Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: Ο Γκρούεφσκι στέλνει στρατό...

1
Στρατό, στέλνουν τα Σκόπια στα σύνορα με την Ελλάδα για να εμποδίσουν την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στη χώρα τους.
Αποτέλεσμα είναι τώρα να έχουν εγκλωβιστεί περισσότεροι από 1500 μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής.

Χθες η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε για το μεταναστευτικό ζήτημα. 

Η συνεδρίαση αφορούσε τα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα και Σερβία. 

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία) ανέφερε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Σκόπια ότι στα νότια σύνορα της χώρας (δηλαδή στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα) θα μπορούσε να εμπλακεί και ο στρατός για να αυξηθεί η ασφάλεια για τον τοπικό πληθυσμό, αλλά και να παρασχεθεί καταλληλότερη και πιο ανθρώπινη μεταχείριση των μεταναστών που εισήλθαν στη χώρα και αιτούνται τη χορήγηση άδειας διαμονής τριών ημερών στη χώρα, στη διάρκεια της οποίας υποχρεούνται να εγκαταλείψουν την ΠΓΔΜ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, λόγω της αυξημένης πίεσης στα νότια σύνορα της χώρας και των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών κατά μήκος του αποκαλούμενου βαλκανικού διαδρόμου που ακολουθούν οι μετανάστες, αλλά και της κατάστασης σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτιμήθηκε ότι είναι απαραίτητος επιπρόσθετος και πιο αποτελεσματικός έλεγχος στη συνοριακή ζώνη, στην οποία έχουν καταγραφεί μαζικές παράνομες διελεύσεις από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, από τις 18 Ιουνίου που εφαρμόζεται το μέτρο χορήγησης τριήμερων αδειών και μέχρι τις 20 Αυγούστου, εκδόθηκαν περίπου 41.500 τέτοιες άδειες σε μετανάστες που εισέρχονται παράτυπα στην ΠΓΔΜ.
 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg