souzes-637x477
Η πολυπόθητη Άνοιξη φαίνεται ότι έφτασε (ή έστω είναι στη γωνία). Ο ήλιος και οι λιακάδες των τελευταίων ημερών ψυχολογική και ψυχική ανάταση.
Μαζί με τα ωραία της άνοιξης και τις ωραίες μέρες εμφανίστηκαν και κάποια όχι και τόσο ευχάριστα π.χ ας πούμε μυγάκια, μυρμήγκια και τα διάφορα έντομα ίσως λίγο ενοχλητικά αλλά επί των πλείστων ακίνδυνα.  
Παράλληλα με αυτά την εποχή που επιτέλους μπορείς να αφήσεις λίγο τα παράθυρα ανοιχτά εμφανίζονται και κάποια άκρως ενοχλητικά και επικίνδυνα όντα:

Οι παπόβιοι.

Οι κάγκουροι.
Οι Ντελιβεράδες

Αν διαβάσουμε την ετυμολογία του όρου Κάγκουρας μεταξύ των άλλων διαβάζουμε …………μια ιεροτελεστία του είδους αποτελεί η ηχορύπανση κυρίως τις βραδινές ώρες όπου κυκλοφορούν τα θηλυκά του είδους……….
Και βέβαια δεν θα παραλείψουμε και την συνομοταξία των Φιγουρατζήδων οδηγών αυτοκινήτων με τα συνήθως φτιαγμένα σαραβαλάκια (πέρας της δεκαετίας) που περισσότερο θόρυβο έχουν από ισχύ και τα στερεοφωνικά στη τσίτα.
Όσο και να θέλουμε να δώσουμε μια χιουμοριστική διάθεση για να παρουσιάσουμε το πρόβλημα, στη πραγματικότητα είναι πολύ σοβαρό και πάνω από όλα πολύ επικίνδυνο.
Είναι λυπηρό όταν ζεις σε μικρά χωριά και περιοχές π.χ. Νικήσιανη που η ησυχία βασιλεύει ξαφνικά μέρα και ειδικά την νύχτα κάποιος εγωκεντρικός και εγωιστικά διαταραγμένος καβαλά την μηχανή ή αμάξι του και με χίλια γκάζια και εκατοντάδες ντεσιμπέλ
(συνήθως υπό την επήρεια αλκοόλ και ουσιών) αποφασίζει να κάνει βόλτες στις 2-3-4-5 το πρωί από Μπάρ σε Μπάρ από Στέκι σε Στέκι αψηφώντας και αδιαφορώντας αν οι συνδημότες του κοιμούνται, αδιαφορώντας αν νήπια και μικρά παιδιά ξυπνούν κατατρομαγμένα, αν ηλικιωμένοι άνθρωποι με προβλήματα υγείας που ψάχνουν την γαλήνη αναγκάζονται να πεταχτούν από τα κρεβάτια τους.

Αλλά το χειρότερο από όλα είναι ότι αυτά τα άτομα είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ είναι δημόσιος κίνδυνος για τους άλλους αλλά και για τους εαυτούς τους.
Και επειδή κάθε χρόνο γράφουμε για αυτό το καλοκαιρινό πρόβλημα που χωρίς υπερβολή στον Ευρύτερο Δήμο Παγγαίου κάθε χρόνο μετρά κάποιες δεκάδες τραυματισμούς και τουλάχιστον 2-3 Θανάτους και κάποιοι θα πουν υπερβολές εμείς θα τους πούμε μετρήστε τις μετρημένες και στα δύο χέρια φετινές ανοιξιάτικες μέρες και στον κεντρικό δρόμο Γεωργιανής Νικήσιανης ήδη είχαμε το πρώτο σοβαρό ατύχημα με παπάκι. Πριν λίγες μέρες είχαμε ατύχημα λόγω υπερβολικής ταχύτητας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο νεαρών ατόμων με κατάγματα, νοσηλεία κλπ που λόγω θαύματος δεν ήταν θανατηφόρο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το θέμα είναι υπόθεση Παιδείας αλλά επειδή εδώ έχουμε να κάνουμε με σωματικές ακόμα και με θανατηφόρες συνέπειες και το σύνολο δεν μπορεί να πληρώνει αμέλειες κάποιων γονέων και την τρέλα και ανωριμότητα του κάθε παπόβιου, κάγκουρου κλπ
Η πρόληψη και η καταστολή του φαινομένου επιβάλετε από πλευράς Πολιτείας,  Δήμου και τροχαίας.