Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

Σενάρια για Τσακαλώτο, Χουλιαράκη, Σταθάκη στη θέση του Βαρουφάκη

einai-o-antikatastatis-tou-baroufaki

Ποιος θα αντικαταστήσει τον Γιάνη Βαρουφάκη στο ΥΠΟΙΚ; Τσακαλώτος, Σταθάκης, Χουλιαράκης.... γιατί όχι και ο Δραγασάκης; Πληροφορίες και παρασκήνιο.
Ποιος θα είναι ο διάδοχος του Γιάνη Βαρουφάκη. Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του με εντολή Τσίπρα και κατ΄απαίτηση των δανειστών τo Τweeter πήρε φωτιά με τους ξένους δημοσιογράφους για ποντάρουν στα νέα πρόσωπα.

Oι Αμερικανοί «θέλουν» Τσακαλώτο

Σύμφωνα με την FAZ ο Τσακαλώτος θεωρείται από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης ως ο πλέον κατάλληλος συνομιλητής και υψηλόβαθμη υπάλληλος του State Department ήρθε στην  Αθήνα για να τον συναντήσει. 
Σε άρθρο με τη φωτογραφία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και τίτλο «Αυτός είναι ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον Γιάνη Βαρουφάκη στο ΥΠ.ΟΙΚ;» η Telegraph αναφέρεται στον Τσακαλώτο, υπενθυμίζοντας τις σπουδές του στην Οξφόρδη, τις πρωτοβουλίες του στις διαπραγματεύσεις τον περασμένο Απρίλιο, μαζί με το ερώτημα «Αλλά, είναι πραγματικά το αποδεκτό πρόσωπο της Αριστερής κυβέρνησης της Αθήνας;».
Την ίδια πληροφορία δίνει και το πρακτορείο Reuters αναφέροντας ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προαλείφεται για τη θέση του νέου ΥΠ.ΟΙΚ. 
Με το προφίλ του Τσακαλώτου σε πρώτο πλάνο -γεννήθηκε στο Ρότερνταμ, σπούδασε πολιτικές επιστήμες, φιλοσοφία και οικονομικά, γνωρίζει την αγγλοσαξονική κουλτούρα- το δημοσίευμα θυμίζει ότι ναι μεν, είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μία δεκαετία, ωστόσο είναι περισσότερο ακαδημαϊκός, παρά «επαγγελματίας πολιτικός».

Γιώργος Χουλιαράκης; 

Αλλαγές στο οικονομικό επιτελείο δρομολογούν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, μετά την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη. Από το πρωί συζητούνται σενάρια περί παραίτησης ή αναβάθμισης του Γιώργου Χουλιαράκη, του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων του υπουργείου Οικονομικών.

Γιώργος Σταθάκης;  

Ακούγεται και το όνομα του Γιώργου Σταθάκη. Ο κύριος Σταθάκης πάντως, προσήλθε κανονικά το πρωί στο υπουργείο του, δηλώνοντας πως «η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί με αίσθημα ευθύνης» στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού, αλλά και πως «είναι μια μεγάλη ημέρα για τον ελληνικό λαό».

Πίτερ Σπίγκελ:  Για όχι ο Δραγασάκης; 

Tις πρώτες εκτιμήσεις του για την παραίτηση Βαρουφάκη κάνουν δύο γνωστοί ξένοι δημοσιογράφοι, ο Hugo Dixon και ο Peter Spiegel.
 http://www.thetoc.gr/politiki/article/einai-o-antikatastatis-tou-baroufaki

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg