Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Συνταγή: Νηστίσιμοι Αγιορείτικοι Ρεβυθοκεφτέδες!


Νηστίσιμοι Αγιορείτικοι Ρεβυθοκεφτέδες! (ΣΥΝΤΑΓΗ)
Μπορεί η περίοδος της νηστείας να πλησιάζει σιγά σιγά προς το τέλος της αλλά δεν
 είναι αργά για να δοκιμάσετε την παρακάτω μοναστηριακή συνταγή ρεβυθοκεφτέδων.
Υλικά:
2 κούπες ρεβίθια
2 μεγάλα κρεμμύδια

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνιθο
1 ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι
Aλεύρι

Εκτέλεση:
Μια μέρα πριν ξεκινήσουμε βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη, στεγνώνουμε καλά τα ρεβίθια και τα πολτοποιούμε λίγα λίγα στο μούλτι. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε (με το χέρι όμως και όχι στο μούλτι) τα υπόλοιπα υλικά, τα προσθέτουμε στα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια με το μείγμα, τα τυλίγουμε με αλεύρι και τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν χρυσά. Aν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε το πιάτο με φέτες λεμόνι και σος από ταχίνι.

Τip:
Οπως λέει η παραδοσιακή συνταγή δεν πρέπει να βράσετε τα ρεβίθια, απλώς αφήστε τα στο νερό να φουσκώσουν. Αν τα βράσετε, όπως προτείνουν αρκετές άλλες συνταγές, το αποτέλεσμα θα είναι να τραβήξουν τα κεφτεδάκια σας πολύ λάδι.

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg