Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

Διεθνή ΜΜΕ: Οι διαμάχες και το αδιέξοδο των Ευρωπαίων για την Ελλάδα

Διεθνή ΜΜΕ: Οι διαμάχες και το αδιέξοδο των Ευρωπαίων για την Ελλάδα

Το αδιέξοδο στις συζητήσεις του Eurogroup, που διεκόπη τα ξημερώματα της Κυριακής και η αβεβαιότητα για συμφωνία Ελλάδας-θεσμών κυριαρχούν στις αναφορές των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης.
«Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι σε αδιέξοδο για την Ελλάδα» αναφέρει το βασικό θέμα των Financial Times, σημειώνοντας ότι οι 19 υπουργοί Οικονομικών θα συναντηθούν ξανά την Κυριακή, έπειτα από μαραθώνιες επαφές.

Την ώρα που η Γαλλία υποστήριζε την τελευταία πρόταση της ελληνικής ριζοσπαστικής κυβέρνησης για μία συμφωνία, η Γερμανία ηγήθηκε μιας ομάδας σκεπτικιστών που εξέφρασαν αμφιβολίες για το εάν ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορέσει να υλοποιήσει τα σκληρά μέτρα του σχεδίου του, τονίζεται από τους FT που κάνουν αναφορά στην στάση της Φινλανδίας.
To πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι «οι συζητήσεις για την Ελλάδα συνεχίζονται για δεύτερη μέρα μετά το αδιέξοδο των υπουργών Οικονομικών», «Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών έφτασαν σε αδιέξοδο σχετικά με το πώς να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ, οδηγώντας τις επείγουσες συζητήσεις να συνεχιστούν την Κυριακή και απειλώντας να καθυστερήσουν την ικανοποίηση των απελπιστικών αναγκών του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα» τονίζεται 

«Η συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα παραμένει άπιαστη» γράφει η αμερικανική Wall Street Journal, που επισημαίνει ότι οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα συναντηθούν κανά την Κυριακή για να συζητήσουν εάν οι προτεινόμενες οικονομικές ρυθμίσεις αξίζουν διαπραγμάτευση για νέα δάνεια. «Οι συζητήσεις για την Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ για ένα νέο δάνειο 74 δισ. ευρώ έφτασαν σε ένα τέλος χωρίς συμπέρασμα το Σάββατο, σε ένα δείγμα ότι μία συμφωνία, που θα διασφάλιζε μία χρηματοδότηση για την Αθήνα και θα απέτρεπε μία έξοδο της χώρας από τη νομισματική ένωση δεν είναι καθόλου βέβαιη» σημειώνει η WSJ.

«Μεγαλώνει ο σκεπτικισμός στο Eurogroup» υπογραμμίζει το Spiegel σχετικά με τις διαπραγματεύσεις. «Εννέα ώρες στο Eurogroup και στο τέλος οι υπουργοί Οικονομικών δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν ούτε σε μια κοινή δήλωση. Την Κυριακή το πρωί θα συναντηθούν ξανά, όμως πιθανότατα θα αποφασίσουν οι αρχηγοί τους» γράφει στο ιστότοπό του το γερμανικό περιοδικό.
«Μεγαλώνει ο σκεπτικισμός στο Eurogroup» υπογραμμίζει το Spiegel σχετικά με τις διαπραγματεύσεις.

«Εννέα ώρες στο Eurogroup και στο τέλος οι υπουργοί Οικονομικών δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν ούτε σε μια κοινή δήλωση. Την Κυριακή το πρωί θα συναντηθούν ξανά, όμως πιθανότατα θα αποφασίσουν οι αρχηγοί τους» γράφει στο ιστότοπό του το γερμανικό περιοδικό.
H «Le Monde» γράφει ότι «το Eurogroup είναι διχασμένο για την Ελλάδα». «Η ώρα της αλήθειας έφτασε;» αναρωτιέται η γαλλική εφημερίδα σημειώνοντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, που ήταν ιδιαίτερα ενωμένοι κατά της ελληνικής κυβέρνησης έδειξαν σοβαρούς διαχωρισμούς.


Κόντρα Σόιμπλε - Ντράγκι στο Eurogroup: «Μη με περνάς για ανόητο»

Κόντρα Σόιμπλε - Ντράγκι στο Eurogroup: «Μη με περνάς για ανόητο»
Newpost Newsroom
Στις 12 μμ ώρα Ελλάδας θα επαναληφθούν οι εργασίες του Συμβουλίου της Ευρωζώνης οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, διεκόπησαν με επεισοδιακό τρόπο λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία της διακοπής ήταν η ένταση που επικράτησε κάποια στιγμή ανάμεσα στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Συγκεκριμένα, ο γερμανός υπουργός διέκοψε τον Μάριο Ντράγκι την στιγμή που αναφερόταν στο ελληνικό πρόβλημα λέγοντάς του "Μην με περνάς για ανόητο". Θέλοντας εμφανώς να αποκλιμακώσει την ένταση ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε την ίδια στιγμή ότι η συνεδρίαση θα διακοπεί και θα συνεχιστεί σήμερα στις 12 μμ ώρα Ελλάδας.
Πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι η συζήτηση γενικώς ήταν έντονη και ότι υπήρξαν μερικές χώρες της Ευρωζώνης οι οποίες δεν έδειξαν καμία διάθεση διαβούλευσης με την ελληνική πλευρά.
Διπλωματικές πηγές ανέφεραν από τις Βρυξέλλες ότι εκτός από την προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα τακτική Σύνοδο του Eurogroup, κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη.
Ως τότε θα πρέπει να έχουν εγκριθεί από την Βουλή των Ελλήνων νομοθετικές πράξεις σχετικές με το συνταξιοδοτικό σύστημα και τον ΦΠΑ στην Ελλάδα.


http://newpost.gr/post/474445/diethnh-mme-oi-diamaxes-kai-to-adieksodo-twn-eyrwpaiwn-gia-thn-ellada

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg