Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

Θάσος: Χωριά Θάσου-Πρίνος

Πρίνος Θάσος

Εκκλησία του Αγίου Νικολάου

Ο Πρίνος είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Θάσου. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της και απέχει από τον Λιμένα 16χλμ. Η θέση του είναι πολύ σημαντική καθώς βρίσκεται στη μέση της διαδρομής Λιμένας- Λιμενάρια. Εκεί βρίσκεται και το κέντρο υγείας του νησιού.
Οι κάτοικοί του(1800 περίπου), εκτός από τον τουρισμό, ασχολούνται και με τη γεωργία. Πώς θα ήταν δυνατόν άλλωστε αφού η πεδιάδα του Πρίνου είναι γεμάτη με ελαιόδεντρα . Λέγεται ότι πολλοί ελαιώνες αγγίζουν τα 900 χρόνια.
Στον Πρίνο γίνεται η παραγωγή της ελιάς, του έξτρα παρθένου ελαιολάδου καθώς και του βιολογικού ελαιολάδου "Καρδιόφυλλο". Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την παραγωγή εξαιρετικού μελιού. Τα προιόντα παράγονται σε κατάλληλες εγκαταστάσεις ελαιοτριβείων και συνεταιρισμούς(άνω τελεία) στο μελισσοκομικό και στο αγροτικό συνεταιρισμό.
Όλα αυτά τα προιοντα, και ακόμα περισσότερα, μπορείτε να τα βρείτε στη λαική αγορα, που γίνεται κάθε Δευτέρα στο χωριό του Πρίνου.
Πρίνος Θάσος
Πρίνος Θάσος
Πρίνος Θάσος
 http://www.thassos-view.com/el/xwria/prinos

Σκάλα Πρίνου

Παραθαλάσσια, Παράκτια Χωριά της Θάσου

Η Σκάλα Πρίνου είναι το δεύτερο κύριο λιμάνι της Θάσου με δρομολόγια προς τη Καβάλα. Απέχει 14 χιλιόμετρα από το Λιμένα.
Δίπλα από το λιμάνι θα βρείτε το καρνάγιο στο οποίο κατασκευάζονται και επισκευάζονται ξύλινα παραδοσιακά πλοία. Ανοιχτά της Σκάλας Πρίνου θα δείτε τις δύο εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου.
Τέλος, ένα πολύ όμορφο σημείο , στη Σκάλα Πρίνου, είναι το Δασύλλιο. Μία περιοχή γεμάτη πεύκα τα οποία φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Εκεί έχουν αναπτυχθεί πολλές τουριστικές επιχειρήσεις.

Σκάλα Πρίνου Θάσος
Σκάλα Πρίνου Θάσος
Σκάλα Πρίνου Θάσος
Σκάλα Πρίνου Θάσος
Σκάλα Πρίνου Θάσος
Σκάλα Πρίνου Θάσος
Σκάλα Πρίνου Θάσος

Σκάλα Πρίνου Θάσος
http://www.thassos-view.com/el/xwria/skala-prinou 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg