκι Φέρχοφσταντ  και τον επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλλα.

http://www.protothema.gr/politics/article/471344/i-kedrodexia-tima-enomeni-ton-genarhi-tis/

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg