Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

Στο Ιταλικό PANORAMA ως «PAGLIACCI» Τσίπρας-Βαρουφάκης

sto-italiko-panorama-ws-pagliacci-tsipras-baroufakis

Με κόκκινη μύτη κλόουν, παπιγιόν ελληνική σημαία & από κάτω η λέξη «Παλιάτσοι», οι Τσίπρας-Βαρουφάκης έγιναν εξώφυλλο στο διάσημο Ιταλικό περιοδικό Panorama.

Ένα από τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία περιοδικά της Ιταλίας, που έχει διαγράψει μεγάλη πορεία στον χώρο των εκδόσεων από το 1962, φημισμένο για τα κριτικά εξώφυλλά του και με κυκλοφορία πάνω από 300 χιλιάδες φύλλα την εβδομάδα, αφιέρωσε το εξώφυλλο αυτής της εβδομάδας στην Ελλάδα. Ανήκει στον εκδοτικό οίκο Arnoldo Mondadori Editore , τον μεγαλύτερο της γειτονικής χώρας.
Το εξώφυλλο του περιοδικού που κυκλοφόρησε σήμερα
Το εξώφυλλο του περιοδικού που κυκλοφόρησε σήμερα
Το τεύχος που κυκλοφόρησε σήμερα έχει τα πρόσωπα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, χαμογελαστών, με κόκκινη μύτη κλόουν, παπιγιόν... ελληνική σημαία και τίτλο και υπότιτλο: «Ελληνική κρίση: τα αποτελέσματα της κατάστασης καταδικάζουν τον Τσίπρα. Και οι Έλληνες παρακολουθούν; Η σύγκρουση με τους πιστωτές, το δημοψήφισμα την τελευταία στιγμή: η τραγωδία της Αθήνας μετατρέπεται σε φάρσα».
Η πρώτη παράγραφος έχει ως τίτλο: «Παλιάτσοι (Κλόουν) στην κυβέρνηση» και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η μεγάλη μπλόφα των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, το δημοψήφισμα-καπίστρι, η δήλωση. Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Βαρουφάκης πήγαν από την επανάσταση στην υπεράσπιση των αποβλήτων, των δαπανών και των προνομίων τους. Και στην Ιταλία δεν είναι για αστεία η κατάσταση, παρά τις διαβεβαιώσεις του Ρέντσι».

Αλέξη μου παραιτούμαι, Πάνο μου το παίρνω πίσω...

aleksi-mou-paraitoumai-pano-mou-to-pairnw-pisw

Ένα μικρό θρίλερ παίχτηκε χθες μεταξύ του προέδρου των ΑΝΕΛ και του Πρωθυπουργού, με αφορμή τις περικοπές στις αμυντικές δαπάνες.
ν ΑΝΕΛ και του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των Νέων Γιώργο Παπαχρήστο.
Όπως γράφει στη στήλη του «Στίγμα» ο Π. Καμμένος εξοργισμένος αλλά και συγκινημένος τηλεφώνησε στον Α. Τσίπρα για να του διαμαρτυρηθεί για τις περικοπές στις αμυντικές δαπάνες κατά 200 εκατ. ευρώ το τρέχον έτος και κατά 400 το 2016.
Ο Α. Τσίπρας δεν απάντησε ούτε στα απεγνωσμένα τηλεφωνήματα ούτε στα «απεγνωσμένα» SMS του προέδρου Πάνου με αποτέλεσμα ο τελευταίος να ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και να απειλήσει ακόμη και με παραίτηση.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο η συνάντηση έγινε και είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει επί δίωρο το διάγγελμα του πρωθυπουργού. Παρά όμως τις αναφορές του πρωθυπουργού ότι έπρεπε κάτι να κάνει για να μην καταρρεύσουν οι συνομιλίες με τους δανειστές της χώρας ο πρόεδρος Πάνος παρέμενε ανένδοτος απειλώντας ακόμη και με πτώση την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Κατόπιν τούτων το Μαξίμου αναδιπλώθηκε βγάζοντας non paper μέσω του οποίου βεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να γίνουν νέες περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, ενώ σήμερα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τα περαιτέρω.
Φωτογραφία Sooc
 http://www.thetoc.gr/politiki/article/aleksi-mou-paraitoumai-pano-mou-to-pairnw-pisw

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg