Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

Θεσσαλονίκη: 2ο Διεθνές Συνέδριο Επιστημών & Τεχνών. Αφιέρωμα:Μακεδονία,ιστορία πρός εξαφάνιση.

 •  
  Θέμα Συνεδρίου
  "Η Επίθεση προς την Επιστημονικά τεκμηριωμένη Αλήθεια και οι Συνέπειές της"

  Μετά την εξαιρετική ανταπόκριση που έλαβε η 1η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ / ΥΠΑΤΙΑ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ 1600 από το κοινό πανελληνίως αλλά και το εξωτερικό, με συνεχή και πολυπληθή παρουσία επί 12 ώρες στο Αμφιθέατρο 9,84 της Τεχνόπολης και στην ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο και με την εκπληκτική επίδοση άνω των 1.200.000 επισκέψεων στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου εντός 2 εβδομάδων, η οργανωτική επιτροπή απεφάσισε να προχωρήσει άμεσα στην διοργάνωση του 2ου συνεδρίου στην συμπρωτεύουσα, την πανέμορφη και θρυλική Θεσσαλονίκη!

  Το συνέδριο χαίρει της συμβολής του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων της Αθήνας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Συλλόγων (ΠΟΚΣ).

  Το 2ο Συνέδριο «Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ / ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ» θα αφιερώσει την πλειονότητα των εργασιών του στο ιστορικό και επίκαιρο φαινόμενο, αυτό του θέματός του:

  Η Επίθεση προς την Επιστημονικά τεκμηριωμένη Αλήθεια και οι Συνέπειές της.

  Προσωπικότητες παγκοσμίου εμβελείας από τον χώρο των Επιστημών και των Τεχνών θα παρουσιάσουν την θέση τους για το κυρίως θέμα του συνεδρίου, αλλά και την άποψή τους ως προς το φλέγον και μείζωνος σημασίας εθνικό θέμα, το της Μακεδονίας. Η οργανωτική επιτροπή έχει προβεί σε προκαταρκτικές ενέργειες προσεγγίζοντας ταυτοχρόνως διακεκριμένους ιστορικούς, πολιτικούς, αρχαιολόγους, αυθεντίες επί του συγκεκριμένου θέματος.

  Το 2o Διεθνές Συνέδριο Επιστημών & Τεχνών συνδιοργανώνουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι «Απόλλωνος Ναός» και «ΣΑΦΕΜ» (Σύνδεσμος Αλέξανδρος Φιλίππου Έλλην Μακεδών) θα είναι δίγλωσσο (Ελληνικά – Αγγλικά) και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του διαδικτύου.

  Καλλιτεχνικές παρεμβάσεις (ποίηση, χορός, μουσική, εικαστικά) και διαγωνισμοί θα λαμβάνουν χώρα καθ’όλη τη διάρκεια του συνεδρίου.
  Βραβεία θα απονεμηθούν στους νικητές από επιλεγμένους επισήμους εκπροσώπους των συμμετεχόντων φορέων.

  Ένα ξεχωριστό θέαμα θα σημάνει την ολοκλήρωση του συνεδρίου:

  Ο διεθνώς καταξιωμένος συνθέτης και εμπνευστής της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ,κ. Αλέξανδρος Χάχαλης θα παρουσιάσει το Ορατόριο «Πεμπτουσία / Κεραυνός Αθανασίας», με εκλεκτούς Μακεδόνες καλλιτέχνες, εμπνευσμένο από την μακραίωνη ιστορία της Μακεδονίας και αφιερωμένο στον θρυλικό ήρωα που εξήπλωσε τον Ελληνικό Πολιτισμό στα πέρατα του κόσμου, το ενδοξότερο τέκνο της Ελλάδος, τον Αλέξανδρο τον Μέγα!
   
   

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg