Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

ΛοΓό (Γιάννης Λογοθέτης) Ο καλλιτέχνης με τα πολλά πρόσωπα που αφήνει το στίγμα του στα μουσικά και πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. 

Βιογραφικό Συγγραφέα/Εικονογράφου

Ο ΛοΓό (Γιάννης Λογοθέτης) γεννήθηκε στη Θάσο. Άρχισε να δημοσιεύει γελοιγραφίες από 17 χρονών. Συνεργάστηκε με εφημερίδες όπως: Τα Νέα, Το Βήμα, Ελευθεροτυπία, Έθνος, Αυγή, Daily Mirror, Sunday Telegraph και περιοδικά όπως: Ταχυδρόμος, Εικόνες και άλλα. Έχει πάρει μέρος σε διεθνείς εκθέσεις σκίτσου στον Καναδά, στη Γερμανία, στην Ιταλία, και στη Βουλγαρία. Στην Ελλάδα έχει κάνει εκθέσεις με γελοιογραφίες και συμμετείχε και σε ομαδικές. Τελευταία έχει κάνει 12 ατομικές εκθέσεις σε γνωστές γκαλερί της Αθήνας με ζωγραφικά έργα.

Σχόλιο του blog  : Ένα αφιέρωμα στον αγαπημένο φίλο που γεννήθηκε στο Καζαβήτι Θάσου για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι.

Στα 21 μου τον θυμάμαι να έρχεται  το καλοκαίρι στον Πρίνο Θάσου1978 ή 1979   στο ζαχαροπλαστείο της εποχής, πρωί για καφέ και σε ένα μπλοκ της Ιχνογραφίας μου έκανε σκίτσα για ενθύμιο με την υπογραφή του.
Να είσαι καλά φίλε Γιάννη με υγεία και να προσφέρεις με όποιο τρόπο τα καλλιτεχνικά σου δρώμενα, μαζί με της εικαστικές ανησυχίες και Δημιουργίες σου.

ΠαύλοςΓιάννης ΛοΓοθέτης 

 Σε ένα μαγαζί που δεν υπάρχει πια, κάπου στο Σύνταγμα. Δουλεύαμε μαζί με την Μαίρη Λίντα. — μαζί με ΛοΓό (Γιάννης Λογοθέτης)

 

 

Γιάννης Λογοθέτης: "Νοσταλγώ την Αθήνα των παιδικών μου χρόνων..."


Σε πρώτο ενικό ο Γιάννης Λογοθέτης. «Νοσταλγώ την Αθήνα των παιδικών μου χρόνων, σήμερα μόνο ό, τι γυαλίζει είναι πολιτισμός για τους πολιτικούς μας», παραδέχεται ο σκιτσογράφος Γιάννης Λογοθέτης μιλώντας σε «Πρώτο Ενικό» στη ΦαίηΜαυραγάνη. Μιλά με λόγια αγάπης για τον εγγονό του Χριστόφορο και θυμάται τις στιγμές που τον στιγμάτισαν στην επαγγελματική του πορεία, τα χρόνια που δούλευε στο περιοδικό «Ταχυδρόμος» αλλά και την πρώτη φορά που άκουσε να παίζει τραγούδι του στο ραδιόφωνο.
Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ
http://tv.focuswebtv.gr/ondemand.aspx?1KAqFex04bxqY%2bQ2w2%2bklThQeY%2fEIsGz5a

 
 

Τάσος Π. Καραντής

Τα χρώματα της ελληνικού τοπίου δεν τα ύμνησαν μόνο οι μεγάλοι μας ποιητές, αλλά κι οι μεγάλοι στιχουργοί του τραγουδιού μας και μάλιστα πολύ πιο οικεία για το λαό. Ένα τέτοιο τραγούδι, που σφύζει από Ελλάδα, είναι το, πανέμορφο και μελωδικότατο, «ΑΣΠΡΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΜΠΛΕ», σε μουσική του Δήμου Μούτση και στίχους του Γιάννη Λογοθέτη (ΛΟΓΟ), που το είπε, ανεπανάληπτα, σε πρώτη εκτέλεση, η, αείμνηστη, Βίκυ Μοσχολιού (1943-2005).
Το τραγούδι βρίσκεται στο δίσκο του Δήμου Μούτση «ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ Α» (OLYMPIC/UNIVERSAL - 1972), όπου τραγουδούν η Βίκυ Μοσχολιού κι ο Αντώνης Καλογιάννης. Πρόκειται για έναν εμπορικά επιτυχημένο δίσκο(χρυσός/50.000 πωλήσεις), αλλά, κυρίως, για έναν δίσκο με πολύ καλά τραγούδια και πολλές, αγαπημένες μέχρι σήμερα, επιτυχίες. Θα έλεγα, ότι η δουλειά αυτή του Δήμου Μούτση ανήκει στις 3-4 πιο χαρακτηριστικές, αυτής της “μελωδικής περιόδου” του, της δεκαετίας, δηλαδή, του ’70. Το τραγούδι «Άσπρα κόκκινα κίτρινα μπλε», αγαπήθηκε, τραγουδήθηκε, παίχτηκε πολύ στο ραδιόφωνο, κι αποτελεί ένα κλασικό κομμάτι του ελληνικού τραγουδιού, γνωστό ως τις μέρες μας, 40 σχεδόν χρόνια μετά. Οφείλω όμως και να αναφέρω, ότι ο ίδιος ο Μούτσης έχει μια μάλλον κριτική στάση μ’ αυτήν, γενικότερα, την περίοδό του ως συνθέτης. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά, όταν, στα πλαίσια μιας συνέντευξης, μιλήσαμε για την παραγωγή του αυτών των χρόνων, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στο «Άσπρα κόκκινα κίτρινα μπλε», μου είπε το εξής : «Τώρα, όσον αφορά τα τραγούδια μου “Στην Ελευσίνα μια φορά” & “Αυτά τα χέρια”, ο μόνος που δεν τα
έχει βαρεθεί είναι ο Μητσιάς, που τα λέει και βγάζει μεροκάματο, γι’ αυτό και τον ενδιαφέρουν απόλυτα, σε αντίθεση με μένα που με αφορά το καλό καινούριο τραγούδι.»(βλ. συνέντευξη του Δήμου Μούτση στον Τ. Καραντή, περ. «ΑΥΛΑΙΑ», τεύχος 46, σελ. 40-42).  
Μιλώντας λοιπόν, με αφορμή πάντα μια συνέντευξη, με τον στιχουργό Γιάννη Λογοθέτη (ΛΟΓΟ), δεν παρέλειψα να τον ρωτήσω για την ιστορία του τραγουδιού, που, όπως θα δείτε, τη γέννησή του την οφείλει σε μια διαφημιστική αφίσα. Αλλά από τα απλά, κι όχι τα περίπλοκα, γεννιούνται πάντα τα μεγάλα. Το ίδιο απλή ήταν κι η πρώτη γνωριμία του με τον Μούτση, απ’ όπου προέκυψε η συνεργασία τους στους δίσκους «Συνοικισμός Α», «Στροφές» & «Μαρτυρίες». Ο λόγος στον «ΛΟΓΟ» :
«Τον Μούτση τον συνάντησα ένα βράδυ σ’ ένα κέντρο, στην “Παλιά Αθήνα”, όπου είχα πάει να βρω κάποιον γνωστό μου. Εγώ τότε δούλευα στην “Ελευθεροτυπία” κι ήμουν γνωστός και πρωτοσέλιδος. Εκεί στο μαγαζί γνωριστήκαμε. Του είπα ότι γράφω στίχους και μου πρότεινε να συνεργαστούμε.
Είχε κυκλοφορήσει τότε ο “Παπαστράτος” μια μάρκα τσιγάρων κι είχε γεμίσει τον Πειραιά και την Αθήνα διαφημιστικές αφίσες, με κυρίαρχο θέμα διάφορα καραβάκια. Και μου ’ρθε η ιδέα απ’ αυτήν την αφίσα, έτσι ξεκίνησε. Αυτό το τραγούδι όμως, χώρια του ότι έγινε επιτυχία εδώ, το είπε η Μοσχολιού και στη συνέχεια κι αρκετές άλλες τραγουδίστριες, αλλά το πήρε κι ο Ντέμης Ρούσσος και το έκανε επιτυχία στο εξωτερικό. Αυτό το τραγούδι εξακολουθεί να μου φέρνει ποσοστά από τα πνευματικά δικαιώματα, απ’ όλον τον κόσμο. Κάτι σαν τα “Παιδιά του Πειραιά” δηλαδή.»(βλ. συνέντευξη του Γιάννη Λογοθέτη στον Τ. Καραντή, περ. «ΑΥΛΑΙΑ», τεύχος 54, σελ. 38-41).
Πέρα βέβαια, από την διασκευή του Ντέμη Ρούσσου, το «Άσπρα κόκκινα κίτρινα μπλε» γνώρισε αρκετές επανεκτελέσεις, με τη Λιζέττα Νικολάου, την Καίτη Αβέτα και, φυσικά, από δυο μεγάλες φωνές, τη Μαρινέλλα και την Αλεξίου. Τέλος, θα πρέπει να αναφέρω και την συγκινητική επανεκτέλεσή του στο αφιέρωμα για την Βίκυ Μοσχολιού(«Δεν ξέρω πόσο σ’ αγαπώ – η συναυλία αφιέρωμα για τη Βίκυ Μοσχολιού», MINOS-EMI/2006) , από τις Δήμητρα Γαλάνη, Τάνια Τσανακλίδου, Μελίνα Ασλανίδου και Ανδριάνα Μπάμπαλη. Πάντως, χωρίς να παραγνωρίζω τις άλλες εκτελέσεις, οφείλω να ομολογήσω, ότι το «Άσπρα κόκκινα κίτρινα μπλε» είναι γραμμένο μέσα μου με τη φωνή της Βίκυς Μοσχολιού. Έτσι θα το θυμάμαι πάντα, ως παιδική ανάμνηση, από το ραδιόφωνο που δεν έκλεινε ποτέ στο σπίτι μας.
«ΑΣΠΡΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΜΠΛΕ»
Μουσική: Δήμος Μούτσης, Στίχοι: Γιάννης Λογοθέτης
Πρώτη εκτέλεση: Βίκυ Μοσχολιού (δίσκος : «ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ Α»/1972)
Άλλες εκτελέσεις
Μαρινέλλα («Μεγάλες στιγμές»/1984), Χάρις Αλεξίου (συμμετοχή στο δίσκο «Άσπρα κόκκινα κίτρινα, μπλε», MINOS-EMI-MARGO/1973),
Ντέμης Ρούσσος (διασκευή),
Δήμητρα Γαλάνη – Τάνια Τσανακλίδου – Μελίνα Ασλανίδου – Ανδριάνα Μπάμπαλη
(όλες μαζί στο δίσκο «Δεν ξέρω πόσο σ’ αγαπώ – η συναυλία αφιέρωμα για τη Βίκυ Μοσχολιού»/2006),
Λιζέττα Νικολάου, Καίτη Αβέτα

Άσπρα κόκκινα κίτρινα μπλε
καραβάκια στο ταξίδι δε με παίρνετε καλέ;
Δε με παι – δε με παίρνετε καλέ;
Ίσαμε το Γαλαξίδι δε με παίρνετε καλέ;
. _ .
Ένα και δύο μετράω τα κύματα
έγια μόλα έγια λέσα
ποιος θα με φέρει κοντά σου καρδούλα μου
Και στην αγκαλιά σου μέσα;
‘Ένα και δύο σου στέλνω μηνύματα
ναι, και το σταυρό μου κάνω
αν δε με πάρεις κοντά σου καρδούλα μου
να το ξέρεις θα πεθάνω.
._.
Άσπρα κόκκινα κίτρινα μπλε
καραβάκια στο ταξίδι δε με παίρνετε καλέ;
._.

Άσπρα κόκκινα κίτρινα μπλε
καραβάκια στο Αιγαίο δε με βλέπετε καλέ;
Δε με βλε- δε με βλέπετε καλέ;
Όπου μέρα νύχτα κλαίω, δε με βλέπετε καλέ;

http://www.e-orfeas.gr/singing/songstories/2595-article.html 

 


ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΡΑΦΛΟΣ

yavaslub


Ανέβηκε στις 21 Μαρ 2011
ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ: ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ TO ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ TO ΚΕΡΔΟΣ. ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ TO ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΤΩΝ ΒΙΝΥΛΙΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ.

Copyright Disclaimer under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use. I do not own the rights of the music. All audio and visual parts are the sole property of their respective owners.
This video is purely for entertainment and recreational purposes. No Copyright infringement intended! All rights go to its rightful owners.

ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ


ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΡΑΦΛΟΣ

Ένα δύο δύο ένα
Κάτι ζάρια πεθαμένα
Πόκερ πόκα χαρακίρι
Με τον σπιτονοικοκύρη

Ήτανε και συν τοις άλλοις
Ένας κύριος μπακάλης
Με μιά κίτρινη κουρσάρα
Πιο χιοντρη κι απ' την κουμπάρα

Ήτανε και καραφλός
Έστρωσε μια κέντα φλος
Και μας πήρε τα λεφτά
Αυτά

Ένας κύριος με γραβάτα
Λίγο σκύλος λίγο γάτα
Με μοντέρνο μουστακάκι
Και τον λέγαν κύριο Τάκη

Παραμύθι και φιγούρα
Μάσαγε και κάτι πούρα
Κάτι δόντια μαυρισμένα
Σα βαγόνια από τραίνα

Ήτανε και καραφλός
Έστρωσε μια κέντα φλος
Και μας πήρε τα λεφτά


Στη σισκογραφία εμφανίστηκε το 1971 γράφοντας στίχους για τραγούδια. Αργότερα, μέσα στη δεκαετία του `70 καθιέρωσε το γελοιογραφικό τραγούδι με τρεις μεγάλους δίσκους που έκανε με μεγάλη επιτυχία για τον Θέμη Ανδρεάδη. Τα τελευταία χρόνια τραγουδάει τα τραγούδια του και ο ίδιος. Έχουν εκδοθεί 25 βιβλιά του με γελοιογραφίες, και ένα βιβλίο με συγκεντρωμένα όλα του τα τραγούδια.
http://www.musiccorner.gr/images/kathreftis/cd_logothetis_01b.jpg
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ
Τίτλος CD
"ΡΕ ΓΥΑΛΑΚΙΑ ΠΟΝΗΡΕ"
Εταιρεία: ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΗΧΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ
Είδος: CD
Επιμ. Παραγωγής
Μωυσής Ασέρ
Παντελής Αμπαζής
Φωτογραφία εξωφ.
Κυριάκος Παναγούλης
1 CD 20 Tracks
Διάρκεια CD: 59:54
12/2005 ©


ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

Διασκευές
Γράφει ο Παύλος Ζέρβας

"Ρε γυαλάκια πονηρέ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυκλοφόρησε από τον ΚΑΘΡΕΦΤΗ, το καινούριο CD του Γιάννη ΛοΓό-θέτη "Ρε γυαλάκια πονηρέ". Ο ΛοΓό επιστρέφει στην δισκογραφία μετά από πολυετή απουσία με ένα CD έκπληξη, όπου πολλές από τις παλαιότερες επιτυχίες του, μαζί με ένα καινούριο τραγούδι, ηχογραφούνται ξανά με νέες αποκαλυπτικές ενορχηστρώσεις και διασκευές από, επίγονους του Λογό, τραγουδιστές και τραγουδοποιούς.
Η ιδέα για την δημιουργία του δίσκου ξεκίνησε, πριν από μερικούς μήνες, λίγο μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του «Άσπρα κόκκινα κίτρινα μπλε» με περιεχόμενο τους στίχους όλων των τραγουδιών του!
Στα 20 τραγούδια του CD συναντάμε το γνωστό διακριτικό και ευφυές χιούμορ, του σκιτσογράφου ζωγράφου και τραγουδοποιού ΛοΓό που τα τραγούδια του αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους για την πρωτοτυπία και την θετική τους διάθεση. Τα περισσότερα από αυτά πρωτοτραγουδήθηκαν από τον ίδιο, αλλά και από γνωστούς ηθοποιούς και τραγουδιστές, τον Θ. Ανδρεάδη, τον Δημ. Πουλικάκο (που συμμετέχει και σε αυτή την έκδοση), τον Θύμιο Καρακατσάνη και άλλους πολλούς.
Στις ηχογραφήσεις συμμετέχουν κατά σειράν εμφάνισης, εκτός από τον ίδιο τον ΛοΓό που τραγουδάει τρία τραγούδια, οι παρακάτω τραγουδοποιοί και τραγουδιστές: Δημήτρης Πουλικάκος, Ζώρζ Πιλαλί, Φοίβος Δεληβοριάς, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Γιοκαρίνης, Παντελής Αμπαζής, Παντελής Θαλασσινός, Σάκης Μπουλάς, Αγνή (στο ρόλο της Λουλάς β), Λάκης Παπαδόπουλος, Τζϊμης Πανούσης, το συγκρότημα "ETSI DE, Μωυσής Ασέρ, Βαγγέλης Γερμανός το συγκρότημα Ημισκούμπρια, το συγκρότημα Ενδελέχεια και οι μοναδικοί αδελφοί Κατσάμπα.
Η σειρά συμπληρώνεται, τέλος, με bonus track την αυθεντική εκτέλεση από το τραγούδι «Το σκυλάκι το κανίς» στην πρώτη του ηχογράφηση του 1977.
Οι ενορχηστρώσεις και οι ηχογραφήσεις του CD έγιναν, με ξεχωριστό κέφι και ζωντάνια, το περασμένο καλοκαίρι και φθινόπωρο με τη μουσική επιμέλεια του Χαράλαμπου Καπελιαρή που έπαιξε τις κιθάρες (ακουστικές και ηλεκτρικές) και έκανε του προγραμματισμούς όπου υπήρχαν. Σαξόφωνο και ενορχήστρωση πνευστών (σαξόφωνα τρομπέτες τρομπόνια και κλαρινέτο), έκανε ο Κώστας Καραγιάννης, πλήκτρα και πιάνο έπαιξε ο Νίκος Κούρος, μπάσσο ο Άγγελος Μπότσης και ντράμς ο Αντώνης Κουλούρης. Σε ένα τραγούδι έκανε ενορχήστρωση και παραγωγή ο Άκης Δαούτης, ενώ τα συγκροτήματα Ημισκούμπρια και Ενδελέχεια έκαναν μόνοι τους την παραγωγή και την ενορχήστρωση.
To CD ξεκινάει με τον ίδιο τον Λόγο στο ολοκαίνουριο αυτοβιογραφικό τραγούδι έναρξης του δίσκου "Αυτά τα τραγουδάκια μου". Συνεχίζει με το μοναδικό δίδυμο Δημήτρη Πουλικάκου και Ζώρζ Πιλαλί στο "Ρε γυαλάκια πονηρέ", διασκευή, έκπληξη, σε ρυθμό ρέγκε-σκα της επιτυχίας το Σκυλάκι το κανίς και έπεται συνέχεια...
Ένας δίσκος με 20 απολαυστικά τραγούδια έξω από τα συνηθισμένα...


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Οι θρυλικές εποχές Γιάννη Λογοθέτη επιστρέφουν! Το cd "ρε γυαλάκια πονηρέ" φέρνει ξανά στο προσκήνιο έναν καλλιτέχνη που είχε αξιόλογη πορεία στα τέλη της δεκαετίας του '70 και τον θυμόμαστε για το χιούμορ και τις ιδιαίτερες συνθέσεις του! Τότε συνεργαζόταν συνήθως με τον θέμη Ανδρεάδη και τον Δημήτρη Πουλικάκο. Στην παρούσα έκδοση, όπου τα γνωστά τραγούδια του έχουν πλέον υποστεί και ένα ελαφρύ ...ρεκτιφιέ, συμετέχει πλήθος ερμηνευτών απ' όλα τα μήκη και πλάτη της ελληνικής μουσικής! Από τους Αδελφούς Κατσάμπα μέχρι τα Ημισκούμπρια!
"Μη κρατάς το στόμα σου κλειστό, πάρε μπισκοτάκι γεμιστό, κι όταν σου πονέσει το δοντάκι, θα σου δώσω άλλο ένα φιλάκι"! Ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του "Λογό" που αυτή τη φορά το ερμηνεύει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας! Ο Λάκης Παπαδόπουλος τα δίνει όλα στο "Ποιος Θανάσης;" με το οποίο γελάσαμε πολύ! "Ο γιος του Πάρτα Όλα" έρχεται με τους Etsi De και τον ίδιο τον Λογοθέτη. "Είμαι και πολύ καμάκι" τραγουδάει ο εξαφανισμένος από τη δισκογραφία Γιάννης Γιοκαρίνης. "Βρήκαμε τη Λούλα" φωνάζουν ο Σάκης Μπουλάς και η Αγνή! "Όταν τύχει να γκρεμίσουνε τα τείχη" εξηγεί ο Παντελής Θαλασσινός! Ο "σοφός" γίνεται ...hip hop και τον ερμηνεύουν φυσικά τα Ημισκούμπρια! Άλλες εποχές μας φέρνουν στο νου οι Αδελφοί Κατσάμπα με το "κοκοράκι"! Αυτά και πολλές άλλες επιτυχίες - ελαφρώς πειραγμένες ενορχηστρωτικά - έρχονται με το νέο cd του Γιάννη Λογοθέτη που έχει την ικανότητα - ειδικά στους παλιότερους - να σας φτάξει τη διάθεση.
Φυσικά η κορυφαία στιγμή του album - επειδή το αυθεντικό όπως και να το κάνουμε είναι πάντα το καλύτερο! - είναι το "σκυλάκι το κανίς" που παίζει στην πρωτότυπη εκτέλεσή του με τη φωνή του ίδιου του Γιάννη Λογοθέτη! Το "ρε γυαλάκια πονηρέ" με τους Πουλικάκο - Πιλαλί, αποτελεί διασκευή του "κανίς"...
Πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια αναβίωσης κάποιων τραγουδιών που πάντως - έτσι κι αλλιώς - σε πολλούς έχουν μείνει αξέχαστα!

HIGHLIGHTS:

... Ε, φυσικά το "σκυλάκι το κανίς" στην αυθεντική του εκτέλεση! Στα highlights όμως θα τονίσω και τη παρουσία πολλών γνωστών ερμηνευτών ...

ΕΝΘΕΤΟ CD:

Σκίτσα του Λογό και φωτογραφίες των καλλιτεχνών, συνοδεύουν τους στίχους των τραγουδιών σε ένα όμορφο χρωματικά 24σέλιδο ένθετο

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:

Δεν θα μπω σε στη διαδικασία διάκρισης κάποιων τραγουδιών. Όλα έχουν τη δική τους ιστορία στο χώρο...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ρε Γιαννάκη πονηρέ
με τον κίτρινο μπερέ
βιβλιάρια ταμεία
και δραχμή δεν έχω μία.

Που το βρήκες δηλαδή
το κοστούμι το λαδί
το χρυσό το δαχτυλίδι
και διάφορα άλλα είδη.

Το σκυλάκι το κανίς
ποιος το έκλεψε - ΚΑΝΕΙΣ
το ρολόι τη γραβάτα
και της Άγκυρας τη γάτα
"...

(στίχοι: Γιάννης Λογοθέτης - "Το σκυλάκι το κανίς")


Music Corner

Τα τραγούδια του cd
01. Αυτά τα τραγουδάκια μου - Γιάννης Λογοθέτης
02. Ρε γυαλάκια πονηρέ - Δημήτρης Πουλικάκος & Ζωρζ Πιλαλί
03. Μια τυχαία ιστορία - Φοίβος Δεληβοριάς
04. Το μπισκοτάκι - Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
05. Είμαι και πολύ καμάκι - Γιάννης Γιοκαρίνης
06. Το κοκοράκι - Αφοί Κατσάμπα
07. Δε δουλεύω - Παντελής Αμπαζής
08. Όταν τύχει - Παντελής Θαλασσινός
09. Βρήκαμε τη Λούλα Στοπ - Σάκης Μπουλάς & Αγνή
10. Ποιος Θανάσης; - Λάκης Παπαδόπουλος
11. Ήρθαν οι Αμερικάνοι - Τζίμης Πανούσης
12. Ο γιος του πάρτα όλα - Etsi De & Γιάννης Λογοθέτης
13. Στο τάκα τάκα - Μωυσής Ασέρ
14. Μπέμπα - Βαγγέλης Γερμανός
15. Ο Σοφός - Ημισκούμπρια
16. Ήτανε και καραφλός - Δημήτρης Πουλικάκος
17. Τα κόμματα - Γιάννης Λογοθέτης
18. Μια καληνύχτα δίχως χρώμα - Ενδελέχεια
19. Ερωτικό - Γιάννης Λογοθέτης
20. Το σκυλάκι το κανίς - Γιάννης Λογοθέτης (Η αυθεντική ηχογράφηση του 1977)Γιάννης Λογοθέτης & Δημήτρης Πουλικάκοςhttp://www.musiccorner.gr/nees_kyklof/05/logothetis.html 

       
 

 

 

 

Το σκυλάκι το κανίς - 1977      Στίχοι:  
Γιάννης Λογοθέτης
Μουσική:  
Γιάννης Λογοθέτης

Ρε Γιαννάκη πονηρέ
με τον κίτρινο μπερέ
βιβλιάρια, ταμεία
και δραχμή δεν έχω μία

Που το βρήκες δηλαδή
το κοστούμι το λαδί
το χρυσό το δαχτυλίδι
και διάφορα άλλα είδη

Το σκυλάκι το κανίς
ποιος το έκλεψε; -Κανείς
το ρολόι, τη γραβάτα
και της Άγκυρας τη γάτα

Με το no και με το yes
πονηρές συναλλαγές
με τον τάδε με τον δείνα
στο Λονδίνο, στην Αθήνα

Που το βρήκες δηλαδή
το γραφείο, το κλειδί
διαμέρισμα, βεράντα
και στην τράπεζα σαράντα

Το σκυλάκι το κανίς
ποιος το έκλεψε; -Κανείς
το ρολόι, τη γραβάτα
και της Άγκυρας τη γάτα

Ρε Γιαννάκη πονηρέ
με τον κίτρινο μπερέ
έβγαλα ακαδημία
και δραχμή δεν έχω μία

Που το βρήκες δηλαδή
το κουρσάκι το λαδί
ραδιόφωνο, κεραία
την κοπέλα την ωραία

Το σκυλάκι το κανίς
ποιος το έκλεψε; -Κανείς
το ρολόι, τη γραβάτα
και της Άγκυρας τη γάτα
----------------------------------------------------------------------

Ρε γυαλάκια πονηρέ
με τον κίτρινο μπερέ
βιβλιάρια, ταμεία
και δραχμή δεν έχεις μια

Πού το βρήκες mister cool
το κοστούμι πιέρ ντε πουλ
το χρυσό το δαχτυλίδι
και τις μπότες από φίδι

Το σκυλάκι το κανίς
ποιος το έκλεψε; -Κανείς
το ρολόι, τη γραβάτα
και της Άγκυρας τη γάτα

Με το no και με το yes
πονηρές συναλλαγές
με τον τάδε, με τον δείνα
στο Λονδίνο, στην Αθήνα

Πού το βρήκες δηλαδή
το γραφείο, το pc
μεζονέτα με τζακούζι
και φοράς και ροζ μπουρνούζι

Το σκυλάκι το κανίς
ποιος το έκλεψε; -Κανείς
το ρολόι, τη γραβάτα
και της Άγκυρας τη γάτα

Το αρνάκι το παχύ
τo 'φαγα στην εξοχή
την κοτούλα, το κουνέλι
το βαζάκι με το μέλι

Ρε γυαλάκια πονηρέ
με τον κίτρινο μπερέ
έβγαλες ακαδημία
και δραχμή δεν έχεις μια

Πού το βρήκες δηλαδή
το τζιπάκι το χακί
interview σ' εφημερίδα
και στο ίντερνετ σελίδα

Το σκυλάκι το κανίς
ποιος το έκλεψε; -Κανείς
το ρολόι, τη γραβάτα
και της Άγκυρας τη γάτα

 

 

Γιάννης Λογοθέτης (Στιχουργός)

α/α  Τίτλος τραγουδιού  ΣτιχουργόςΣυνθέτηςΠρώτη εκτέλεση  Καταχώριση  

1 Αλλά εμείς δε βράζουμεΓιάννης ΛογοθέτηςΠέτρος ΒαγιόπουλοςΓιάννης Λογοθέτης
21.01.2012

2 Αν είχαΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Λογοθέτης198709.02.2012

3 Αν μ΄ αγαπάς φίλα σταυρόΓιάννης ΛογοθέτηςΓιώργος ΧατζηνάσιοςΔήμητρα Γαλάνη197313.01.2003

4 Άσε ρε μάναΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Λογοθέτης197412.11.2011

5 Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλεΓιάννης ΛογοθέτηςΔήμος ΜούτσηςΒίκυ Μοσχολιού197206.03.2003

6 Αφού δεν κάνεις κέφιΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΘέμης Ανδρεάδης197620.04.2010

7 Αχ ΜαρίαΓιάννης ΛογοθέτηςΛουκιανός ΚηλαηδόνηςΜανώλης Μητσιάς197112.10.2003

8 Βρε πώς αλλάζουν οι καιροίΓιάννης ΛογοθέτηςΓιώργος ΧατζηνάσιοςΔήμητρα Γαλάνη197315.09.2004

9 Βρήκαμε τη Λούλα ΣτοπΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Λογοθέτης197724.04.2010

10 ΓελοιογραφίαΓιάννης ΛογοθέτηςΘέμης ΑνδρεάδηςΘέμης Ανδρεάδης197312.11.2011

11 Δε δουλεύωΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Λογοθέτης198212.11.2011

12 Δυο παλιές αρβύλεςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Λογοθέτης198709.02.2012

13 Εγώ σ΄ αγάπησα πολύΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΓιοκαρίνηςΓιάννης Γιοκαρίνης200711.08.2007

14 Είμαι και πολύ καμάκιΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Λογοθέτης198009.04.2011

15 Είμαι πολύ ωραίοςΓιάννης ΛογοθέτηςΛυκούργος ΜαρκέαςΘέμης Ανδρεάδης197614.05.2008

16 Είσαι μια σταρ του σινεμάΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Λογοθέτης
09.02.2012

17 Είχα όνειρα μεγάλαΓιάννης ΛογοθέτηςΓιώργος ΧατζηνάσιοςΜανώλης Μητσιάς197316.03.2006

18 Έλα να σε κάνω ταίριΓιάννης ΛογοθέτηςΓιώργος ΧατζηνάσιοςΔήμητρα Γαλάνη197316.03.2006

19 Ελισσάκι ΕλισσώΓιάννης ΛογοθέτηςΧριστόδουλος ΧάλαρηςΧρύσανθος197421.01.2012

20 Ένα δύοΓιάννης ΛογοθέτηςΒασίλης ΔημητρίουΜανώλης Μητσιάς
13.05.2010

21 Ένα μανούλιΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΘέμης Ανδρεάδης197606.02.2012

22 Επιστράτευση 20 Ιουλίου 74Γιάννης ΛογοθέτηςΔήμος ΜούτσηςΜανώλης Μητσιάς197406.02.2006

23 ΕρωτικόΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΝικολάουΓιάννης Λογοθέτης200509.02.2012

24 Έτσι είν’ η ζωήΓιάννης ΛογοθέτηςΔήμος ΜούτσηςΒίκυ Μοσχολιού197208.11.2002

25 Έχει ο ΘεόςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιώργος ΧατζηνάσιοςΔήμητρα Γαλάνη & Μανώλης Μητσιάς197316.03.2006

26 Έχω μια βάρκα με πανιάΓιάννης ΛογοθέτηςΚώστας ΚωνσταντακόπουλοςΓιάννης Πουλόπουλος197021.01.2003

27 Η βούρτσαΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΘέμης Ανδρεάδης197614.05.2010

28 Η γκόμενα με το μοτοσακόΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Λογοθέτης198409.02.2012

29 Η ιστορίαΓιάννης ΛογοθέτηςCarlos AlmaranΓιάννης Λογοθέτης197512.11.2011

30 Η κασέτα και η ΛέτταΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΚιουρτσόγλουΔημήτρης Πουλικάκος & Ιωάννα Κιουρκτσόγλου197517.01.2011

31 Η κορδέλαΓιάννης ΛογοθέτηςΔήμος ΜούτσηςΒίκυ Μοσχολιού197215.12.2005

32 Η ΛούλαΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΘέμης Ανδρεάδης197419.03.2009

33 Η μπεμπέκα μουΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΝικολάουΓιάννης Λογοθέτης
09.02.2012

34 Η πεθεράΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΘέμης Ανδρεάδης197619.03.2009

35 Η ΣούλαΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Λογοθέτης198409.02.2012

36 Ήρθαν κάτι ΑμερικάνοιΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΘύμιος Καρακατσάνης197528.01.2011

37 Ήταν αδερφόςΓιάννης ΛογοθέτηςΚώστας ΧατζήςΚώστας Χατζής197624.03.2006

38 Ήτανε και καραφλόςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Λογοθέτης197812.11.2011

39 Θυμάσαι στην ΕλλάδαΓιάννης ΛογοθέτηςΔήμος ΜούτσηςΒασιλική Λαβίνα197428.04.2003

40 Καβαλάς το καλάμιΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΝικολάουΓιάννης Λογοθέτης197412.11.2011

41 Καθένας με την τρέλα τουΓιάννης ΛογοθέτηςΘέμης ΑνδρεάδηςΘέμης Ανδρεάδης197314.05.2010

42 Και γεια χαράΓιάννης ΛογοθέτηςΔήμος ΜούτσηςΒίκυ Μοσχολιού197315.12.2005

43 Καλέ κυρα-μαρίαΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΚιουρτσόγλουΘέμης Ανδρεάδης197421.01.2012

44 Καπετάννισσα κυράΓιάννης ΛογοθέτηςΒασίλης ΔημητρίουΜανώλης Μητσιάς & Αφροδίτη Μάνου
27.11.2010

45 Κοίταξε να δειςΓιάννης ΛογοθέτηςΛουκιανός ΚηλαηδόνηςΜανώλης Μητσιάς197109.02.2003

46 Μ΄ ένα τρύπιο blue-jeanΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Λογοθέτης198718.10.2009

47 Μάτι μάτι μάτιΓιάννης ΛογοθέτηςΜιχάλης ΚαπηλίδηςΓιάννης Λογοθέτης
09.02.2012

48 Με ξένο διαβατήριοΓιάννης ΛογοθέτηςΔήμος ΜούτσηςΜανώλης Μητσιάς197406.02.2006

49 Με το πρώτο λεωφορείοΓιάννης ΛογοθέτηςΔήμος ΜούτσηςΜανώλης Μητσιάς197316.03.2004

50 Μην κάνεις σαν μικρό παιδίΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΚιουρτσόγλουΘέμης Ανδρεάδης197421.01.2012

51 Μια καληνύχτα δίχως χρώμαΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Λογοθέτης198212.11.2011

52 Μια τυχαία ιστορίαΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Λογοθέτης198212.11.2011

53 Μικρέ μου ΑύγουστεΓιάννης ΛογοθέτηςΒασίλης ΔημητρίουΑφροδίτη Μάνου
05.12.2010

54 Να είχα ένα παλτόΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΝικολάουΓιάννης Λογοθέτης
09.02.2012

55 Να πέσει να ρημάξειΓιάννης ΛογοθέτηςΓιώργος ΧατζηνάσιοςΔήμητρα Γαλάνη197316.03.2006

56 Ναυαγός μες στην ΑθήναΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΓιοκαρίνηςΓιάννης Γιοκαρίνης200711.08.2007

57 Νησιά παραμυθένιαΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Λογοθέτης
09.02.2012

58 Ο γέρος και η ΣπυριδούλαΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Γκιωνάκης197507.02.2012

59 Ο γιος του πάρ’ τα όλαΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Λογοθέτης197912.11.2011

60 Ο ΗλίθιοςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΘέμης Ανδρεάδης197605.05.2013

61 Ο ΙακώβΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΘέμης Ανδρεάδης197605.05.2013

62 Ο κ. ΓιώργοςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΚιουρτσόγλουΘέμης Ανδρεάδης197421.01.2012

63 Ο καραγκιόζηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΚιουρτσόγλουΘέμης Ανδρεάδης197421.01.2012

64 Ο κύριος ΚουρεύςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Γκιωνάκης197507.02.2012

65 Ο μήνας έχει 13Γιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΓιοκαρίνηςΓιάννης Γιοκαρίνης200711.08.2007

66 Ο Παύλος ο ΓκωγκένΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Λογοθέτης198409.02.2012

67 Ο πιλότοςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΤάκης Μηλιάδης197507.02.2012

68 Ο ποιητήςΓιάννης ΛογοθέτηςΠέτρος ΒαγιόπουλοςΓιώργος Μαργαρίτης
31.03.2009

69 Ο Σαλβαντόρ ο παλαιστήςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΚιουρτσόγλουΘέμης Ανδρεάδης197421.01.2012

70 Ο σοφόςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Λογοθέτης197714.10.2012

71 Ο στρατηγόςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΚιουρτσόγλουΧρήστος Λεττονός197517.01.2011

72 Ο ΤρίλιΓιάννης ΛογοθέτηςΧριστόδουλος ΧάλαρηςΔήμητρα Γαλάνη197421.01.2012

73 Οι κοτούλεςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Λογοθέτης
09.02.2012

74 Όπως παν τα πράγματαΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΚιουρτσόγλουΘέμης Ανδρεάδης197421.01.2012

75 Ορκίστηκα στο λόγο μουΓιάννης ΛογοθέτηςΓιώργος ΧατζηνάσιοςΜανώλης Μητσιάς197316.03.2006

76 Όταν τύχειΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΘέμης Ανδρεάδης197631.03.2009

77 Πάρε τον ΗλεκτρικόΓιάννης ΛογοθέτηςΓιώργος ΧατζηνάσιοςΜανώλης Μητσιάς197326.10.2003

78 Πέρνα να τα πούμεΓιάννης ΛογοθέτηςΓιώργος ΧατζηνάσιοςΜανώλης Μητσιάς197316.03.2006

79 Πετονιές, ένα καλάμι και δολώματαΓιάννης ΛογοθέτηςΠέτρος ΒαγιόπουλοςΓιώργος Μαργαρίτης200817.11.2010

80 Πολύ ωραίο στιλΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΚιουρτσόγλουΔημήτρης Πουλικάκος197427.04.2009

81 Ρε πατριωτάκιΓιάννης ΛογοθέτηςΔήμος ΜούτσηςΒίκυ Μοσχολιού197217.02.2006

82 Σαν τα πουλιά σκορπίσαμεΓιάννης ΛογοθέτηςΣταύρος ΚουγιουμτζήςΓιάννης Πάριος197431.08.2003

83 Σε είδα κι αναστήθηκαΓιάννης ΛογοθέτηςΒασίλης ΑρχιτεκτονίδηςΒασίλης Παπακωνσταντίνου197221.11.2010

84 Σε παρακαλώΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΚιουρτσόγλουΘέμης Ανδρεάδης197421.01.2012

85 Στα γενέθλιά μου ( Πάρε μου μια πίπα )Γιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΔημήτρης Πουλικάκος197417.01.2011

86 Στο σίδερο και στη φωτιάΓιάννης ΛογοθέτηςΓιώργος ΧατζηνάσιοςΜανώλης Μητσιάς197316.03.2006

87 Στο τάκα τάκαΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Λογοθέτης198021.01.2012

88 Τα κόμματαΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Λογοθέτης200512.11.2011

89 Τα μεσημέρια της ΚυριακήςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιώργος ΧατζηνάσιοςΜανώλης Μητσιάς197316.03.2006

90 Τι να πούμε τιΓιάννης ΛογοθέτηςΓιώργος ΧατζηνάσιοςΜανώλης Μητσιάς197326.10.2003

91 Τίκο τίκοΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΤάκης Μηλιάδης197524.02.2008

92 Το βεσπάκι, η γυναίκα μου κι εγώΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΝικολάουΓιάννης Λογοθέτης
09.02.2012

93 Το γράμμα της ΔευτέραςΓιάννης ΛογοθέτηςΔήμος ΜούτσηςΜανώλης Μητσιάς197406.02.2006

94 Το ΔεσποινάκιΓιάννης ΛογοθέτηςΣταύρος ΚουγιουμτζήςΓιάννης Πάριος197430.11.2007

95 Το καλύτερο μπεγλέριΓιάννης ΛογοθέτηςΠέτρος ΒαγιόπουλοςΓιώργος Μαργαρίτης200707.07.2007

96 Το καπέλοΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΓιοκαρίνηςΓιάννης Γιοκαρίνης200711.08.2007

97 Το κοκοράκιΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΑδερφοί Κατσάμπα197512.11.2011

98 Το μπισκοτάκιΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Λογοθέτης197808.02.2008

99 Το μπόι μουΓιάννης ΛογοθέτηςΘέμης ΑνδρεάδηςΘέμης Ανδρεάδης197312.11.2011

100 Το ρεζίλι των σκυλιώνΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Λογοθέτης197412.11.2011

α/α  Τίτλος τραγουδιού  ΣτιχουργόςΣυνθέτηςΠρώτη εκτέλεση  Καταχώριση  

101 Το σκυλάκι το κανίςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Λογοθέτης197703.07.2006

102 Τσάο τσάοΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΧριστίνα Μαραγκόζη198223.08.2014

103 Φακοί επαφήςΓιάννης ΛογοθέτηςΝίκος ΙγνατιάδηςΓιάννης Λογοθέτης198703.03.2011

104 ΦιλάκιαΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Λογοθέτης
09.02.2012

105 Φουστανάκι με δαντέλαΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΘέμης Ανδρεάδης197412.11.2011

106 Χαμογελάστε λοξάΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης Λογοθέτης
09.02.2012

107 ΧάοςΓιάννης ΛογοθέτηςΓιάννης ΓιοκαρίνηςΓιάννης Γιοκαρίνης & Γιάννης Λογοθέτης200728.08.2007

108 ΧαπάκιΓιάννης ΛογοθέτηςΠέτρος ΒαγιόπουλοςΓιώργος Μαργαρίτης201001.04.2011

109 ΧελιδονάκιΓιάννης ΛογοθέτηςΒασίλης ΑρχιτεκτονίδηςΒασίλης Παπακωνσταντίνου197221.11.2010


Η Λούλα - 1974      Στίχοι:  
Γιάννης Λογοθέτης
Μουσική:  
Γιάννης Λογοθέτης

Ένα μπουκάλι με ουίσκι, δίχως παγάκια και νερό,
ξάπλωσε χάμω και τη βρίσκει, πρόβλημα έχει σοβαρό

Λούλα, Λούλα, πού είσαι Λούλα;
Λούλα, Λούλα, θα τρελαθώ.
Λούλα, Λούλα, πού είσαι Λούλα;
Λούλα, θα χαθώ!

Βγάζει τσιγάρο, το ανάβει, δαχτυλιδάκια του καπνού,
έπαθε το μυαλό του βλάβη, τού πήρε ο έρωτας το νου.

Λούλα, Λούλα, πού είσαι Λούλα;
Λούλα, Λούλα, θα τρελαθώ.
Λούλα, Λούλα, πού είσαι Λούλα;
Λούλα, θα χαθώ!

Έχει και μια φωτογραφία κιτρινισμένη απ’ τον καιρό,
είναι η Λούλα, η μαφία, τότε που ήτανε μωρό.

Λούλα, Λούλα, πού είσαι Λούλα;
Λούλα, Λούλα, θα τρελαθώ.
Λούλα, Λούλα, πού είσαι Λούλα;
Λούλα, θα χαθώ!

Επιστράτευση 20 Ιουλίου 74 - 1974      Στίχοι:  
Γιάννης Λογοθέτης
Μουσική:  
Δήμος Μούτσης

Σύντομες ανακοινώσεις, φόβος κι απορία,
πράσινο, πορτοκαλί, φύλλο πορείας.
Εμβατήρια όλη μέρα και την επομένη,
κι εγώ σου ’λεγα "φοβάμαι, Ελένη",
εμβατήρια όλη μέρα και την επομένη,
κι όλο σου ’λεγα "φοβάμαι, Ελένη".

Τραίνα επιτεταγμένα στον σταθμό Λαρίσης.
Πού να τρέξεις, ποιον να βρεις, ποιον να ρωτήσεις;
Μια πεντάρα η ζωή μας στην άκρη πεταμένη
κι εγώ σου ’λεγα "φοβάμαι, Ελένη",
μια πεντάρα η ζωή μας στην άκρη πεταμένη
κι όλο σου ’λεγα "φοβάμαι, Ελένη".

Επιστράτευση μας λένε, βγάλανε φιρμάνι.
Ποιος θα πάει, ποιος θα ’ρθεί, ποιος θα πεθάνει;
Άλλη μια διαταγή δεν ξέρεις τι συμβαίνει
κι εγώ σου ’λεγα "φοβάμαι, Ελένη",
άλλη μια διαταγή δεν ξέρεις τι συμβαίνει
κι όλο σου ’λεγα "φοβάμαι, Ελένη".

Πλοίο επιτεταγμένο θά ’ρθει να μας πάρει,
στο κατάστρωμα πολίτες, ναύτες και φαντάροι.
Μια πεντάρα η ζωή μας στην άκρη πεταμένη
κι εγώ σου ’λεγα "φοβάμαι, Ελένη",
μια πεντάρα η ζωή μας στην άκρη πεταμένη
κι όλο σου ’λεγα "φοβάμαι, Ελένη".

Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε - 1972       Στίχοι:  
Γιάννης Λογοθέτης
Μουσική:  
Δήμος Μούτσης

Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε
καραβάκια στο ταξίδι δε με παίρνετε, καλέ;
Δε με παί , δε με παίρνετε, καλέ
ίσαμε το Γαλαξείδι, δε με παίρνετε, καλέ;

Ένα και δύο μετράω τα κύματα
έγια μόλα, έγια λέσα,
ποιος θα με φέρει κοντά σου, καρδούλα μου
και στην αγκαλιά σου μέσα;
Ένα και δύο σου στέλνω μηνύματα
ναι, και το σταυρό μου κάνω,
αν δε με πάρεις κοντά σου, καρδούλα μου
να το ξέρεις, θα πεθάνω.

Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε
καραβάκια στο ταξίδι δε με παίρνετε, καλέ;

Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε
καραβάκια στο Αιγαίο, δε με βλέπετε, καλέ;
Δε με βλέ , δε με βλέπετε, καλέ
όπου μέρα νύχτα κλαίω, δε με βλέπετε, καλέ;

Ένα και δύο μετράω τα κύματα...
 

 

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΛοΓό.......

Σ΄ αγαπώ πολύ…

zoom
zoom
Σκιτσάκια και στιχάκια από τραγούδια του ΛοΓό για την αγάπη.
«Θα μ΄αγαπάς, θα σ΄αγαπώ
σαν το κρασάκι θα σε πιω
και στην πιο γρήγορη στροφή
θα φτάσουμε στην οροφή».

Πες,πες,πες, πάμε για διακοπές!…


zoom
Ένα βιβλιαράκι γεμάτο έξυπνα και χιουμοριστικά καλοκαιρινά σκιτσάκια
 του ΛοΓό, που πες και ξανά πες τα στιχάκια του σε κάνουν να φύγεις για διακοπές…

«Στο αγγίστρι του Θοδόση
τσίμπησε μια γόπα τόοοση,
τσίμπησε και μια μικρούλα
απ΄τη διπλανή βαρκούλα…»

Λογομαγειρέματα

click for zoom
click for zoom
Για αυτούς που έχουν χορτάσει από λόγια,το νέο βιβλίο του ΛοΓό γεμίζει και τα πιο
απαιτητικά στομάχια με έξυπνα μικρά στιχάκια και απλές καθημερινές συνταγές.
Και αν παρ΄όλα αυτά συνεχίζεις να πιστεύεις ότι απέχεις πολύ από την μαγειρική
 τέχνη, τα χιουμοριστικά σκιτσάκια κάθε συνταγής θα σου ανοίξουν σίγουρα την
όρεξη για δοκιμάσεις τις δεξιοτητές σου!
«Μια μέρα πείναγα πολύ
και τίποτα δεν είχα,
βρήκα λοιπόν λίγο τυρί
λίγο ψωμάκι ψίχα
ένα αυγό, κάτι ελιές
αλάτι και πιπέρι…»


  • Αριθμός Σελίδων: 208
  • Διαστάσεις: 17×25
  • Ημερομηνία Έκδοσης:2008
  • Σειρά: Κόμικς-Γελοιογραφίες
  • ISBN: 978-960-6819-8-19-3
  • Τιμή:14,91€

Γιάννης Λογοθέτης-Το σκυλάκι το κανίς

garfieldthefighter

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg

2 σχόλια:

marronblogger είπε...

Τι σούπερ αφιέρωμα είναι αυτό; Και ο Λογό απίστευτα ταλαντούχος!! Μπράβο παιδιά!

Dimiourgia Epikinonia είπε...

Καλημέρα marron καλώς ήλθες
Ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο σου.
Ο Γιάννης Λογοθέτης είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος
σκιτσογράφος που με απλές γραμμές κάνει έργα …τέχνης με βαθύ νόημα και κατανόηση στο μέσο νου…
Στιχουργός-εικαστικός με λίγα λόγια πολλαπλό ταλέντο
Και βέβαια πατρίδα-χωριανός και το αξίζει.
Παύλος