Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

Σε τροχιά σύγκρουσης η Ζωή κι ο Λαφαζάνης μετά το «Οχι»

se-troxia-sugkrousis-i-zwi-ki-o-lafazanis

Την μετωπική σύγκρουση μέχρι τέλους επέλεξαν Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτης Λαφαζάνης, καταψηφίζοντας τη συμφωνία που έφερε από τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας.
Την μετωπική σύγκρουση μέχρι τέλους επέλεξαν Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτης Λαφαζάνης, καταψηφίζοντας τη συμφωνία που έφερε από τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας.
Αψηφώντας την αποστροφή του πρωθυπουργού κατά την συζήτηση στη Βουλή ότι «δεν υπάρχουν αυτόχειρες βουλευτές στον ΣΥΡΙΖΑ», καταψήφισαν τα προαπαιτούμενα μέτρα για τη δανειοδότηση της χώρας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έβγαλε βαρύτατα τραυματισμένο τον ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησε αρχηγική εμφάνιση μιλώντας στο πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε με ένα ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο που αποτελεί τον κορμό μιας κυβέρνησης που θα συνεχίσει προοδευτική πορεία για να βγει η χώρα από την κρίση... Στηρίζουμε την κυβέρνηση όλοι εμείς που είπαμε "όχι" και συνεχίζουμε την προσπάθεια να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση. Στηρίζουμε ολόθερμα την κυβέρνηση αλλά διαφωνούμε με τα μνημόνια».
Νωρίτερα από το βήμα της Βουλής -κι αφού προηγουμένως είχε κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι της για να δυναμιτίσει την διαδικασία- η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για πραξικόπημα κατά της Ελλάδας και της κυβέρνησης και ωμό εκβιασμό. «Δεν υπάρχει καμια αμφιβολία ότι ο πρωθυπουργός εκβιάστηκε», είπε η Πρόεδρος της Βουλής.
Επιχειρώντας δε να εμφανιστεί ότι εκφράζει «αυθεντικά» το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, πρόσθεσε: «Ο λαός είπε ένα μεγάλο "όχι". Δεν έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε "Ναι" με την ψήφο μας, σημείωσε. Έχουμε την υποχρέωση να υπερασπιστούμε την ετυμηγορία του. Ήταν "όχι" χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους».

http://www.thetoc.gr/politiki/article/se-troxia-sugkrousis-i-zwi-ki-o-lafazanis 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg