Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

Mε την αρχηγική της εμφάνιση η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκαλεί τον Τσίπρα να τη διαγράψει - Τον καταγγέλλει για εκτροπή

Mε την αρχηγική της εμφάνιση η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκαλεί τον Τσίπρα να τη διαγράψει - Τον καταγγέλλει για εκτροπή
Τελευταία ενημέρωση: 22.07.2015 | 18:22
 
-

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ξέφυγε από κάθε όριο ζητώντας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο

- Ζητά η Πρόεδρος της Βουλής από τους ομολόγους της στην Ε.Ε. να πάρουν θέση για τη θεσμική εκτροπή
- Δήλωσε πως ούτε σαν δικηγόρος, ούτε σαν βουλευτής ούτε σαν Πρόεδρος της Βουλής δεν θα μπορούσε να υπερψηφίσει τα προαπαιτούμενα
- Σε μία πρωτοφανή επίθεση προς το Μαξίμου αναρωτήθηκε εάν αυτή είναι η κυβέρνηση της Αριστεράς
- Μετά από αυτή την τοποθέτηση πλέον είναι μονόδρομος για τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Με μία αρχηγική εμφάνιση η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου φαίνεται πως έβαλε ταφόπλακα στις σχέσεις της με το Μέγαρο Μαξίμου και πλέον ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος να αναλάβει πρωτοβουλίες για να λύσει αυτό το πρόβλημα στο εσωτερικό της κυβέρνησής του.

Η κα Κωνσταντοπούλου ξεπέρασε τα όρια καταγγέλλοντας ουσιαστικά τον Αλέξη Τσίπρα για εκτροπή με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, κάτι που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ έφτασε και στο σημείο να καλέσει όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσουν τα προαπαιτούμενα.

Η ίδια ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως θα καταψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ενώ ουδείς κατάλαβε τι εννοούσε όταν δήλωσε πως ως Πρόεδρος της Βουλής δεν θα επιτρέψει να περάσουν τέτοια νομοθετήματα.

Δήλωσε πως ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε ποτέ να ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο, ως δικηγόρο επίσης και ως Πρόεδρος της Βουλής δεν θα μπορούσε να νομιμοποιήσει τη διαδικασία, μία φράση που για πολλούς θεωρείται πως ίσως να είναι και προάγγελος της παραίτησής της απόψε στην Ολομέλεια.

Η κα Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε πως έστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό στην οποία τονίζει πως υπό τις συνθήκες που εισάγεται το νομοσχέδιο δεν παρέχει καμία εγγύηση τήρησης του Συντάγματος, θωράκισης της δημοκρατικής λειτουργίας, αλλά ούτε και η κατά συνείδηση ψήφος των βουλευτών.


Έκανε λόγο για καθεστώς εκβιασμού από ξένες κυβέρνησης προς βουλευτές και κοινοβούλιο, σημειώνοντας με αυτό το νομοθέτημα επιχειρείται μείζονα παρέμβαση στη λειτουργία της δικαιοσύνης και τα θεμελιώδη δικαιώματα πολιτών, που καταλύει το κοινωνικό κράτος δικαίου και την αρχή της δίκαιης δίκης. Σημείωσε πως υπουργοί και βουλευτές που δεν συμφωνούν αναγκάζονται να το εισαγάγουν στη Βουλή και να το ψηφίσουν.
Πραξιτέλης Σαραντόπουλος
http://www.newsit.gr/politikh/Me-tin-arxigiki-tis-emfanisi

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg