Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση - Χαϊκάλης: Έχω μία «καυτή πατάτα», θα προσπαθήσω να τη «δροσίσω» (φωτό)

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση - Χαϊκάλης: Έχω μία «καυτή πατάτα», θα προσπαθήσω να τη «δροσίσω» (φωτό)

Newpost Newsroom
Ενώπιον του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν από τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη, τρία από τα δέκα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και ειδικότερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παύλος Χαΐκάλης.
Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Δημήτρης Βίτσας, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου, η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, και ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παύλος Πολάκης.
Στην τελετή της ορκωμοσίας παρέστη και ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από νέους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς, μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας τους, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρώτος έφτασε ο Παύλος Χαϊκάλης
Στις 10:35 έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο Παύλος Χαϊκάλης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο λίγo πριν από τις 10 το πρωί και στις δηλώσεις του κατέστησε σαφές πως έχει πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνει.
"Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνω και η πιο δύσκολη περίοδος της ιστορίας της χώρας. Έχω μεγάλη επίγνωση, έχω μία "καυτή πατάτα" κι αν είναι δυνατό θα προσπαθήσω να τη "δροσίσω". Το μεγάλο στοίχημα είναι αυτό που έχει βάλει η Ελλάδα για την ιστορία της. Έχω μάθει από πίεση, έχω 35 χρόνια ένσημα, έχω πεινάσει, έχω μείνει άνεργος και θα ήθελα να πω και να απαντήσω σε αυτούς που κοροϊδεύουν και γελάνε ότι ακόμα και όταν τους έκανα να γελάνε μέσα από τη δουλειά μου, κάτι καλό έβγαινε..." είπε.
Από την πλευρά του ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε: "Ο σημερινός ανασχηματισμός αποτελεί μια προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα. Αυτό που απαιτείται είναι να υπάρξει μία προσπάθεια για να βοηθήσουμε τον κόσμο".
"Έχουμε δουλειά, οι στιγμές είναι δύσκολες ειδικά με τις τελευταίες πυρκαγιές που έχουμε στη χώρα μας και νομίζω ότι είναι ένας τομέας ο οποίος μπορεί να βοηθήσει και στη μητέρα πατρίδα" δήλωσε ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.
Βίτσας: Δουλειά, δουλειά, δουλειά
«Είναι μία δύσκολη εποχή αλλά νομίζω ότι έχουμε δημιουργήσει τη βάση ώστε να την ανατρέψουμε και να την αναστρέψουμε», είπε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι συνέχεια της προσπάθειας της παλιάς. Το βασικό σύνθημα είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά». 
Ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι αναλαμβάνει νέες προκλήσεις σε ένα σημαντικό πεδίο μάχης και πρόσθεσε ότι «αυτά που θα εφαρμόσουμε θα πρέπει να είναι κατά το δυνατόν και στο πλαίσιο των συνθηκών κοινωνικά δίκαια. Το θέμα είναι όχι μόνο για να κλείσει η συμφωνία που θα κλείσει αλλά και ο τρόπος που θα εφαρμοστεί».
«Ξεκινά μία πολύ δύσκολη προσπάθεια, η φωτιά της φοροδιαφυγής δεν έχει σβήσει ανέφερε» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Η κα Σία Αναγνωστοπούλου που ανέλαβε αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «Είναι σε δύσκολη στιγμή, ο πρωθυπουγός μου ανέθεσε να κάνω ότι μπορώ στην Ευρώπη για να βελτιωθούν τα πράγματα. Καλή δύναμη σε όλους μας».
"Είναι ώρα το επόμενο διάστημα να αντιστρέψουμε το αίσθημα των ανθρώπων, να αισθανθούν ασφάλεια και σιγουριά με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ" δήλωσε η νέα  κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε: "Έχουμε πλήρη επίγνωση της κακής συμφωνίας με δύσκολα μέτρα. Το στοίχημα το μεγάλο είναι τα αντιρροπιστικά μέτρα προκειμένου να υποστηριχθούν τα μεσαία και χαμηλότερα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα" πρόσθεσε.
Κουίκ: Να σχεδιάσουμε αυτά που δεσμευτήκαμε
"Απαλλαγμένοι από τα άγχη των όσων συνέβησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, μπορούμε να σχεδιάσουμε μέσα στην επόμενη τριετία όλα αυτά με τα δεσμευτήκαμε" δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Τέρνες Κουίκ προσερχόμενος στο Πρεοδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
"ΟΙ ΑΝΕΛ μέσα σε όλα φερθήκαμε σαν μια γροθιά, υπεύθυνα απέναντι στις προκλήσεις των καιρών" πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι τα δύο πρώτα μνημόνια ήταν σε "περιόδους εύκολες, ειρήνης" με τις τράπεζες ανοιχτές. "Τώρα ήταν συνθήκες 'πολέμου' και ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή και διαπραγματεύτηκε μέχρι την τελευταία στιγμή" δήλωσε.
Tα νέα πρόσωπα στο υπουργείο Εξωτερικών
Τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων αναλαμβάνει μετά τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και ακαδημαϊκός Σία Αναγνωστοπούλου. Η κ. Αναγνωστοπούλου διαδέχεται στη θέση τον Νίκο Χούνη, ο οποίος είναι ο πρώτος επιλαχών ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να αναλάβει το αξίωμά του στην Ευρωβουλή μετά την παραίτηση του Μανώλη Γλέζου.
Η Σία Αναγνωστοπούλου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Τµήµα Πολιτικής Επιστήµης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστηµίου, ενώ από το 1995 έως το 2004 δίδασκε στο τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Κύπρου. Επίσης, έχει δώσει διαλέξεις σε πανεπιστήµια της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας. Διαθέτει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο που επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν τη μετάβαση από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στα έθνη-κράτη.
Επιπλέον, είναι µέλος της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής της Ακαδηµίας για την Ευρωπαϊκή Ιστορία που έχει συγκροτηθεί στο Παρίσι από το Transform! Europe και του ∆ιοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Ν. Πουλαντζάς. Παράλληλα, αρθρογραφεί στις εφηµερίδες «Αυγή» και «Εποχή».
Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και κατά τη διάρκεια της θητείας της έχει διατελέσει γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.
Στο ίδιο υπουργείο, υφυπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και εκπαιδευτικός Ιωάννης Αμανατίδης.
Ο κ. Αμανατίδης είναι Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς του κοινοβουλίου και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.
Από το 1985 εργάστηκε ως δάσκαλος σε σχολεία της Καλαμαριάς, ενώ έχει διατελέσει γραμματέας του Α΄ συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Δ.Ο.Θ./Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ και αντιπρόσωπος σε Γενικές Συνελεύσεις της ΑΔΕΔΥ και της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012.
Υπουργός Εξωτερικών παραμένει ο Νίκος Κοτζιάς, ενώ καταργείται το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων που κατείχε ο νυν υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Η νέα κυβέρνηση:
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ  
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης 
XΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα προστασίας του πολίτη 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής 
ΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα Μακεδονίας - Θράκης 
ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ, 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΘΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
 ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ 
ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα  εσόδων    
ΤΡΥΦΩΝ  ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα γενικού λογιστηρίου του κράτους
ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΜΑΡΔΑΣ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
 ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ για θέματα   ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΑΚΗΣ 
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα  ΑΘΗΤΙΣΜΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα  ανεργίας 
ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων 
ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΙΚΑΛΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ 
ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ 
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ 
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ 
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ 
ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ 
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ 
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ 
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ 
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 
ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ: 
NIKOΣ ΦΙΛΗΣ
ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ
Με απόφαση του Πρωθυπουργού συστήνεται Ειδική Επιτροπή για την Καταπολέμηση τηςΔιαφθοράς υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Παναγιώτη Νικολούδη.
Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα έσοδα κ. Τρύφων Αλεξιάδης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παύλος Πολάκης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό αρμόδιος για Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ. Τέρενς Κουίκ. 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
 
 
 
 
 
 
 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg