Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Μεγάλες συγκεντρώσεις υπέρ του «NAI» και του «ΟΧΙ» στην Αθήνα (φωτό)


Μεγάλες συγκεντρώσεις υπέρ του «NAI» και του «ΟΧΙ» στην Αθήνα (φωτό)
Newpost
Με δύο μεγάλες, παράλληλες συγκεντρώσεις υπέρ του «ναι» και του «όχι» πέφτει σήμερα η αυλαία της εκστρατείας ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής.
Η συγκέντρωση υπέρ του «όχι» πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στέλνει μήνυμα ενόψει κάλπης.

Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, στους δρόμους γύρω από την πλατεία, ενώ σπουσαίοι καλλιτέχνες όπως ο Θάνος Μικρούτσικος και η Αφροδίτη Μάνου έδωσαν το σύνθημα του ΌΧΙ.
 

 

 


Χιλιάδες πολίτες, κρατώντας πανό και σημαίες συμμετείχαν στη συγκέντρωση υπέρ του «ναι», που διοργάνωσε η πρωτοβουλία «Μένουμε Ευρώπη», στο Καλλιμάρμαρο καλώντας τον κόσμο υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν είμαστε εδώ για να διχάσουμε τον λαό είμαστε εδώ για να πούμε ένα "Ναι" που θα απομονώσει τους Καμμένους και τους Κασιδιάρηδες» τόνισε ο δήμαρχος των Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, λέγοντας ότι «μας σέρνουν να ψηφίσουμε σε ένα δημοψήφισμα κατασκευασμένο χωρίς το χρόνο να ετοιμαστούμε και να συζητήσουμε ψύχραιμα μεταξύ μας. Να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα ακαταλαβίστικο. Δεν τόλμησαν ούτε το ερώτημα να θέσουν ξεκάθαρα». Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε επίσης ότι οι Έλληνες δεν πιστεύουν τον πρωθυπουργό, «γιατί μας μιλάνε για συντάξεις και μισθούς και ξέρουν ότι τον άλλον μήνα δεν θα έχουν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις. Λένε ότι θα κλείσουν τη συμφωνία μέσα σε 48 ώρες τη στιγμή που δεν έχουν συνομιλητές. Σήμερα το πρωί πληροφορηθήκαμε από τον Κύριο Τσακαλώτο ότι τελεσίγραφο πράγματι υπήρξε αλλά όχι από τους Ευρωπαίους αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Θέλουμε ένα άλλο μέλλον για τα παιδιά μας, θέλουμε την Ευρώπη, θέλουμε το ευρώ, θέλουμε τη χώρα μας μέσα στο Ευρώπη», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Νωρίτερα, ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας άνοιξε τη συγκέντρωση λέγοντας: «Δεν πιστεύω στις συνωμοσίες, δεν πιστεύω ότι οι ηγέτες είναι εναντίον της Ελλάδας, ότι θέλουν να μας αφανίσουν από τον χάρτη, απλά αναρωτιούνται τι συμβαίνει. Είναι λοιπόν ευκαιρία να τους πούμε... Είμαστε Ευρωπαίοι... ΝΑΙ».

«Τη Δεύτερα θα είμαστε όλοι εδώ, και εγώ και εσείς και αυτοί που είναι στο Σύνταγμα. Και ίσως αυτό είναι ένα δείγμα ότι ωριμάζουμε και μπορούμε να κάνουμε δυο συγκεντρώσεις τη ίδια στιγμή και να στέλνουμε διαφορετικό μήνυμα», δήλωσε ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος.
Την Κυριακή ψηφίζουμε να μείνουμε Ευρώπη ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Πύρρος Δήμας, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης ανέφερε « Ναι στο ευρώ , Ναι στην Ευρώπη».


 


Επεισόδια στο Σύνταγμα

Επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 7.30 στην οδό Φιλελλήνων, καθώς υπήρξε ένταση μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και ομάδας αντεξουσιαστών οι οποίοι ανέβαιναν από το Μοναστηράκι. 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg