Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Αγκάθια και εμπόδια στον γάμο Γιώργου- Φώφης

agkathia-kai-empodia-ston-gamo-giwrgou--fwfis

Σχόλιο του blog: οι συνταξιούχοι και οι νεκροθάφτες της χώρας επιστρέφουν  ξανά!!!!
Έλληνα ξύπνα από τον λήθαργο……
Θέλουν και επιμένουν να μας ξανά σώσουν
Έλεος!!!!!!!
 

Μετ εμποδίων το φλέρτ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΔΗΣΟ. Αγκάθι η απουσία επικοινωνίας της Φ. Γεννηματά με τον Γ. Παπανδρέου.Αιχμές Βενιζέλου κατά του Γιώργου.
Μετ' εμποδίων πραγματοποιείται η προσέγγιση μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΔΗΣΟ αφού παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου στη χθεσινή δήλωση του εξέφρασε για μία ακόμη φορά την πρόθεσή του για συνεργασία των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, απαντώντας θετικά στο κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά, από την άλλη πλευρά υπάρχουν φωνές στο κόμμα του που επιμένουν ότι διάλογος δεν μπορεί να γίνει εάν δεν επικοινωνήσει η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου σε δήλωση του ...έγνεψε θετικά στην πρόταση της Φώφης Γεννηματά κάνοντας λόγο για :«εκλογική σύμπραξη κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων του ευρύτερου χώρου, πρέπει να είναι η αρχή, που θα σηματοδοτήσει - όπως είχα προτείνει το 2014, τη συμμετοχική ανανέωση και ανασυγκρότηση του χώρου. Μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες», είπε χαρακτηριστικά.
Με αφορμή την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου έκανε λόγο για δικαίωση της πολιτικής της κυβέρνησης του το 2010 και επιτέθηκε στην ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική τους που αντιτίθεται στις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Όσον αφορά τον εαυτό του ξεκαθάρισε ότι δεν διεκδικεί ρόλος στην συστράτευση των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.
Οι δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες κινούνται στην κατεύθυνση της σύγκλισης του ΚΙΔΗΣΟ με το ΠΑΣΟΚ. Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών επιθυμεί την συνεργασία με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ όμως στελέχη του Κινήματος σημειώνουν ότι δεν γίνεται συνεργασία χωρίς διάλογο της Φώφης Γεννηματά με τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ. Δυσφορία στην Πειραιώς προκάλεσαν και οι δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος δήλωσε για τον Γ. Παπανδρέου ότι δεν είναι ΠΑΣΟΚ και τον κατηγόρησε για δημιουργία προσωπικού κόμματος που έκανε κακό στο Κίνημα.
Στο ΚΙΔΗΣΟ εκτιμούν ότι είναι υποτιμητικό για τον Γιώργο Παπανδρέου και το κόμμα του, να μην συνομιλεί μαζί του η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και να έχει επαφές την ίδια στιγμή με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλο. Για τον λόγο αυτό εκφράζουν την άποψη ότι εάν η Φ. Γεννηματα δεν συναντηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου δεν είναι ειλικρινείς οι προθέσεις του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία και στοχεύει μόνο στην ...υφαρπαγή των ψηφοφόρων του ΚΙΔΗΣΟ.
Από την άλλη πλευρά στο ΠΑΣΟΚ συζητούν να αποσταλεί αντιπροσωπεία της Χαριλάου Τρικούπη για να συνομιλήσει με το ΚΙΔΗΣΟ και να κουβεντιάσει την προοπτική συνεργασίας ,όπου σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα περιλαμβάνει την υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου στα ψηφοδέλτια του νέου σχήματος. Παρά το διαφαινόμενο θετικό κλίμα που καταγράφεται από τις δηλώσεις των δύο αρχηγών, στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει αρνητικό κλίμα για τον Γ. Παπανδρέου μετά την δημιουργία κόμματος τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ αντίστοιχα στο ΚΙΔΗΣΟ ένα τμήμα του κόμματος εκτιμά ότι η Φ. Γεννηματά δεν έχει κάνει ό,τι απαιτείται για την πραγματική συνεργασία των δύο κομμάτων, επιρρίπτοντας ευθύνες και σε ιστορικά στελέχη του κόμματος που πλαισιώνουν την επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ.
Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται με ενδιαφέρον η συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο ...αδελφών κομμάτων τις επόμενες ημέρες.

http://www.thetoc.gr/politiki/article/agkathia-kai-empodia-ston-gamo-giwrgou--fwfis 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg