Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Δημοσκοπήσεις - Εκλογές 2015: Η απόλυτη τρέλα σε 4 νέα γκάλοπ - Ποιοι θα αποφασίσουν για την επόμενη κυβέρνηση

- Από τις 4 δημοσκοπήσεις μόνο σε ένα γκάλοπ ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με μεγαλύτερη διαφορά από 3 μονάδες
- Στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών Τσίπρας και Μεϊμαράκης εναλλάσσονται στην κορυφή
- Μάχη δίνεται για την τρίτη θέση ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και σε ορισμένες έρευνες και το ΠΑΣΟΚ
- Σε όλες τις δημοσκοπήσεις εκτός από μία μένουν εκτός Βουλής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
- Οριακά πάνω από το όριο για είσοδο στη Βουλή είναι η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη

Σκηνικό ρευστότητας λίγα 24ωρα πριν την Κυριακή των εκλογών αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις των εταιρειών ALCO, Metron Analysis, Pulse και e-voice με τους δύο κεντρικούς πρωταγωνιστές είτε να ισοψηφούν είτε να έχουν οριακή διαφορά, τόσο μικρή στα όρια του πιστωτικού λάθους.
Αυτό σημαίνει πως την Κυριακή μέχρι το τελευταίο λεπτό και πριν κλείσουν οι κάλπες οι κομματικοί μηχανισμοί θα στραφούν στους αναποφάσιστους που όπως όλα δείχνουν θα έχουν τον τελευταίο λόγο σε αυτές τις εκλογές.

Ποσοστό 29% συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της e-voice για τα dikaiologitika.gr. Στην πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα 3,6% για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 25,4%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το κόμμα της Χ.Α με ποσοστό 7,2%. Στην τέταρτη Το Ποτάμι με 5,1%, το Κ.Κ.Ε 5%, το ΠΑ.ΣΟ.Κ 5%, η ΛΑ.Ε 4,2%, και οι ΑΝΕΛ 3,1%. Η έρευνα δείχνει ότι η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2,6%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο 6,6% ενώ στο 3,0% από το δείγμα της έρευνας είναι ο αριθμός αυτών που έχουν αποφασίσει αποχή. Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 55.1% και η ΝΔ 26,1%. Η έρευνα διεξήχθη 15,16 Σεπτεμβρίου.

Η δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr


Τρεις ημέρες πριν τις εκλογές το newsit.gr και η Alco σας παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το βράδυ της Κυριακής θα ζήσουμε το απόλυτο εκλογικό θρίλερ.

Τα δυο κόμματα είναι στην κυριολεξία «στον πόντο».  Η δημοσκόπηση έγινε από τις 15 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.Στην Πρόθεση ψήφου, σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, η ΝΔ μειώνει λίγο τη διαφορά αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι μπροστά. Τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις παραμένει η Χρυσή Αυγή, στην 4η θέση είναι το ΚΚΕ, στην 5η το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην 6η Το Ποτάμι. Στην Βουλή, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, μπαίνει η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι στο όριο, ενώ εκτός μένουν οι ΑΝΕΛ. Αναποφάσιστοι και αποχή συγκεντρώνουν πάνω από 15%.

ΟΛΗ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΓΙΑ ΤΟ NEWSIT.GR

Την ίδια ώρα η εταιρεία Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται την Παρασκευή δείχνει και πάλι το ίδιο θρίλερ. Σε αυτή τη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ελάχιστη διαφορά μόλις 0,3% από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει στο 31,6%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,7% και σε απόσταση αναπνοής έρχεται το ΚΚΕ με ποσοστό 6,2%. Ακολουθεί το Ποτάμι με ποσοστό 5,9% και στη συνέχεια είναι το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 5,2%.

Η Ένωση Κεντρών συγκεντρώνει ποσοστό 3,6% και τέλος η Λαϊκή Ενότητα βρίσκεται στο 3,4%. Αντίθετα, εκτός Βουλής φαίνεται πως θα μείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν ποσοστό 2,7%. Και σε αυτή τη δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση της Pulse για το pontiki.gr ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό, 28% ο καθένας. Η Χρυσή Αυγή 6,5%, το Ποτάμι 5%, το ΚΚΕ 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,5%, η Ένωση Κεντρώων 3%, η ΛΑΕ 3,5%. 

http://www.newsit.gr/politikh/eidhseis-Dimoskopiseis-Ekloges-2015 

 photo signature_zpsd2a79fd8.jpg